Keskustelu > Yleinen keskustelu

Kysymys-vastausketju

(1/37) > >>

Hanna:
Elämässä on lukemattomia kysymyksiä ja myös joitain vastauksia, siispä:

Tälläkin foorumilla on monen alan asiantuntijaa ja kuitenkin toisista asioista ei tiedä mitään, joten:

Ideani on viestiketju, jossa esitetään kysymys ja siihen kysymykseen vastannut saa esittää uuden kysymyksen jne. Ja jos jokin aihe kiinnostaa enemmänkin voi sille perustaa vaikka oman ketjun...katotaan kuinka käy!

Kun nyt netissä ollaan siispä koneaiheinen kysymys näin alkuun (eikä tarvitse olla gradun pituista vastausta)
Jos (tieto)koneiden kuuluu olla loogisia, miksi ne käyttäytyvät välillä kuin teini-ikäiset vai onko käyttäjän logiikassa vika?

Teme:
Ne tekevät juuri sitä, jota epälooginen ihminen on käskenyt niitä tekemään. Niihin ihmisiin kuuluu niin koodaajat, käyttöliittymäsuunnittelijat kuin loppukäyttäjät. Kilpaileva teoria on, että kuun ja planeettojen asento vaikuttaa erittäin radikaalisti tietokoneen toimintaan. Koodaajana uskon jälkimmäiseen teoriaan, vaikka ensimmäinen onkin saanut erittäin paljon kannatusta mm. tieteellisessä kirjallisuudessa. Kuitenkin empiriiset todisteet puuttuvat, joten se on vain epäluotettava uskomus, joka lähestyy uskontoa.

Miksi kesällä on lämmintä?

Teme

Salis:

--- Lainaus käyttäjältä: Teme ---
--- Lainaus ---Miksi kesällä on lämmintä? Teme
--- Lainaus päättyy ---


Tämä on vain olettamus, koska kesällä voi olla myös kylmää. Mutta siis lämmin johtuu siitä a) että aurinko on korkealla ja sen säteily aihettaa merkittävän määrän lämpöä = mitä kirkkaampi ilma sitä lämpimämpää,
b) että auringon lisäksi on lämmin ilmavirtaus. Jos sitä ei ole, lämpö laskee tuonne 12 - 15 asteen tienoille :roll:

Miksi omena putoaa puusta nopeammin kuin omenapuun lehti?
--- Lainaus päättyy ---

Pena:
Pahus, kun joku on laittanut sen puun alle ilmaa! Tyhjiössä lehtikin jysähtäisi maahan suoraan ja vauhdilla.

Miksi varikset urheilevat jopa henkensä kaupalla? Kerran katselin, kuinka ne kilpailivat siitä, kuka uskaltaa liukua tien poikki lähimpänä saapuvan auton keulaa.

HeinoM:
Noo... varislinnut älykkäinä lintuina joskus leikkivät ja siellä tien ojassa saattaa auton kohdalla olla joku raato, jota ne ovat syömässä. Voi olla molempia.

Miksi ruislinnun (ruisrääkän) "laulu" ei soi enää elokuussa tähkäpäiden yllä (kuin aivan poikkeustapauksessa kuun alussa.) Eino Leino puhuu palturia.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta