Kirjoittaja Aihe: Körttiläisyys on isänmaallisuutta  (Luettu 3887 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kalistaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2466
Vs: Körttiläisyys on isänmaallisuutta
« Vastaus #60 : 03.06.22 - klo:21:28 »
Onko sinulle luterilainen kaikkein tärkeitä lapualaisuus ?

Körttiläisyyden alku on Pohjois-Savossa, josta se on levinnyt lähes ympäri maamme.
Onneksi.

Nivalan raja-alueella NG Malmberg ja Nivala-visiitiltään poistunut Paavo Ruotsalainen löivät kättä. Pidisjärvellä - Nivalassa - uutteroinut NG Malmberg väkevöi sittemmin pappina Lapualla. Niinpä sekä NIvalassa, Nilsiässä että Lapualla on herännäisyys ollut tosi vahvaa. Osin se on sitä yhä. Noin noilla main. :kahvi:

Poissa karjalaisenkyösti

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4343
Vs: Körttiläisyys on isänmaallisuutta
« Vastaus #61 : 03.06.22 - klo:23:26 »
Miksiköhän vihaan oikaisuja ja opetuksia?

Minussa taitaa myös asua jonkinlainen vastenmielisyys sille, jos joku yrittää minua opettaa tai oikaista.
Luulenkohan nyt liikaa itsestäni, kun kuitenkin arvelen, että olen kuitenkin jonkin verran onnistunut tuosta piirteestä päsemään eroon ainakin siten, että se ei ole voimakkaasti pinnalla, vaan sisimmästäni sitä en saa pois heitetyksi.
Tämä piirre juontanee juurensa paljolti ylpeydestä ja johtaa oman oksan sahaamiseen siinä mielessä, että uuden oppiminen tulee hitaammaksi, tai tyrehtyy tyystin.
Eiköhän opettamisen kohteeksi joutumisen pelko johdu juuri ihmiskunnan syntiin langenneesta tilasta, joka vihaa monia muitakin hyveitä.

Kenellä meistä on varaa osoittaa sormellaan jotakuta ja todeta, että "sinulta minä en voi mitään oppia"?
Jokainen voi oppia jokaiselta ja jos ei aina hyvää, niin ainakin erilaisia toimintatapoja, joiden välttämiseen kannattaa panostaa entistä enemmän.

Minua saa edelleenkin opettaa ja ojentaa.

Poissa Viisveisaaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 7575
Vs: Körttiläisyys on isänmaallisuutta
« Vastaus #62 : 10.06.22 - klo:18:15 »
Hmm, oisko taas toinen kun tutkiskelee itseään liikaa?

Joku on joskus sanonut, että Jumala ei vaadi sen suurempaa rakkautta, kunhan pitää kotinsa kunnossa käy töissä sen minkä kykenee ?
Pilke silmässä !

Poissa Viisveisaaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 7575
Vs: Körttiläisyys on isänmaallisuutta
« Vastaus #63 : 10.06.22 - klo:18:17 »
Olen usein harmitellut sitä kun jotain lähetyskentälle lähtevää on siunattu ja rukoiltu puolesta ja annettu ties mitä tukea.
No lähetystekijä menee johonkin seurakuntaan, jossa yhteisö odottamassa ja tukemassa.

Tai jonkun piispan tai papin siunaamiset.

No sitten on tavan Liisa, kun menee tehtaaseen työhön ateistien keskelle joilla ties millaisia rasvaisia rankkoja juttuja ja kukaan ei ole pientä Liisaa tai Marttaa siunaamassa, vaikka ihan yhtä vaativa hengellisesti on hänenkin asiansa.
Pilke silmässä !

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 3711
Vs: Körttiläisyys on isänmaallisuutta
« Vastaus #64 : 02.09.22 - klo:12:23 »
Elias Simojoki teki miehen työn Koirinojan lahdella Talvisodassa päästäessään kituvan sotahevosen kärsimyksistään. Iivana sitten ampui Simojoen siihen samaan paikkaan.
Hurja-Hilja Riipinen totesi everstiluutnantti, kansanedustaja ja Isänmaallisen kansanliikkeen aktiiville Paavo Susitaipaleelle sodan jälkeen, että oli ehkä ollut hyvä, että Elias Simojoki kaatui sodassa, jottei hänen tarvinnut elää “tätä mataluuden aikaa, jota meidän on pakko elää. Että se oli tavallaan hänen onnensa, että hän pääsi pois.”  :eusa_pray:

Ilmeisestikään Hilja Riipinen ei pitänyt sodanjälkeistä aikaa kuin välivaiheena, Neuvostoliiton ja kommmunistien erävoittona. Heti välirauhansopimuksen solmimisen jälkeen, syyskuussa 1944, hän kirjoittaa päiväkirjaansa: “Vihollinen on maassa. Kekkonen puhuu radiossa uutta politiikkaa. Nyt on Kekkosen aika.”

Hän kirjoittaa toukokuussa 1945 varsin avoimesti: “Ja kuitenkin on sisällä jossakin usko, että kaikki kääntyy vielä. Tänään on määrä liputtaa Tanskan vapautumista. Lapualla ei ole liputettu.”

Lähteet

Kaarle Sulamaa: Hilja Riipinen-Lapuan lotta

Paavo Susitaival https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_Susitaival