Keskustelu > Yleinen keskustelu

Joulun odotus

(1/20) > >>

luterilainen:
Aloitan ketjun joulun odotuksesta. Minusta on mukavaa suunnitella joulua körttihengessä.  :icon_xmaslol: :icon_xmaslol: :icon_xmasneutral: :icon_xmasrazz: :icon_xmassurprised:

Riitta-mummi:
Niin myös minusta.  Vähennän joka vuosi lahjojen määrää ja etenkin ruokapöydän lajeista.
Kukkia pitää olla ja kynttilöitä. Kuustakaan ei ole enää hankittu. Yksi muovikuusi on pidetty parvekkeella. Viime vuona ei sitäkään.

Joulu ei ole komeroissa, ei ruoissakaan vaan sydämessä.

Vaikka kyllä lipeäkala ja kinkku tuovat joulun tuoksut tupaan.

                                                Cosgans panttaa vielä joulukuvia

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 17.11.23 - klo:15:31 ---Niin myös minusta.  Vähennän joka vuosi lahjojen määrää ja etenkin ruokapöydän lajeista.
Kukkia pitää olla ja kynttilöitä. Kuustakaan ei ole enää hankittu. Yksi muovikuusi on pidetty parvekkeella. Viime vuona ei sitäkään.

Joulu ei ole komeroissa, ei ruoissakaan vaan sydämessä.

Vaikka kyllä lipeäkala ja kinkku tuovat joulun tuoksut tupaan.

--- Lainaus päättyy ---
Joulun odottaminen on ihanaa kaikessa körttiläisessä vaatimattomuudessa, joka on kokonaan Jumalan työtä. Jouluaattoon on 36 yötä tai 35 päivää.  :icon_xmaslol: :icon_xmasrazz: :icon_xmassmile:  :eusa_pray:

https://joulutulee.fi/   

luterilainen:
Aleksanterinkadun jouluvalojen syttymisestä alkaa jouluun valmistautuminen lauantaina 18. marraskuuta 2023. Tänä vuonna vietetään joulukadun 75-vuotisjuhlavuotta.  :eusa_pray:
 :icon_xmaslol: :icon_xmasconfused: :icon_xmasrazz: :icon_xmassmile: :icon_xmassurprised:

Mörtti-57:
Eilen olin pahoillani Riitta-mummin puolesta, kun hän vastasi aidon rehellisesti ja avoimesti luterilaisen aivan mukavan tuntuiseen Joulun odotus avaukseen.
Vastauksena hänen kirjoitukseensa oli taas sitä samaa luterilaisen ivallisen ja pilkkaavan sävyistä kirjoitusta.  :icon_xmasfrown:

Illalla tuli mietittyä vastauksia luterilaisen käytökseen. Ajattelin, että ilkeilyn syyt täytyy liittyä siihen, että hän ei itse voi hyvin. Henkinen pahoinvointi kohdistuu sitten mm. tällä foorumilla kirjoitteleviin.

Aamulla sain lisää vastauksia, kun luin jutun Vesilahden kirkkoherrasta Harri Henttisestä, joka on saanut herjaajiansa puolelleen.

Henttisen pohdintaa: "
– Ihminen saattaa uskonnolla ruokkia oman itsensä pelkoa, hän sanoo.

– Että etsii jumalaa, mutta kadottaa itsensä, siitä seuraa kauheaa jälkeä.

Toisekseen, jos sekoitetaan uskonto ja valtaan ja politiikka, tulee Henttisen mukaan sellaista jälkeä kuin "idässä tai Raamatun maisemissa nähdään".

– Ensiksi pitää löytää itsensä, sitten vasta voi löytää Jumalan luo, hän sanoo."
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vesilahden-varilaiska-meikkaava-kirkkoherra-harri-saa-helvettiin-karkottamisia-jatkuvasti-nain-han-herjaajansa-puolelleen-alkaa-padot-purkautua/8821988

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta