Kirjoittaja Aihe: Ruutin ja Puolustajan yöllinen tapaaminen  (Luettu 36168 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18388
Vs: Ruutin ja Puolustajan yöllinen tapaaminen
« Vastaus #30 : 03.10.17 - klo:15:16 »
Kyllä on maailmankirjat menossa sekaisin. Simossa poliisikoira puri etsittävää naista niin pahoin, että hänellä on vakavia vammoja ja hänet jouduttiin toimittamaan sairaalahoitoon.
Simo on Lappia, joten tutkinnanjohto on Oulun syyttäjällä ja poliisilaitoksella. Minkähänlainen Potemkinin kulissi nyt osataan rakentaa, että asia jäisi silleen?
Kuonokoppaa ei koiralla ollut tietenkään, koska pääsi puremaan. Mielestäni liekaa olisi pitänyt olla ja konstaapeli sen toisessa päässä.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18388
Vs: Ruutin ja Puolustajan yöllinen tapaaminen
« Vastaus #31 : 03.10.17 - klo:15:26 »
Iltalehden sontaluukun komisario niin kehuu koiraa. Olen ollut väärässä luulossa poliisikoiran tottelevaisuudesta. Jospa löydettyä naista ei aleta syyttää provokaatiosta.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18388
Vs: Ruutin ja Puolustajan yöllinen tapaaminen
« Vastaus #32 : 31.10.17 - klo:20:32 »
Tutkija-teologi, opiskelija Joensuun yliopiston teologinen laitos, kirjoittelimme lyhyesti, kun pyysit yleisellä tasolla tietoja opiskeluusi liittyvään tutkimukseesi. Jos tämän näet, niin ottanet aliakseeni yhteyttä. Kiinnostaa aiheesi eteneminen.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18388
Vs: Ruutin ja Puolustajan yöllinen tapaaminen
« Vastaus #33 : 05.04.18 - klo:13:24 »
Taidan omasta puolestani päättää tämän ketjun. Ensimmäisessä viestissäni olin kovasti sinisilmäinen, että Ruutia olisi valvottu ja hänen turvallisuudestaan olisi pidetty huolta, kuten laki on kirjoitettu. Kyllä hän viimeisenä yönään sai olla ihan yksin. Häenelle vietiin edellisenä iltana lääkkeet klo 2200 ja seuraavan kerran hänelle oltiin viemässä aamiaista klo 1100, jolloin viejät eivät päässeet sisään, koska Ruut riippui oven edessä, hän oli jo sinistymässä ja kuolonkankeus oli alkanut. Kihlakunnansyyttäjä kirjoittaa, että valvottiin riittävästi. Syyttäjällä näyttää olleen päämääränään poliisien pelastaminen oikeudelta.
THL titrasi verta helmikuun alkupäiviltä marraskuun puoleen väliin samaa vuotta. Laissa muistini mukaan todetaan, että tutkimukset tulisivat olla suoritetut kolmessa kuukaudessa ja raportin tulisi olla valmis. THL näyttää lehtitietojen mukaan rikkovan lakia usein. Viranomaiselle kuollut ihminen ei ole enää arvokas siten, että lain kunnioitus olisi päämäärä, vaan koska asia jää silleen, niin annetaan olla. Lain laatijoillakin olisi peiliin katsomisen paikka siinä mielessä, että resurssit olisivat riittävät.
Koska laki käskee kuolemantapauksesta kirjoitettavat asiakirjat aina salaisiksi, niin tietyt viranomaiset ovat oppineet tekemään määrämittaisen ja määrämuotoisen asiakirjan, että sillä tapaukselle voidaan antaa diarionumero ja tapaus päätetään. Tämä on eräänlainen Potemkinin kulissi tälle ajalle.

Poissa malla

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15518
Vs: Ruutin ja Puolustajan yöllinen tapaaminen
« Vastaus #34 : 05.04.18 - klo:17:08 »
Kyynelin kylvämme.


Poissa vn

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21654
Vs: Ruutin ja Puolustajan yöllinen tapaaminen
« Vastaus #35 : 05.04.18 - klo:17:17 »
 :eusa_pray: :eusa_pray: :eusa_pray:

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18388
Vs: Ruutin ja Puolustajan yöllinen tapaaminen
« Vastaus #36 : 23.07.18 - klo:21:27 »
Tarkennan vielä kerran: henkilön kuolemaan poliisivankilassa suhtaudutaan erilailla kuin henkilön kuolemaan putkassa. Putkapidätettyjä voidaan/tulee vartioida kameran avulla ja tilassa käydään tietyn ajan sisään. Tutkintavankeja ei voida kameralla valvoa eikä tilassa käydä kuin asioilla. Tutkintavankilassa olevaa tutkintavankia auttaa erityisesti poliisikoulutus ja komisarion palvelusarvo, näin tähän uskallan kirjoittaa. Muuten poliisivankila on eräänlainen kuoleman esikartano, ainakin herkille ihmisille, joilla ei ole rikollista mieltä, mutta ovat jostain syystä pidätetyiksi tulleet. Hyvin yleinen on mielipide, että poliisivankilajärjestelmä tulisi jotenkin uudistaa.
Oltuani yhteydessä eduskunnan oikausasiamiehen toimistoon sain lopultakin asialliset tiedot henkilöltä, joka ei ole osallinen joko poliisissa tai syyttäjälaitoksessa. Nämä viimeksimainitut olivat siis viranomaisten edustajia.

Kun lehdessä on tieto, että henkilö on kuollut poliisin tiloissa, niin ilmoituksen sanamuodosta voin päätellä, että onko putkakuolema vai tutkintavankikuolema. Kihlakunnansyyttäjistä on lailla tehty kahden poliisipiirin väliin paikka, missä kuollut tutkintavankikuona poistetaan kirjoista ja kansista siten kuin poliisi ei olisi millään muotoa syyllinen henkilön kuolemaan. Tätä ei yleisesti tiedetä.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18388
Vs: Ruutin ja Puolustajan yöllinen tapaaminen
« Vastaus #37 : 29.12.18 - klo:09:25 »
Oli mielenkiintoinen lööppi tänään HS:ssa koskien yhden poliisipiirin ohjeistusta rikoksien selvittelyssä, saattaa tätä ohjetta noudattaa omakin poliisipiirini.
Luin artikkelin ja joudun nyt kysymään itseltäni, että kiinnostaako poliisia vain sellaiset rikokset, joissa median läpäisy on vuorenvarma ja näyttävä. Minulta anastettiin kahden auton talvirenkaat, minkä asian ilmoitin poliisille ohjeen mukaan. En saanut mitään vastausta.
Epäillyn myrkytysmurhan selvittelyssä poliisi antoi tiedotteita vähän väliä. Epäilty sitten tuhosi maanpäällisen muukalaisen majansa. Median mielenkiinto loppui. Mutta se heräsi vielä kerran, kun poliisi ilmoitti, että tutkinta on lopetettu kuolemantapauksen vuoksi. Poliisin lopetusasiakirjassa kirjotetaan murhasta ja henkilöstä.
Vain laillinan oikeus voi määrittää murhan tapahtuneen ja märätä siitä rangaistuksen. Pitäisi siis ymmärtää käyttää asian yhteydessä oikeuden päätökseen asti epäily-sanaa. Ei aina näköjään näin mene.
Poliisille voisi tehdä hallinnollisen kantelun sellainen henkilö, joka kokee, että poliisi on toiminut vastoin asetuksia.
Hallinnollisen kantelun teho on sama kuin luteen huokaus Saharassa.