Äänestys

Kuulun Herättäjä-Yhdistykseen

Kyllä ehdottomasti
2 (28.6%)
Kyllä aina
3 (42.9%)
Kyllä pian
0 (0%)
Kyllä aion
0 (0%)
Kyllä kohta
0 (0%)
Kyllä tällä haavaa
2 (28.6%)

Äänestäjiä yhteensä: 6

Kirjoittaja Aihe: Hengellinen Kuukauslehti  (Luettu 136214 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 28983
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #435 : 04.06.18 - klo:16:15 »
Tuli Kuukauslehti.
  Kokonaan en ole sitä vielä lukenut, mutta sivunlaidan ajatelmissa oli selä J.L. Runebergiltä, että Paavo Ruotsalaiselta sisäistettävät sanat.

Keskustelu pelastusvarmuudesta ei antanut juurikaan uutta. Se käytiin Pelastusarmeijan näkemyksien ja heränneitten toivovan asenteen kesken.

Raudaskylän opiskelijat olivat tyytyväisiä opistoonsa ja sen suomiin asumis- ja viihtymismahdollisuuksiin.
Takannessa oli ent. Körttifoorumin Sanneli kuulumisineen. Oli hauska taas pitkästä aikaa kuulla hänestä.

Korpinpesässä oli tyytymätön korppi. Missään some-maailman keskuudessa ei  h ä n t ä  oltu huomattu, ei peukutettu, ei siis arvostettu.
Pesäkaverikin kehtasi kertoa ettei hänellä ole facebookia.

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 9071
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #436 : 05.06.18 - klo:10:19 »
Numero 7─8/07. Sisältö

"Elämän kestävä peruskallio" on pääkirjoitus

Seuraava aukeama herättää vihreällä värillä. Taas Nivala ja juttua perinteestä, mikä on alatieläiselle mannaa. Muistan juhlamatkan kuorma-auton lavalla.

Kolumni todistaa meidän olevan vallan ytimessä. Mutta kuinka kauas Keskusta-oikeisto ajautuu ymmärtämättömyydessään todellisuudesta? Mikä osa väärinkäsityksissä on muureilla, mikä vallan (lue vaikuttamisen) halulla?

Aukeamalla s. 8─9 on Valo-teema: kirkkovuoden aihe koskettelee kelvollisuutta ehtoolliselle. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että e-pöytään ovat kaikki kelvollisia, koska anteeksi pyytäminen ei ole helppoa. Sananselittäjä minussa tahtoo sitten tarkentaa ja lisätä, että sovintokehoitus on "pieni vihje, millaisia tekoja hän kaipaa".

Kestävät sanat lohduttavat. Jos kivi ei millään muutu leiväksi, kuoleman hetkellä kuitenkin. "Nykyisessä Histan kartanossa Espoossa...Viimeisen kerran yhtenä miehenä, jo seuraavana talvena F.G. Hedberg lähti lopullisesti teilleen." Ei sentään 'omille'. Kuinka monelle ensi kesän Herättäjäjuhlat muodostuvat viimeisiksi? Kun yksikin lähtee, osa minua lähtee. Jos minä lähden, lähden kylliksi saaneena.

Joka sanan luin Heristen kenttätoiminnasta. Menen itse ylihuomenna kapteenin komentoon. "Esa ja Jyrki tietävät, että talkootöihin on tultu monista eri syistä. 'Yksikin talkoolainen tuli hommiin...'." Valokuvat avasivat toimintakenttää.  Yöt on tarkoitus olla Siikaniemessä.

Entiset mikkeliläiset ovat rakentaneet modernin tanssi- ja runoesityksen sellon säestyksellä.

Nuoret tulevat joukkoon rakastettuina (s.18─19).

"Olen nähnyt Kiusaukset toistakymmentä kertaa. Jokainen esitys on ajallaan ollut toinen toistaan vahvempi passio, puhdistava kokonaiselämys, joka on puhutellut minua omaan elämäntilanteeseeni." (Maija Paavilainen). Luulin, että kantaesityksen Toinen ilta ja pari muuta sen jälkeen riittäisivät. Nyt epäilen, etteivät ole tarpeeksi.

Ahiksessa istuttiin pöydän takana. Serkkuni palautti mieleen, että se oli Reino Porra, "Jumalan kulkuri", jonka miljoonatestamentilla historiallinen Wanha Karhumäki kohennettiin uuteen loistoon.

Vielä silmäilin seuraavaa aukeamaa. Tansaniassa Heränneen kansan lähetysrahaston työntekijöiden Marketta ja Antti Vanhasen kotisivut ovat http://markettajaantti.vanhanen.net.

Selaan loppuosan. Henkilöhistoriat ovat aina olleet mielenkiintoisia.

(Toivon löytäväni ilmoitussivuilta jotain Aholansaari Sinfonietasta, jolla on 10-vuotisjuhlakonsertti. Ohjelmassa on mm. Esa Ruuttunen: otteita Viimeisistä Kiusauksista.)

Tarinat körttikotien elämästä kiinnostavat.

Kuulumisissa Hanna Salomäki kysyy, millaiset ihmiset käyvät Herättäjäjuhlilla? (Lehdessä se on kirjoitettu pienellä?!) Juhlilla tehdään haastattelututkimus aiheesta. – Ja sitten Espoon Heristen juliste! Komea komea! "Hoida, neuvo, tietä näytä", Siionin virren 223 säe. Liikenneympyräaihe siirtää ajatuksen etuajo-oikeuden tosiasiaan ja mahdollisuuteen.

Sivulla 33 luemme, että "Ennen sunnuntain 8.7. päätösseuroja juhlilla olevat lapset kokoontuvat klo 13.45 kuorokatokseen laulamaan Siionin virren 295 'Herra siunaa kotia'."

Ensimmäisellä ilmoitusaukeamalla s. 34─35 ei ollut Sinfiksestä. Entä seuraava?

Kirjamainoksia.

Sattuneesta syystä tiedän kuitenkin, että Aholansaari Sinfonietan 10-vuotisjuhlakonsertti on lauantaina 7.7. klo 22.00 Ristinkirkossa Valtakunnallisen kuoron konsertin jälkeen ennen Meditatiivista hetkeä. Ohjelman hinta on 10/5 e. Ristinkirkko sijaitsee Linja-autoasemalta Lahdenkatua vasemmalle puolisentoista korttelia, josta oikealle Kirkkokatu. http://kartta.lahti.fi/lahdenseutu/ Kirkon osoite on Kirkkokatu 4.

Muokkaus (=lisäys): "Nykyisessä Histan kartanossa Espoossa...Viimeisen kerran yhtenä miehenä, jo seuraavana talvena F.G. Hedberg lähti lopullisesti teilleen." Ei sentään 'omille'. Kuinka monelle ensi kesän Herättäjäjuhlat muodostuvat viimeisiksi? Kun yksikin lähtee, osa minua lähtee. Jos minä lähden, lähden kylliksi saaneena.

                                                                  :icon_eek:


Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 28983
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #437 : 05.06.18 - klo:11:21 »
Kiitos, tuo on Lajden Juhlien aikaan ilmestynyt Kuukauslehti. Tuota ei minulle vielä silloin tullut, mutta Juhlilla liityin jäseneksi ja tilasin lehden ja tästä seurasi arpajaisvoitto, viikonloppu Aholansaaressa. Olimme siellä Basson kanssa syyskuun lopussa 2007. Pääsin yhä varmemmin ' sisään'. Olin ehtinyt lukea yhtä ja toista herännäisyydestä. Aholansaaressa oli matkalukemisena kirja Paavosta, Piikikäs mies.
Talon kirjapöydästä ostin kirja Paavo Ruotsalainen talonpoikien herättäjä. Kirja ex libris kertoo sen kuuluneen Elina Karjalaiselle.
Jaska piti piti lauantai-iltana konsertin . Olin mukana joukossa, alatiellä.

Syntyi muistelu vuoden 2007 Kuukauslehden kylkiäisenä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 17167
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #438 : 07.06.18 - klo:22:57 »
Aloitin 6/2018 HK:n lukemisen. Yleensä selailen lehden ensin läpi ja pikaisesti katselen kuvia ja tekstejä. Ensimmäisenä aina luen kolumnin, nyt oli taas vuorossa Jaana Marjanen Kuopiosta. Muistikuvani Kuopion ajoilta harvenevat. Sääli, sillä olin silloin vielä hyvässä vedossa.
Toisena luin artikkelin Ylistaron elokuvaseuroista. Ne on aloitettu jo vuonna 2015, jolloin näytettiin Pieni pyhiinvaellus-elokuva, jonka olen nähnyt televisiossa kahdesti.
Kesän herättäjäjuhlista oli koko sivun artikkeli "Kaikki tiet tuovat Kalevaan" ja valaiseva kuva avatusta katuosuudesta. Odottelen, että piakkoin saan vaunupaikkamme maksutiedot. Tuntuu hyvältä, kun ei tarvitse jännittää, että onko nukkumapaikka kunnossa.
Lopuksi suurennuslasin kanssa tutkin Herättäjän toimiston ihmisten yhteisvalokuvaa.
Että tälle kerralle näin paljon.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 28983
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #439 : 02.07.18 - klo:19:08 »
Kuukauslehdessä, joka tuli tänään, minua kiinnostaa juttu Jaajjo Eleniuksesta. En ehtinyt siihen paneutua, kun jalkapallo alkoi puskea päälle :003:
Lahtelaisen Pertti Revon kolumnin luin ja se on syvällinen kirjoitus Jumalan etsimisestä, Augustinusta lainaten.

Korpit oli loistava kaikessa yksinkertaisuudessaan, kuten loistavilla asioilla tapana onkin.
Kolme kuvaa, suuri kysymys: Kuka minä olen ? En tunne itseäni, keskustelevat korpit.
Auttava osapuoli kysyy: Aloitetaanko peilistä vai lintukirjasta ?
 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Muun luen paremmalla ajalla.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 9071
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #440 : 04.07.18 - klo:05:01 »

   Juhlien pääsihteeri Petra Perttula kirjoittaa sivulla 17: ”Tampereen herättäjäjuhlien juhlatoimikunta toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Juhlille tarvitaan vielä talkoolaisia

Oletko joskus pohtinut, miltä näyttää herättäjäjuhlien kulissien takana? Ilmoittaudu Tampereen juhlien talkoolaiseksi ja sukella sisälle suurtapahtuman järjestelyihin!...

Ilmoittautua voi vielä myös paikan päällä…

www.vapaaehtoistyo.fi/herattajajuhlat_2018
   Juhlaviikonloppuna voi ilmoittautua talkootoimistossa tai soittamalla toimiston numeroon 040 804 9771.”Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16316
  • http://www.samila.1g.fi
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #441 : 18.11.18 - klo:12:14 »
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 28983
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #442 : 05.03.19 - klo:10:49 »
Moneen kuukauteen en ole muistanut kiittä toimitusta Hengellisestä Kuukauslehdestä. Luettu ne on mutta omat toimitukset olivat monta kuukautta tähdellisempiä.

Nytkään en ole vielä kokonaan lukenut, mutta kaksi erityisen hyvää on luettu ja koettu tutuiksi. Kolumni Purkka suuhun ja tippa silmään on kuvaus omista vaivoistani muutamissa paikoissa.
Sitäkin koetumpi on Lohduksi-sivun Jussi Leppälän kirjoitus Hiljaista hyräilyä pimeässä huoneessa. Se käsittelee pelkoja, vanhoja tuttujani. Hieno työ kirjoittajalta, ymmärrystä täynnä !
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 9071
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #443 : 05.03.19 - klo:13:32 »
Satman, Sinähän pidät arveluideni mukaan HK:sta.  :shock: paljon kiitoksia. O:)

http://foorumi.h-y.fi/index.php?topic=747.0

   Edellinen nimimerkkini oli "Satman".


Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 28983
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #444 : 01.04.19 - klo:16:28 »
Äsken tuli Hengellinen Kuukauslehti. Jo kannen kukkaloisto hyräytti kevätmielelle.

Lehden mukana jaettiin Nivalan Juhlien ohjelma. Molemmat on selattu, kuvat katsottu ja pari juttua HK:sta luettu.

Simo Juntusen pääkirjoitus kehottaa Ääntä käyttämään. Aihe käsittelee valtaa ja sen käyttämistä palaten aina Pontius Pilatuksen tekoon, vastuunpakoiluun.

Simon sanataituruus tässäkin todentuu kuten joissakin hänen parhaissa saarnoissaan. Oman ystäväpapin, Pertti Revon kirjoitus lohduksi-sivulla otsikolla Hitauden löytäminen on helmi ! Hänelle joka etsii kontemplaatiota Herraan tämä onkin kuin tienviitta.

Paljon muuta on vielä luvassa ja luettavana, ja mukana seuranneeseen vapaaehtoiseen keräykseenkin on osallistuttava.
 
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 28983
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #445 : 01.04.19 - klo:17:58 »
Tässä HK netissä. Niitä juttuja jotka ovat tummemmalla otsikoitu voi lukea koneelta, mutta hyvä olisi jos tilaat paperilehden.

https://www.h-y.fi/lehdet/hk/uusin.html

alhaalla löytyy yhteystiedot
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 28983
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #446 : 08.10.19 - klo:14:32 »
HK:n nro ´ssa  10/2019 0n mielestäni todella hyviä juttuja ja kolumneja.

Minua viehättävät kultturellit aiheet, Johannes Vähäsarjan haastattelu, Aino Suholan puhe Kirkkopäivillä ja Kaarlo Kallialan saarna Länsi-Suomen herännäisjuhlilla.

Tärkeitä asioita ovat niinikään  Kiusaajan päiväkirja, Heikki Kemppaisen haastattelu ja takakannen Heimo Lipiäisen haastattelu.

Kaikki muukin on ' täyttä tavaraa'. Kiitos hyvästä lehdestä !
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 17167
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #447 : 08.10.19 - klo:15:03 »
Lehteni odottanee Oulun asunnossamme. Oli alussa tarkoitus, että lehti tulisi suoraan tänne maaseutupaikkaamme, mutta "virkavalta" taisi puutua peliin ja HK alettiin toimittaakin Ouluun.

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 9071
Vs: Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #448 : 29.04.21 - klo:06:46 »

   HENKIssä mukana.