Körttifoorumi

Keskustelu => Tapahtumatiedot => Aiheen aloitti: PekkaV - 22.01.16 - klo:04:37

Otsikko: Herättäjäjuhlat Vantaalla
Kirjoitti: PekkaV - 22.01.16 - klo:04:37

   Mitkä herättäjäjuhlat?

http://herattajajuhlat.fi/4008-mitka-herattajajuhlat

Otsikko: Vs: Herättäjäjuhlat Vantaalla
Kirjoitti: PekkaV - 09.07.16 - klo:04:53

   Terveisiä herättäjäjuhlilta! Kappalainen Heikki Leppä totesi puheessaan, että kirkko on sama eilen, tänään, nyt ja tulevaisuudessa. Kirkko ei ole muuttunut. Kirkko pysyy.

Helsingin piispa Irja Askola toivoi jonkin sanan koskettavan näillä juhlilla kuulijaa. Piispan puhe oli runoilijan puhetta sanoista.

Sukulaisista ja tutuista näin tai tapasin Mikon Eeron, Haut'ahon Matin, Väätäisen Sepon, Reinon Kaisan ja hänen siippansa, Korkalaisen Samulin isän[***], Samulin, tyttäreni ja hänen kolme lastaan (isä oli etsimässä parkkipaikkaa), Hanna-siskon, Rissasen *:n[***], Samulin äidin[***], Sepposen ja hänen siippansa, Leskiset, Vantaan kaupunginjohtajan, Pöntisen Hannun, (*Nyt on kahden nimi hukassa, toinen on toimittaja, sanoi menevänsä tekemään haastattelua, nainen, tyttäreni riparikaveri [**], toinen on herättäjäjuhlien rakentajien valtakunnallinen patu, aiemmin pitkään Herättäjä-Yhdistyksen edustaja juhlaorganisaatiossa, nyttemmin eläkkeellä, mutta rakentamassa rautaisella kokemuksellaan niin niin timmissä kunnossa että*]), Musakat, Karjalaisen Urpon, pastori Samuel Luak'in (puhuja), Huhdat, [*Alpo Järvi], Simojoen Jaskan (serkun miehen veli), [**Ranta], [***Nilsiän herättäjäjuhlien 2017 kojulla]

Huomenna menemme Veisuisiin klo 10.30:ksi ja jatkamme siitä tietysti maailman tappiin eli iltaseuroihin saakka, jos Jumala suo.

Sunnuntaina on aamuseurat, joissa mt puhuu, Messu ja Päätösseurat klo 14, joissa puhuvat mm. kanttori Samuli Korkalainen ja rovasti Kari Pekka Kinnunen http://areena.yle.fi/1-3461224. Kinnunen pitää päätöspuheen johdattaen juhlakansan polvirukoukseen, jonka jälkeen veisaamme vakiintuneen tavan mukaisesti kiitosvirtenä Herää hyvää kiittäkää. Virren jälkeen kokoamme penkit trukilla kuljetettaviin nippuihin, jotka toimitetaan Nilsiän herättäjäjuhlille seuraavaksi vuodeksi.

Otsikko: Vs: Herättäjäjuhlat Vantaalla
Kirjoitti: PekkaV - 10.07.16 - klo:05:09

   Ilkka Mattila jäi eilen kirjoittamastani bongaamisluettelosta pois.
Nythän on siis erotettava henkilöt joiden kanssa olen jutellut, heistä jotka olen bongannut. Kolmas ryhmä on sukulaiset rakkaat.
Sukulaisista ehdoton ykkönen tapaamisen merkittävyydessä oli eilen Nilsiän herättäjäjuhlien toimikuntajohtaja ja hänen sihteerinsä. Johtaja on serkkuni emäntä eli kuten täälläpäin tavataan sanoa: "vaimo" Ieva eli kuten täälläpäin tavataan sanoa "Eeva". Hän mokoma sai minut - mitä en halua katua - lupautumaan kymmenen hengen kolehtirymän kokoajaksi ensi kesän heriksiin, herättäjäjuhliin. Kaksi nimeä jo sain eilen ryhmästä, jossa keräsimme kolehdin kentän liepeiltä Lähetysseuroissa. Kahdeksan kerääjää puuttuu, joten laittakaa viestiä. Otan vastaan useampiakin. Tehdään sitten toinen ryhmä.

Otsikko: Vs: Herättäjäjuhlat Vantaalla
Kirjoitti: PekkaV - 10.07.16 - klo:05:43

   Körttipukuinen Eija-Riitta Korhola selfiemagneettina

Körttipukuisten kokoontuminen lauantai-iltapäivänä kokosi ryhmäkuvaan yhden miehen ja kymmenen naista. Yksi perinteiseen juhlapukuun sonnustautuneista oli entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola. Hän on käynyt herättäjäjuhlilla vuosien ajan, mutta puvun hän sai pari vuotta sitten lahjaksi körttiystäviltään. Ensimmäistä kertaa se oli hänellä päällä kaksi vuotta sitten Lapualla...

http://herattajajuhlat.fi/4241-korttipukuinen-eija-riitta-korhola-selfiemagneettina

Otsikko: Vs: Herättäjäjuhlat Vantaalla
Kirjoitti: PekkaV - 10.07.16 - klo:05:49

   Televisiojumalanpalvelukset suunnitellaan huolella

...Patrakka tiiminsä kanssa valmistautuu lauantaina Herättäjäjuhlien sunnuntain tv-jumalanpalveluksen, messuun. Kirkastussunnuntain juhlamessussa saarnaa Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen...

http://herattajajuhlat.fi/4250-televisiojumalanpalvelukset-suunnitellaan-huolella

Otsikko: Vs: Herättäjäjuhlat Vantaalla
Kirjoitti: Riitta-mummi - 11.07.16 - klo:10:27
Se tulee nyt kohta tv1;stä uusintana. Siis klo 11.10 alkaen minäkin pääsen Juhlamessuun.
...
Kiitän tässä samalla kaikkia Vantaan Juhlia vaivannäöllä ja työllä valmistaneita. Olen miettinyt kuinkahan kauan aikaa, ja kuinka monta ihmistyövuotta tarvitaan kun juhla kymmentuhantiselle väelle valmistetaan. Ja sitten vielä purku, loppusiivoukset ja mitä kaikkea siihen liittyykään. Loppuraporttia odotan kiinnostuneena.

Tiedän monen foorumilaisen osallistuneen näihin töihin.  K i i t o s  !
Otsikko: Ulkomaalaislle ystäville
Kirjoitti: seppos - 11.07.16 - klo:19:39
Kotimaa on tehnyt juhlista kielisen videon

https://youtu.be/476rz-JMzWU
Otsikko: Vs: Herättäjäjuhlat Vantaalla
Kirjoitti: PekkaV - 13.07.16 - klo:04:23

   "Minkälaista on kaupunkilainen körttiläisyys?

Herättäjäjuhlia on vietetty tässä viikonvaihteessa Vantaan Myyrmäessä. Miten herännäisyys eli körttiläisyys on kotiutunut kaupunkiolosuhteisiin? Mitä tunnistaa citykörtin? Sata vuotta sitten Suomi oli kansakuntana henkisesti ja aineellisesti jyrkästi jakautunut ja silti käymässä Venäjän vallan alta itsenäisten valtioiden joukkoon. Minkälaista puhetta pidettiin herättäjäjuhlilla sata vuotta sitten? Horisontin toimittavat Ville Talola ja Samuli Suonpää."

http://areena.yle.fi/1-3464627

Otsikko: Vs: Herättäjäjuhlat Vantaalla
Kirjoitti: seppos - 05.10.18 - klo:16:25
Vantaan juhlat

https://www.youtube.com/watch?v=m0E7g39e0II

https://www.youtube.com/watch?v=tMkYbMJvifU

https://www.youtube.com/watch?v=AfMGE3b85l8&list=PLDkzB4autg6oNw_Cq2gNQNhaWnl1jFpxY