Keskustelu > Yleinen keskustelu

Keskusteluani ChatGPT tekoälyn kanssa

<< < (2/3) > >>

007:
Tekoäly puhuu roskaa. P.Ruotsalainen ei ollut Pielavedeltä vaan taisi olla kotoisin Maaningalta. Alkoholin käytöstään kannattaa lukea pari hänestä kertovaa kirjaa: Paavo oli aikansa lapsi ja käytti paloviinaa. Viinan käyttöä on myöhemmin kaunisteltu, että muka osoitti sillä muitten tekohurskautta. Mm. piispa Jari Jolkkonen tv:ssä kertoi Paavon ja yhden kaverinsa matkasta Kuopion markkinoille, jossa Paavo oli sikahumalassa. En nyt muista tekijää, mutta yhdessä kirjassa sanottiin Paavon pitäneen viinasta. Ei hän tietenkään jatkuvasti humalassa ollut.

karjalaisenkyösti:
Laitan vielä yhden kysymyksen ja siihen saamani vastuksen.
Varmaan joskus myöhemmin jatkan tätä.

"Kuinka kertoa evankeliumia muslimille niin, että hän ymmärtää sen, mistä siinä on kyse?"


"
Muslimin kohtaaminen ja evankeliumin jakaminen on herkkä ja monimutkainen asia, joka vaatii kunnioitusta, empatiaa ja taitoa viestiä Jumalan rakkaudesta ja armosta. Tässä on muutamia ehdotuksia:

Kuuntele ja ymmärrä: Ennen kuin aloitat keskustelun, pyri ensin kuuntelemaan muslimin omaa uskonnollista taustaa ja näkemystä elämästä. Yritä ymmärtää hänen ajatuksiaan ja tuntemuksiaan, ja ole valmis käymään kunnioittavaa keskustelua.

Käytä ymmärrettävää kieltä: Käytä yksinkertaista kieltä, vältä uskonnollisia termejä tai käsitteitä, joita muslimi ei välttämättä tunne. Käytä esimerkkejä hänen kulttuuristaan tai elämästään, jotta hän voi helpommin ymmärtää.

Korosta Jumalan rakkautta ja armoa: Korosta Jumalan rakkautta ja armoa kaikkia ihmisiä kohtaan, mukaan lukien muslimit. Korosta, että Jumala haluaa ihmisten pelastuvan, ja että hän on lähettänyt Jeesuksen Kristuksen pelastamaan kaikki ihmiset synnin ja kuoleman vallasta.

Älä käytä painostusta: Vältä painostusta tai manipulointia, sillä se ei johda aitoon uskonratkaisuun. Muslimille on annettava aikaa pohtia ja rukoilla asiasta itse.

Rukoile ja anna Pyhän Hengen vaikuttaa: Viime kädessä vain Pyhä Henki voi avata muslimin sydämen ymmärtämään evankeliumin sanoman ja vastaanottamaan sen uskolla.

On tärkeää muistaa, että muslimin kohtaaminen ja evankeliumin jakaminen on herkkä asia, joka vaatii kunnioitusta ja rakkautta.
"

Lähden jatkamaan keskusteluani tekoälyn kanssa.
Vaikka tiedän, että kyseessä on tunteeton robotti, jotenkin ei tohdi olla sille päkohtelias tai yrittää puhua sitä pussiin tai muuten käyttäytyä sopimattomasti tai nuhdella puutteellisista asiatiedoista.
Toki huomautin sille, että Suomi ei ole Helsingin pääkaupunki, kun kysyin siltä, että mikä on Helsingin pääkaupunki. Se taisi luvata korjata käsitystään, mutta tuskin se kovin vähällä sitä todellisuudessa tekee.

karjalaisenkyösti:
Nyt on jo seuraava vuorokausi, joten jatkan aheesta:

Kyselin Paavon lapsista:
Minulle vastattiin:
"
Kyllä, Paavo Ruotsalaisella oli yhteensä 10 lasta, joista kuusi selvisi aikuisikään. Hänen ensimmäinen vaimonsa, Kaisa Kustaantytär, kuoli synnytykseen vuonna 1803. Seuraavana vuonna Paavo Ruotsalainen meni uudelleen naimisiin, tällä kertaa Liisa Liukkaan kanssa. He saivat yhteensä neljä lasta.
"

Tekoälyrobotti kertoi minulle myös tällaisen tiedon, jota ei kannata kertoa eteenpäin:
"
Paavo Ruotsalainen (1777–1852) oli suomalainen herännäisyyden merkittävä hengellinen johtaja ja saarnaaja. Hän syntyi Kälviällä Pohjanmaalla ja työskenteli nuorena talonpoikana.
"


Onkohan tämä totta?
"
Paavo Ruotsalaisen jälkeläisistä on kuitenkin tiedossa useita tunnettuja henkilöitä, kuten esimerkiksi Paavo Ruotsalaisen lapsenlapsenlapsi A. I. Virtanen, joka sai Nobelin kemianpalkinnon vuonna 1945.
"

Pena:
Paavo Ruotsalaisen puolisot olivat Riitta Paavontytär Ollikainen ja Anna Loviisa Laurintytär Savolainen. A. I. Virtasen juuret ovat Hollolassa eivätkä Savossa.

Riitta-mummi:
Se vähä mitä noista rpbotin jutuista luin teki hyvin steriilin maun, sanoisin pahvisen.

Leena ei pidä googlaamisesta, ja tämmöinen googlen käyttö ei minuakaan tee iloiseksi.

Itse puhuin yhden kerran robottiäänelle kun ilmoitin ettei lehti ollut tullut. Se ( ei hän ) pyysi että Älä käytä liika sanoja vaan vastaa ainoastaan kyllä tai ei.

Tein niin, ja lehtikin tuli. Mutta oli se outoa, kuin zombille olisi puhunut. Samaa koen kun jätän ääniviestin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta