Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Muistelus Lapuanjoen varrelta 4

<< < (9/10) > >>

luterilainen:
Laihianjoen yläjuoksulla Laihialla Miettylän kylässä Laihian Mallas Oy:n aito pohjalainen perheyritys valmistaa lakeuden lainehtivan viljavainion raaka-aineista mallastuotteita, joista voidaan valmistaa heränneen tumman ystäväkansan mielijuomaa kotikaljaa.  :109:

Lähde

Laihian Mallas Oy https://laihianmallas.fi/

1944:
Laihia oli lukiolaisaikanani isäni ja äitini palveluspaikkakunta. Hehän olivat kummatkin maaseutuammatteihin koulutetut. Elettiin sitä aikaa, että lauantainakin vielä oli muutama tunti palvelusta. Velivainaja oli jo isäntä Korpelan talossaan, mutta yleensä lauantaina tiettyyn aikaan vanhempamme kotiin tulivat. Varmaankin katsomaan, että miten veljekset ovat pärjänneet. Saan kirjoittaa, että ainakin osalleni tuli Raamatun sana "katso kuinka hyvää ja suloista on, kun veljekset sovussa asuu"todeksi monilla tavoin. Navettaan en mennyt, koska se olisi havaattu koululuokassa. Muita hommia tein joskus, esim haimme ladoista heiniä. Traktorissahan oli valot,  jos oli iltapimeää jo.

Raha oli tiukalla. Se oli hyvää aikaa opetella Korpuksen kadetin päivärahalla elämiseen. En oikein ymmärrä, että miksi en älynnyt ottaa opintolainaa kuten moni muu teki. V 1966 tuli käytäntöön viisipäiväinen palvelusviikko so lauantai oli vapaa koko päivä. Enemmän lauantain hidas kuluminen minua häiritsi kuin virkisti.

luterilainen:
1987 Laihian kirkonkylää ja Peltomaan kylää  https://www.youtube.com/watch?v=BU4Tc-ztC3E

luterilainen:
Lapuan hiippakunnassa toimitetaan piispanvaali tiistaina 2. marraskuuta 2021. Lapuan piispaehdokkaista kaksi kannattaa ja kaksi vastustaa samaa sukupuolta olevien kirkollista vihkimistä.

Lähteet

Lapuan hiippakunnan uusi piispa valitaan marraskuussa 2021
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/lapuan-hiippakunnan-uusi-piispa-valitaan-marraskuussa-2021/

Lapuan piispaehdokkaista kaksi kannattaa ja kaksi vastustaa samaa sukupuolta olevien kirkollista vihkimistä, selviää kyselystä
https://www.kotimaa.fi/artikkeli/lapuan-piispaehdokkaista-kaksi-kannattaa-ja-kaksi-vastustaa-samaa-sukupuolta-olevien-kirkollista-vihkimista-selviaa-kyselysta/

1944:
Kiitos linkeistäsi! Näkkyypähän,,,miten äänestetään.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta