Keskustelu > Seuratupa

lukupiiri?

<< < (3/6) > >>

seppos:
Saako tulla ulkojäseneksi?

Pena:
Hesekielin kirjaan olisikin mielenkiintoista paneutua! Nyt siitä tulee mieleen vain negro spirtualit Dem Bones ja 'Zekiel saw de wheel.

Aino:
Hei! Saako tulla näin mukaan lukupiiriin? Innostuin kun huomasin sillä Hesekieliä olen lukenut, siellä on jopa rakkaita tuttuja jakeita,  mutta jos järjestyksessä aletaan niin 1. luku on jäänyt minulle melkoisen käsittämättömäksi.  En ole visualisoinnin mestari enkä mekaanikan taituri ja pääni menee kerrassaan sekaisin Hesekielin ihmeellisestä ilmestyksestä.  Mielikuvaksi jää  jonkinlainen lentolaite jota ohjaavat hyvin merkilliset olennot. Olentoja nimitetään kerubeiksi. Kerubihan tarkoittaa  vartijaenkeliä.  Olennot muistuttavat melkoisesti Ilmestyskirjan neljää olentoa Jumalan valtaistumen edessä.  Jossakin toisessa kohtaa Raamatussa sanotaankin että Jumalan valtaistuinta kerubit kannattavat. Näitä olentoja on selitelty kuvaavan neljän evankeliumin kirjoittajiakin, mutta tästä selityksestä en paljon tiedä.  Johannes oli kotka, Luukas ihminen, Matteus härkä ja Markus leijona? Tai oli ne jotenkin toisellakin tapaa selitetty.  Mutta miten sellainen selitys perustellaan? Kuka tietää? Ihan oikeita taivaan olentoja nämä Hesekielin näkemät taitavat olla eivätkä vertauskuvia kuten monet muut ilmestykset voivat olla.
Toinen luku sensijaan on jo tutumpaa,  samankaltaisuutta kuin  Jesajalle Jeremialle Johannekselle ja Danielille tulleet Jumalan sanat.  Joten kysymyksessä on profeetan kutsuminen ja lähettäminen hyvin selvällä ja hyvin vaikuttavalla tavalla.  Samoin kolmas luku. Profeetalle annetaan vastuu varoittaa jumalattomia. Tästä tulee huono omatunto itselleni vaikka en olekaan mikään kutsuttu profeetta.

minttu:
Kaikki vaan mukaan, vaikka sitten yhdellä ainoalla viestillä!

No, Hesekieliä sitten luetaan. Luetaanko luku kerrallaan vai enemmän? Vai keskustellaanko kerralla koko kirjasta? Luku / viikko ja olemme vasta joulun alla valmiit.. Ehkä vähän tiiviimpi tahti voisi olla paikallaan, sisälukutaitoisia kun ollaan. Kuka ehtisi lukea myös oheiskirjallisuutta ja valaista meitä muita kaikenlaisilla taustatiedoilla?

Kauhanen T:
Ehdottaisin muutaman luvun pätkiä viikottain sen mukaan miten luvut muodostavat mukavia kokonaisuuksia. Olisiko ensimmäisen pätkän sopiva laajuus Hes. 1-3? Kaikkihan löytää tekstin netistä nykyisenä tai edellisenä käännöksenä.

Taustoitusvuoroahan voi vaihdella, minä ajattelin että lukemisessa kaikenkaikkiaan voitaisiin keskittyä vaikutelmiin joita lukijalle syntyy ja ehkä vähemmän tehdä varsinaista raamatuntulkintaa... mutta kaikkihan käy. Voin toki alustaa parilla rivillä Hesekielin kirjoittajasta ja kirjoitusajankohdasta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta