Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelu / Vs: Wanha kevyt 67
« Uusin viesti kirjoittanut 1944 tänään kello 15:30 »
Muslimilaulelma Suleikasta, mutta kotoperäisenä

https://www.youtube.com/watch?v=ZNpQyKgdh2Q
2
Tapahtumatiedot / Vs: Siioninvirsiseurat
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi tänään kello 15:24 »
Voi pojat !  Pyryharakka tulee meille kahvia seuroihin kaatamaan ! Ukkokultakin tulee, ehkä.

Mauno ei pääse. Hän on matkalla pohjoiseen, ja saarnaa Nivalan kirkossa Herättäjän kirkkopyhässä.

Tulkaa kaikin foorumilaiset, ja puolisot !

Ilmoita 3.6. mennessä Kalistajalle tai minulle YVnä yms. yhteydellä.
3
Yleinen keskustelu / Vs: Wanha kevyt 67
« Uusin viesti kirjoittanut 1944 tänään kello 15:19 »
Upea päivä huoltaa/peruskorjata taivaskanavien paraboloidipeilin antennisysteemit. Kuumakäsittely oli helppo nakki, koska oli kuivia klapeja ja pihassa laite. Uudet tolpat teroitin moottorisahalla ennen kuumakäsittelyä. Vanhojen tolppien reikiin oli hyvä iskeä peitää uudet mäntytolpat, entiset olivat haapaa. Kovin homma oli saada tolpat ja pirtin valkea nurkka linjaamaan keskenään. Kävelin uskollisesti jokaiseen väli-ilmansuuntaan riittävän matkan, että saatoin silmälläni siristellä, että onko linjaalit oikein. Tympäisi, koska pirtin nurkka irvisteli. Keräsin kamppeet kottikärryyn, että lopetan - naurakoot kuka havaitsee mökkiläisen virheen.

Nurkalla ajattelin, että kokeilen, että antaako rustinkini periksi. Tömppäsin nokialaiset maahan ja eikun kova pusku. Minusta tuntui, että rakennus vähän nitkahti. Pikkuvarpuset pyrähtivät kolostaan hilveästi silkuttean, että mitä tapahtuu, et kehtaisi meitä näin kohdella. Sanoin ääneen, että älkää hermostuko, jos munanne eivät pysy pesässä, niin korjataan talon toisesta päästä sama vika takaisin.

Kaarina panee pottua peltoon. Tekaisin hänelle vaot aamusella auringossa lämpiämään.
https://www.youtube.com/watch?v=ptEBLN8Y_3I
4
Yleinen keskustelu / Vs: Linnut 34
« Uusin viesti kirjoittanut Pena tänään kello 12:24 »
Tiltalttikin kuuluu uunlintuihin. Sen erottaa pajulinnusta oikeastaan vain äänen perusteella. Tiltalttia sanotaan tynnyrilinnuksikin. Sen laulu muistuttaa huonosti suljetusta tynnyristä tippuvan oluen ääntä.
5
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 20
« Uusin viesti kirjoittanut Pena tänään kello 12:20 »
Kiitos, Riitta-mummi! Välillä näinkin päin.
6
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki IX
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi tänään kello 11:40 »
Ostin taas paketin siskonmakkaroita, mutta niiden vuoro on vasta ensi viikolla. Panin ne pakastimeen.

Nyt oli kalakeiton vuoro. Tein nyt kirkasliemisen keiton. Sen juju on kalaliemi-fondie ja valkosipuli-aioli. Opin sen Bjarne Kallikselta kun hänen vaalityössän tarjoilimme ns. Kalliksen kalakeittoa.

En valmistanut aitoa majoneesi-aiolia, vaan puristin kermaviilin joukkoon pari kynttä ja ripotin mustapuppuria sekaan. Meni täydestä ' kuin väärä raha'.

Ruokien helppous ja ravitsevuus ovat nyt meillä Nro 1. Lihan kulutus on vähentynyt ainakin 60 %
7
Yleinen keskustelu / Vs: Linnut 34
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi tänään kello 11:33 »
Näin tänään Pajulinnun ikkunasta pyykkitelineen päällä. Opin sen tuntemaan näöltä vasta jokunen vuosi sitten. Asuimme vielä Kilpiäisissä ja lintu tuli usein parvekkeen reunalle kun istuin tietokoneella. Siinä tillittelimme niin, että opin sen ulkonäon panemaan merkille.
Äänen olin kuullut paljon aikasemmin. Sitä kuului rantojen pöheiköstä usein.

Sen toinen nimi on Uunilintu. Se on mielestäni runollinen nimi. Liekö joku kirjoittanut uunilinnusta runon. Kuuluu varpuslintuihin, ja värityskin on sellainen vaatimaton, ruskean-harmaa. Sillä on hyönteissyöjän terävä nokka, pitkä pyrstö ja kauniit nappisilmät.

Se on Suomen yleisin lintu, mutta ei kai yhtä hyvin tunnettu kuin tiaiset esimerkiksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pajulintu

https://www.xn--lintujen-net-ocba.net/pajulintu/

8
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 20
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi tänään kello 09:44 »
Vilhelomi   ?

Onko hänellä tällainen 'taiteilijanimi ' ?  Vai onko sattunut lyöntivirhe  :003:
9
Yleinen keskustelu / Vs: Ystävät rakkaat,
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi tänään kello 08:39 »
Minulla on ( ollut ) paljon ystäviä. Monet rakkaat ovat jo Tuonilmaisissa, mutta muutama on yhä tallella ajassa. Toisen kanssa ystävystyimme naapureina vuonna 1948, 5-vuotiaina. Myöhemmin oltiin molemmat säästöpankissa töissä.

Pankkivuosilta on myös jäljellä eräs Kitta. On tapailtu meillä, ja puhelimitse vaihdetaan kuulumiset. Kummallakin on journalisti-lapsi.

Hyviä ystäviä olen saanut tällä foorumilla, ja tässä uudessa talossa jossa olemme nyt yli kolme vuotta asuneet. Mainitsen rakkaat Pyrtsin ja juhanin. He ovat sukulaissieluja.

Kun muutimme tähän taloon, oli jo parkkipaikalla autoaan raaputtamassa Anneli. Tulimme heti tutuiksi, ja nyt ollaan ystäviä. Auttelemme toisiamme puolin ja toisin.
Anneli on n. 5 vuott nuorempi ja hän kykenee vielä moneen.

Toinen Anneli, entinen Kilpiäisten rajanaapuri asuu taas naapurissa. Toisessa talossa tosin. Meidän tyttäremme ovat ystävyksiä.

Haminanserkku on nyt Virolahdenserkku, jälleen. Hän on sukulaisista läheisin. Pidämme säännöllisesti yhteyttä.

Sain monta ystävää myös Mukkulan kirkolta, mutta korona, ja sairautemme, ovat tapaamisia harventaneet. Luonnolliista poistumaa on ikäisissämme jatkuvasti.
10
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 20
« Uusin viesti kirjoittanut Pena tänään kello 07:36 »
Näin taitavan Mestarin kädessä mekin olemme. Toisinaan käy Hänen koulussansa niinkin, kuin kävi tälle vainajalle, jonka hautajaismuistoa nyt vietämme, että Herran kirkkaus näkyi hänelle välähdykseltä jo vähän ennen kuolemaansa. Niin kävi sentähden, että hän oli jo saanut itseensä sen kirkkauden, mikä Herran omilla on perillä. Mutta kun näin käy, silloin on mestarin siirrettävä taisteleva matkamies nopeasti tästä maailmasta iankaikkiseen elämään ja autuuteen. Niin kauan kestää pimeyttä ja yötä kuin tehdään taivalta, mutta kun Herran kirkkaus rupeaa näkymään, silloin päästään taisteliusta pian kotin.

Vilhelmi Malmivaara
Sivuja: [1] 2 3 ... 10