Keskustelu > Yleinen keskustelu

Kysymys-vastausketju

<< < (2/37) > >>

Salis:

--- Lainaus käyttäjältä: "HeinoM" ---Noo... varislinnut älykkäinä lintuina joskus leikkivät ja siellä tien ojassa saattaa auton kohdalla olla joku raato, jota ne ovat syömässä. Voi olla molempia.

Miksi ruislinnun (ruisrääkän) "laulu" ei soi enää elokuussa tähkäpäiden yllä (kuin aivan poikkeustapauksessa kuun alussa.) Eino Leino puhuu palturia.
--- Lainaus päättyy ---


Eikan aikana ruisrääkkä sai rauhassa laulaa pelloilla, kun oli aataminaikuisen sadonkorjuuvälineet. Nyt pelloilla satoa korjaavat monen
tonnin painoiset puimurit. Puimuri se rääkänpojat hävitti.

Miksi Helsingin rannat ovat valkoposkihanhia täynnä?

HeinoM:
Korkeasaaresta pääsi karkuun joitakin tarha valkoposkia ja ne alkoivat lisääntymään muuttomatkallaan arktisille seuduille olevien kanssa. Arktiset hanhet siis pysähtyivät muutollaan. Ruotsissa pesi jo joitakin pareja ja näitä tuli myös Suomeen.

Miksi sadattuhannet valkoposkihanhet lentävät pitkän ja vaivalloisen muuttomatkan Keski-Euroopasta Venäjän tundralle? Miksi ne eivät jää kaikki Helsinkiin - tai edes lähtevät muutolle?

PS. Toinen syy rääkän laulamattomuuteen elokuussa on, että niillä on jo poikaset, eikä koiraiden enää tarvitse kuuluuttaa reviiriään.

HeinoM:
Anteeksi äskeiseen viestiini liittyen: Piti tietysti olla, näin körttifoorumilla, Aholansaaresta pääsi karkuun joitakin Paavo Ruotsalaisen sinne istuttamia valkoposkia, joita joku hesalainen saareen eksynyt sitten kuskasi Helsinkiin jne.

Jos tässä teemassa pysytään, tämä foorumi kilpailee kohta BirdLifen Tiirafoorumin kanssa.

Salis:

--- Lainaus käyttäjältä: "HeinoM" ---Anteeksi äskeiseen viestiini liittyen: Piti tietysti olla, näin körttifoorumilla, Aholansaaresta pääsi karkuun joitakin Paavo Ruotsalaisen sinne istuttamia valkoposkia, joita joku hesalainen saareen eksynyt sitten kuskasi Helsinkiin jne.

Jos tässä teemassa pysytään, tämä foorumi kilpailee kohta BirdLifen Tiirafoorumin kanssa.
--- Lainaus päättyy ---


Tosiasiassa valkoposkihanhia alkaa olla jo niin paljon, että niistä on riesaa mm. kuntoliikkujille. Erityisesti kun niillä on poikasia, ovat vielä agressiivisia. Ja näitä elikoita on aivan stadin keskustassa. Mielestäni hanhia pitäisi harventaa noin kymmenekseen nykyisestään ja tarjota kaupunkilaisille hanhipaistia.  :wink:

HeinoM:
Tullee varmaankin tulevaisuudessa metsästettävien listalle eikä siinä mitään.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta