Kirjoittaja Aihe: Kotikokki VIII  (Luettu 2684 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18399
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #75 : 03.04.21 - klo:18:39 »
Poistin luterilaisen rienauksen.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 28910
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #76 : 03.04.21 - klo:18:49 »
Teit hyvin ja oikein , kuten Bengt´kin. Hän on välittänyt anteeksipyynnöt, minullekin.

Oikein Hyvää ja Siunattua Pääsiäistä !

 
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2836
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #77 : 04.04.21 - klo:00:05 »
No joo, oli huono läppä. Pyydän katumuksessa Jeesukselta ja teiltä anteeksi!

Poissa vn

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 20605
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #78 : 04.04.21 - klo:10:22 »
Jatketaan armon ja anteeksiantamuksen varassa.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2836
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #79 : 07.04.21 - klo:14:11 »
Tänään kokkasin Jeesuksen mielen mukaista vegaanista makkarakastiketta keitinperunoilla. Ruuan kera paljon raakakasvissalaattia, raasteita, punajuuriviipaleita ja puolukkasurvosta. Ruokajuomana kotikaljaa.  :eusa_pray:

1pkt vegaanisia grillimakkaroita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rs (250g) minitomaatteja
1 rkl rypsiöljyä
1 pkt (70g) tomaattipyreetä
1 prk kaurakermaa
1 rkl dijoninsinappia
1 tl paprikajauhetta
1,5 tl mustapippuria
ripaus sokeria
basilikaa

Paloittele makkarat. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Ruskista makkarapalat öljyssä kasarissa. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaatit, tomaattipyree, kaurakerma ja mausteet. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia. :)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 28910
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #80 : 20.04.21 - klo:09:41 »
Kaikki kaupan-kahvileipä on lopussa, eikä ole kauppapäivä.
Iltaisen kaurapuuron loppuun alustin grahamjauhoista, siemenrouheesta taikinan jota maustoin siirapilla ja suolalla.

Nyt ne ovat uunissa 250 asteessa. Kohta nähdään ja maistetaan.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 28910
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #81 : 28.04.21 - klo:15:39 »
Perunasalaatti Vapuksi  IS

Peggyn Kesän paras perunasalaatti
1 kg (uusia, jos on) perunoita keitettynä

2 hapanta omenaa

2 pientä kevätsipulia tai 1 iso jos löytyy (talvella kelpaa ruohosipuli)

100 g fetaa

8 kevätsipulin vartta

nippu persiljaa

35 g kapriksia tai makusi mukaan


Kastike

200 g kermaviiliä

150 g crème fraîchea

2 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl sinappia

1 tl sokeria


[/i

Tämän tapaisen olen aina tehnytkin. Huomena teen maustumaan. Nakitkin on jo ostettu.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5231
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #82 : 02.05.21 - klo:11:46 »
Kävin illalla "kalassa", ja hyvä otti olikin: K-kaupasta halpaa lohta, S-marketista siikaa, muikkuja, kylmäsavukirjolohta ja jotain uutta valmiiksi maustettua kalatuotetta, nämä punalaputettuina. Suurin osa meni hetkeksi pakastimeen. On ainakin toukokuuksi tuossa kalat, kun kotona oli valmiiksi vielä silliä ja sardelleja. Vatsani tuntuu kestävän hyvin ikääntyneempää ruokaa, joten minusta on kehittynyt varsinainen punalappuliisa.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 28910
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #83 : 02.05.21 - klo:13:32 »
Kyllä minäkin ostan punalaputettuja ,  jos vain on mieleistä leikkelettä tai lihaa jota heti käytän. Joskus olen pakastimeenkin laittanut jotakin .

Vatsani on alkanut reistata. Olen koettanut noudattaa foodmappia. Kahvia olen jo jonkin aikaa vähentänyt. Nyt viljpja, kaalia ( voi itku ! ) herneitä ja päärynöitä.

Kyllä tähänkin voi tottua, mutta moni muukin herkku, kuten sipulit ja sienet aiheuttavat vaivaa.

Perunasalaatti jonka reseptin linkitin oli meidän ruokailijoiden mieleen. Se oli raikasta, ei öljyistä eikä iian mausteista kuten monet osto-salaatit ovat.
Martta söi yhdeksän nakkia, minä vain kaksi. Oli myöskin ribsejä, omatekoisia . En voi kehua, mutta kaikki menivät.
Kaksikymmentäkolme munkkia keitin ja kaikki syötiin siman kanssa. Minä ja pikkuvävy saatiin vatsavaivoja. Vehnä ja hiiva munkeissa, hiiva ja rusinat simassa  :icon_exclaim:

Kalaa meilläkin nyt on enemmän kuin joka-toinen päivä jossakin muodossa. Loheen alkaa jo tulla ällötys.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)