Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Seuratupa / Vs: Körttiseurat
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 03.03.24 - klo:19:32 »
^ Tota, joo. Minulla ei mistään wanhan ajan seuroista ole kokemusta (paitsi se yksi kerta Pielisensuun kirkossa kun en edes tiennyt, mikä on tämä tilaisuus johon jotenkin jouduin), mutta mitä kuvauksia olen lukenut niin kenen tahansa pitäisi puhua. Ja eihän se kuitenkaan noin mene. Ilmoituksessakin luetellaan rimpsu nimiä, olettaen että kaikki tietää että nuo sitten puhuu.

Ehkä sinun täytyy vain pitää omat seurat, joihin et varsinkaan kutsu mitään puhujia, ja jos joku pappi rupeaa puhumaan niin rupeat veisaamaan päälle. Eli joku kapina ja vallankumous. Jospa ne körttiseuraisimmat tilaisuudet tosiaan onkin kapakoissa? Kerrankos siellä joku surkeuttaan valittaa, katuu.  :icon_biggrin:

Mutta voihan se olla ettei ennenkään kuka vain puhunut. Oli jotkut tietys arvostetut maallikot, jotka saivat suunsa avata. Muut vain kuunteli. Viisaammat valistakoot.
22
Yleinen keskustelu / Vs: Politiikka 22.osa
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 03.03.24 - klo:19:23 »
On siis odotettavissa, että puolueella nousee hattuun ja se joutuu seuraavissa vaaleissa saamaan ylimielisyytensä vuoksi pahasti nenilleen. Näinhän kansanvalta tapaa toimia.

Kokoomuksella on ihmeellinen kyky välttää tuo. Niiden hallituskumppanit joutuvat kärsimään tappion nahoissaan. Puolueella on kaikista uskollisin perusäänestäjäkunta, jotka vielä ovat sitä kansanosaa, joka aina käy äänestämässä. Siksihän alhainen äänestysprosentti suosiikin kokoomusta.
23
Yleinen keskustelu / Vs: Politiikka 22.osa
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 03.03.24 - klo:19:21 »
Kun pääministeripuolueena kokoomus nimeää ehdokkaan Suomen EU-komissaariksi niin kokoomuksella on ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sekä maan johdossa sellainen värisuora, jollaista ei ole ennen nähty. :)

Mutta et nyt tapasi mukaan vastannut esittämääni kysymykseen, vaan jatkoit muuta (tällä kertaa sisänsä kyllä asiaa).

Eli pointti oli se, että eihän presidentin vaihdos värisuoran pituuteen nyt vaikuttanut mitään.

Politiikka-ketjussa kun ollaan, niin kysyisin, muistatteko milloin viimeksi olisi ollut joku kunnolla matematiikkaa osaava henkilö ison eduskuntapuolueen johdossa. Pienten puolueiden kärkipaikoilta niitä kyllä löytyy. Tai hetkinen, Juha Sipilähän osasi. Mutta onko ollut muita milloin?
24
Yleinen keskustelu / Vs: Tänään 77
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 03.03.24 - klo:18:18 »
Tänään on ollut tiivis urheilupäivä, mutta jo aamulla lehdessä oli kaksi kuolinilmoitusta jotka koskivat työtovereita pankeissa.

Sitten iltapäivällä tuli telkkatin tekstitelevisioon kuolinviesti Maria Jungerista, ja se pysäytti kovemmin kuin kahden iäkkään ihmisen ns. luonnollinen kuolema.

Meni maku yleensä niin kiinnostavista urheilulähetyksistä sen jälkeen kun tämän huomasin.
Viimeisen vuoden aikana on moni julkisuudesta tunnettu poistunut keskuudestamme.
Olen muistellut Vesku Loiria, Aira Samulinia, Miki Liukkosta sekä Hannu Linnun kumppania Pekka Mattilaakin. Etenkin nämä nuorempina kuolleen saavat miettimään elämän varjopuolia monelta kantilta.

Sitten kaikkein ikävintä mitä viime päivinä on tuotu tietoomme ovat lapsiin kohdistuneet väkivallan teot sekä kotimaassa että Gazassa.

Jos Jeesus ei olisi meille kertonut miksi joku on syntynyt sokeana en ymmärtäisi tällaisia sallimuksia .

Nyt meitä puhutellaan päivä päivältä lujemmin. Päiviemme loppuun asti. :eusa_pray:
25
Yleinen keskustelu / Vs: Miten voin itse vaikuttaa kaikkeen niin niin kamalaan
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 03.03.24 - klo:17:47 »
Jumala, Jehova, Allah….Millaisen Jumalan kuva Sinä haluat olla,  tai olet?

Voisinpa olla edes vähän Jeesuksen kuva!
26
Yleinen keskustelu / Vs: Tuleeko 3. maailmansota?
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 03.03.24 - klo:17:45 »
Odotettavissa onkin kukkahattujen kipakkaa meuhkaamista, jos tai kun lakiesitys lähtee lausuntokierrokselle. Eikä sekään ole lainkaan varmaa, saadaanko aikaiseksi sellainen lakiesitys joka on myös Orpon hallituksen toimien lainmukaisuutta valvovan oikeuskanslerinviraston mielestä sopiva.

Minulla on luja luottamus kipakoiden kukkahattutätien todellisuudentajuun ja oikeudenmukaisuuteen.
27
Yleinen keskustelu / Vs: Kirjoita runo XXII
« Uusin viesti kirjoittanut PekkaV 03.03.24 - klo:16:40 »
 
   Suloinen myrkynkeittäjä
Kaino hirviö
Lempeä mestaaja
Rauhallinen kaahaaja
Vesi nuorin voitehista


Tuohi
Sandaali
Veri
Kallio
Tumppu

28
Yleinen keskustelu / Vs: Miten voin itse vaikuttaa kaikkeen niin niin kamalaan
« Uusin viesti kirjoittanut Mörtti-57 03.03.24 - klo:12:36 »
Kari Uusikylän kannanotto Gazan kamaluuteen. Kari Uusikylä olisi hyvä seurapuhuja syntymäkaupunkinsa Vaasan herättäjäjuhlilla.


HELVETTI ON TUOTU MAAN PÄÄLLE
Yhdysvaltojen ulkoministeri Blinken kertoi, että hänen sydämensä särkyy Gazan tapahtuminen takia. Olipa romanttinen ilmaus, kun Yhdysvallat ei ole juuri pannut tikkua ristiin ”sodan” lopettamiseksi. Puheilla ei ole ollut katetta. Maa on valinnut puolensa.
On makuasia, sanommeko sota, kansanmurha, joukkomurha tai teurastus. Katsomalla päivittäin suoraa lähetystä kansainvälisillä kanavilla voi valita itselleen sopivan sanan. On 30 000 kuollutta, kymmeniä tuhansia haavoittuneita. Media kertoo kuka on terroristi, kuka uljas soturi.
**
Iso lauma pikkupoikia tunkee kattiloineen sopanjakajan ympärillä, laihassa sopassa ui yksi tai kaksi palaa, ns. sattumaa. Poikien ilme on epätoivoinen, kauhistunut.
Ylhäältä otettu kuva näytti satoja ihmisiä, avustusrekan ympärillä, hamuamassa jauhosäkkejä. Alkoi tulitus, joka tappoi yli sata nälkään nääntyvää. Satoja haavoittui. Teurastajien virallisen selityksen mukaan he jäivät rekkojen alle…
Talot ja sairaalat ja koulut on pommitettu romukasoiksi. Kodeistaan paenneilla perheillä ei ole ruokaa, ei vettä, ei saniteettitiloja, ei lääkkeitä, ei suojaa.  Lapset kuolevat ripuliin tai nälkään, kun valioyksilöt estävät ruokaa, vettä ja lääkkeitä tuovien avustusjärjestöjen  kuljetukset.
**
Tappamisen lopettamisen avaimet ovat olleet jo kauan Yhdysvaltojen käsissä. Ulkoministerin sydän on särkynyt, presidentti hiippailee kameroiden eteen mutisemaan loitsujaan ja tuleva presidentti tuskin tietää missä maanosassa Gaza sijaitsee.
**
Jumala, Jehova, Allah….Millaisen Jumalan kuva Sinä haluat olla,  tai olet? Et kai Perkeleen? Olisiko Tursas, Piru ja Kratti valintasi? Olisiko kolmikossa meille uusi kolmiyhteinen jumala. Näiden suomalaisten ikijumalien avulla oma taloutesi olisi kunnossa ja sodat voitettaisiin. Olisiko muulla mitään väliä? Tuskinpa vain.
29
Yleinen keskustelu / Vs: Tuleeko 3. maailmansota?
« Uusin viesti kirjoittanut luterilainen 03.03.24 - klo:12:32 »
En ole todennut vaan arvellut. Turvapaikanhakijoiden suhteen on noudatettava kansainvälisiä sopimuksia.
Juuri siksi Orpon hallitus aikoo kiristää poikkeuslailla itärajan maahantuloon liittyvää lainsäädäntöä nopealla aikataululla vaikka siihen saattaa liittyä myös perustuslain ja  kansainvälisten sopimusten kanssa ristiriidassa olevia keinoja. Toimet tehdään kansallisen turvallisuuden eikä maahanmuuttopolitiikan takia. Tavoitteena onkin torjua maahantulon välineellistämistä. Tämä perustelu löytyy myös maaliskuun aikana eduskunnalle annettavasta poikkeuslakiesityksestä, jossa maastorajalle tulleet tai sen ylittäneet palautettaisiin automaattisesti takaisin Venäjälle tai suoraan heidän kotimaahansa.

Odotettavissa onkin kukkahattujen kipakkaa meuhkaamista, jos tai kun lakiesitys lähtee lausuntokierrokselle. Eikä sekään ole lainkaan varmaa, saadaanko aikaiseksi sellainen lakiesitys joka on myös Orpon hallituksen toimien lainmukaisuutta valvovan oikeuskanslerinviraston mielestä sopiva.

Toisaalta eduskunnan on kait sinänsä mahdollista säätää poikkeuslaki nopeastikin, mikäli eduskunnasta löytyy riittävän suuri enemmistö. Toivottavasti  enemmistö löytyy.

Lue lisää

Sisäministeri Rantanen kommentoi itärajalle suunniteltua poikkeus­lakia Ylelle
https://www.is.fi/politiikka/art-2000010239662.html

IL:n tiedot: Tämä kohta perustuslaista voidaan joutua ohittamaan Venäjän takia
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d8b2546d-d52c-4733-9437-b1459fdad490
30
Yleinen keskustelu / Vs: Tuleeko 3. maailmansota?
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 03.03.24 - klo:11:54 »
Sinulla ei ole mitään keinoa todeta Venäjän tyytyväisyydestä.

En ole todennut vaan arvellut. Turvapaikanhakijoiden suhteen on noudatettava kansainvälisiä sopimuksia.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10