Keskustelu > Seuratupa

Kaksoisjäsenyys

<< < (3/6) > >>

Larssi:
Jep, kunnioitan toki toisten mielipiteitä tietyistä aiheista ja keskusteluahan syntyy jos ei ookkaan ihan samaa mieltä? Asioista voi myös jutella ja oon aidosti "körteistä" kiinnostunut, joten toivon ettet ole ennakkoluuloinen.

Haluan ymmärtää myös teitä...

Liisa:
Käyttäjän Larssi tunnus on nyt lukittu. Käännytystyölle oikea paikka ei ole Herättäjä-Yhdistyksen foorumi.

Johannes:
Hei, mut jatkakaa tota sivistynyttä keskustelua...sitä alkuperäistä...oli kiva seurata, kun asiasta olen kuullut, mutta ei ole vielä oikein mielipidettä, kun en tiedä tarpeeksi...  :wink:

Teme:
Vaikka Larssi nyt onkin kuopattu bittimonttuun, niin pieni kommentti hänelle...

"Monet" oli aika hassu sana, kun kirjoitti että haluavat pysyä ev.lut. kirkossa. Tässä kelasin asiaa ja totesin, että eipä taida minun tuttavapiirissä olla käytännössä ketään, joka olisi ollut "kaksoisjäsen". Helluntai-/vapaasrk:n toimintaan sitoutunut käytännössä aina oli käytännössä aina eronnut ev.lut. kirkosta. Vapaasrk:issakaan ei yleensä vaadita jäsenyyttä, että voi toimia aktiivisesti siinä. Eli siinä voi olla aktiivinen jäsen, vaikka ei vapikseen kuuluisikaan. Siitä huolimatta vain suurin osa sakista päätyi vapiksen jäseniksi.

Piti oikeasti vähän aikaa kelata, tuntisinko ketään, joka tarvisi kaksoisjäsenyyttä juuri vapaiden suuntien ja luterilaisen välillä. Ja ihan oikeasti kerta toisensä jälkeen joudun vastaamaan, että kellekkään en näe tarvetta. Teologiset erot kuitenkin luterilaisen kirkon ja vapaidensuuntien välillä on todella suuri.  Ei tarvi mennä vapisessa tms. kuin yhteen kastekokoukseen (siellä hengellisiä tilaisuuksia kutstutaan kokouksiksi), kun tulee selväksi, että ei voi olla sekä luterilainen että vapislainen.

Teme

seppos:
Moi

Juttu on pikkuisen toisin. Satun tuntemaan hellareita, joista mm. yksi on opettaja ja kuuluu kirkkoon, jotta voi opettaa uskontoa koulussa Hän on syntynyt hellariperheeseen, samoin aviomies, mutta lapset ovat käyneet kirkon riparin. Siinä on opettajalla aika selkeä tarve. Sitten pari muuta hellari ystävääni kuuluu myös kirkkoon, vaikka ovat asemassa hellareissa. Siellä on ylä(äly)päässä selkeää liikehdintää kohti kirkkoa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta