Keskustelu > Seuratupa

Kaksoisjäsenyys

<< < (5/6) > >>

öppiäinen:
Ikivanha ketju, mutta olkoon, kun on nyt nostettu...


--- Lainaus käyttäjältä: seppos - 23.12.05 - klo:17:16 ---Meidän seurakunnassa oli kokon työikänsä töissä ortodoksi kanslisti, mikä ei nyky lain mukaan olisi enää mahdollista. Hän on ollut jo pitkään eläkkeellä eikä hänen eriuskoisuudestaan ollut mitään ongelmaa.

--- Lainaus päättyy ---

Eikös ei-hengellisiä tehtäviä saa hoitaa kuka tahansa? Niihin valittaessa taitaa olla jopa laitonta syrjiä uskonnollisen vakaumuksen perusteella.

Jaa mutta se on näköjään kiinni siitäkin, onko kyseessä virka vai työsuhde:

https://www.oikeusasiamies.fi/-/kirkko-ei-voi-vaatia-kirkon-jasenyytta-it-asiantuntijalta

Viisveisaaja:
Mun yksi tuttu ei päässyt hautuumaalle ja kiinteistöhoitajaksi luterilaiseen seurakuntaan, kun oli ortodoksi.

Häntä harmitti kovasti ja se oli ainoa syy miksi hän ei hommaan päässyt.

Jos nyt kuoppaa toiselle kaivaa tai ajaa lumia teistä, niin onko sillä niin väliä mikä on uskonnollinen vakaumus?
Eiköhän se työn jälki ratkaise?

seppos:
Meillä oli ortodoksi hautausmaatyöntekijä joka siirtyi ortodoksi hautausma6alle kun paikka vapautui. Hautausmaatoimikunnan puheenjohtajan mielestä ei ongelmaa.

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: seppos - 27.03.23 - klo:12:52 ---Meillä oli ortodoksi hautausmaatyöntekijä joka siirtyi ortodoksi hautausma6alle kun paikka vapautui. Hautausmaatoimikunnan puheenjohtajan mielestä ei ongelmaa.

--- Lainaus päättyy ---

Niin kaksoisjäsenyys. Itse kuulun baptistiseurakuntaan Salem, WV, ja Pennsylvaniassa sijaitsevaan Schneeberg saksalaiseen baptistiseurakuntaan. En ole käynyt kummassakaan vuoskymmeniin. Liian pitkä sapattimatka. En ole löytänyt niin avaramielistä seurakuntaa Suomesta, johon voisi liittyä. Menin tiedustelemaan mahdollisuutta liittyä luterilaiseen, kun kerran asun Suomessa ja silloin ajattelin, että pitää tukea paikallista hengellistä toimintaa. Pappi kysyi, että mitä luulet sillä voittavasi. Sanoin, että selvä, säästän nekin verorahat ja pysyn väestörekisteriin. Yksi tuttu sanoi, raja pitää olla jossakin. HY sanoo, että kaikki ovat tervetulleita, mutta kovan paikan edessä löytävät hekin rajansa.
Luterilaisuus on niin hieno, että ihmettelen, miksi täällä tarvitaan niin paljon muuta. Mitä herännäisyydellä on, joka on parempaa kuin mitä kirkko muuten tarjoaa? Eikö kirkon virsikirja riitä kaikkiin tarkoituksiin?

juhani:
Kyllä täällä on upeita virsiä n. 35 Siionin virttä Suomen luterilaisessa virsikirjassa. Körttiläiset veisaavat muitakin .

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta