Keskustelu > Seuratupa

Hesekiel 1-3

(1/4) > >>

Hölkänen:
Minäpä nyt sitten aloitan keskustelun Hesekielin kirjan kolmesta ensimmäisestä luvusta.


--- Lainaus käyttäjältä: "Aino" ---En ole visualisoinnin mestari enkä mekaanikan taituri ja pääni menee kerrassaan sekaisin Hesekielin ihmeellisestä ilmestyksestä. Mielikuvaksi jää jonkinlainen lentolaite jota ohjaavat hyvin merkilliset olennot.
--- Lainaus päättyy ---


Siitä tuli minulle aika pelottava vaikutelma. Ei ole vaikea uskoa, että Hesekiel todella kohtasi Jumalan kirkkauden. Tulin ensimmäisen luvun ansiosta vakuuttuneeksi, että lukemamme kirja ei ole mitään ihme höpöttäjän pätemistä muinaisessa Lähi-idässä vaan Hesekiel oli profeetta ja Herra puhui hänelle.

Panin merkille, että Hesekielille puhuva hahmo ei missään vaiheessa kysynyt, haluaako Hesekiel ottaa vastaan hänelle annettua tehtävää. Se tuli selvänä, ankarana käskynä: ”Mutta sinä, ihminen, kuuntele mitä sinulle sanon. Älä niskoittele, niin kuin tämä niskuroiva kansa. Avaa suusi ja syö, mitä sinulle annan.” Olisiko "Täältä tulee traktori, trr-trr-trr!" mahtanut toimia..? :)

3:17-21 oli aika pysäyttävää tekstiä myös. Helposti ajattelee, että lähimmäisen synnit ovat hänen oma asiansa ja vain hän joutuu tekemään niistä tiliä Jumalalle, mutta näissä jakeissa on yhteisöllisempi näkökulma. Minusta se on ihan varteenotettava. (Voi tietysti huomauttaa, että tässähän puhutaan vartijan vastuusta, mutta itse käsitän yleisen pappeuden kautta itsenikin veljeni vartijaksi…) Ei kristitty pese käsiään, kun lähimmäinen tekee pahaa toisille ja itselleen.

Laku:
Todella mietityttävä kirjoitus toi hesan kieli juttu:) Kuka olet? En kuvasta tunnistanut..

Hölkänen:
Ka, Riikosen Hermannihan mie. :) Myöhäisherännäisiä.

Ja tämä ketjuhan ei ole mikään Hölkäsen raamattutunti vaan toteuttaa Mintun lukupiiri-ideaa! Minä nyt omavaltaisesti aloitin, ensi viikolla on jonkun muun vuoro.

Pena:
Hesekielin näyssä näyttää olevan tärkeää neljään suuntaan katsominen ja kulkeminen. Taitaa olla hänen aikansa globalisaatiota: Jumalaa ei käsitetä vain omaisuuskansansa Herraksi vaan kaikkien ilmansuuntien. Jako neljään on toki laajemminkin käyttökelpoinen havainnollistamisen väline. Kaikenlaisia asioita jaotellaan nykyisinkin nelikentän avulla. Evankelistatkin loksahtivat aikanaan tähän malliin ja saivat tunnuksikseen Hesekielin olentojen kasvot siipineen.

Michelle:
hesekiel todellakin tempaisi mukaansa, tuo alun näky on niin vaikuttava.

ensimmäinen ajatus oli siitä miten armollinen Jumala on VT:ssäkin. Profeetta toisensa perään lähetetään aina uudellen langenneen Israelin kansan luokse. Jumala aina vihastuu heihin ja kuitenkin aina armahtaa lapsensa.

Minulle siitä jäi mieleen Herran kirkkaus, miten Herra tulee kirkkaudessan, samoin myös tässäkin näkyvä messias ennustus. Hesekiel puhuu Ihmisen kaltaisesta hahmosta, (kuten Danielkin)

On varmaan ollut aika pelottavakin kohtaaminen tuo...

jäin kanssa miettimään tuota Herran sanaa, siitä miten olemme vastuussa lähimmäisestä, jollemme kerro heille Jumalasta olemme osaltamme vastuussa heidän tuomiossaan....samaa asiaa hieman errinäkökulmasta olen miettinyt ennenkin, toimin opettajana ja Raamattuhan puhuu siitä miten opettajat tuomitaan "kovemmin"

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta