Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Yleinen keskustelu / Vs: Pena ikään kuin ilmestyi Annankadulle, Helsingissä!
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 22.05.24 - klo:16:27 »
Keskustelun tieteellistä tasoa valvomaan sattui viehättävä biologi, joka esitti asiallisia täsmentäviä kysymyksiä. Saattoi hyvinkin olla tarpeen.
12
Yleinen keskustelu / Pena ikään kuin ilmestyi Annankadulle, Helsingissä!
« Uusin viesti kirjoittanut Kalistaja 22.05.24 - klo:15:50 »
'

   Istuskelin tiistaina terassilla Helsingin Annankadulla. Keskustelukumppaninani oli eteläpohjalaissyntyinen mies, taidealan moniottelija, galleristi, taidemaalari & kulkeva taidekauppias. Siihen sitten ikään kuin ilmestyi kolmanneksi Körttifoorumin aktivisti, Pena. Sukeutui sangen mainio keskustelu, jossa oli kuvataidetta, kuorolaulua, karaokelaulua, Kotkaa, Afrikkaa, Etelä-Pohjanmaata, körttiläisyyttä, herättäjäjuhlia. Oli itää ja länttä. Ainakin noita asioita.

                  Totisesti keskustelu virkisti. Totisesti. :kahvi:
13
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 25
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 22.05.24 - klo:09:15 »
Aamen, aamen, aamen !

( Luen aina aamuhartauden, ja muutakin. En voi olla täysin erossa foorumista ) :049:
14
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 25
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 22.05.24 - klo:07:59 »
Mutta mitä varten tämä vaivan- ja velanalainen tila on niin edullinen? Se on sentähden, että vaivattu ja velanalainen ja hänen päämiehensä pääsevät siinä niin lähelle toisiansa. Ne tulevat olemaan yhdessä. Ja siinä syntinen nauttii jokahetkistä syntien anteeksiantamista Kristuksessa - joka on kaikkein ihanin asia maailmassa, mitä olla taitaa. Tästä ei raukka ole itse hetikään aina tietoinen, mutta niin se on. Sen Kristus itse todistaa vuorisaarnansa alussa, kun Hän lausuu: "Autuaat ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivaan valtakunta. Autuaat ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen" - ja luettelee, mitä etuja siitä on: ovat siveät, ovat rauhantekijät nämä tämänmieliset ihmiset. Niistä koituu rauhantekijöitä ja maan suoloja. Se on senkaltainen asia juuri, ettei silloin kerkiä niin paljon tuomioita langettamaan toisista, kun on itsellä kylliksi velkaa. Mutta sillä, jolla ei ole velkaa, ei ole hengellisesti köyhä ja murheellinen, sillä on tuomion mieli toisia vastaan. Sen aika menee siinä, josta elämän Herra sanoo: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi" ja taas sanoo: "Joka itsensä tuomitsee, ei häntä ensinkään tuomita."

Juho Malkamäki
15
Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä / Vs: Ura
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 22.05.24 - klo:07:46 »
Miten olisi: "Olen juuri nyt vailla sitoutumista työsuhteeseen, joten teillä on erinomainen mahdollisuus saada asiantuntemukseni ja kokemusperäinen tietotaitoni yrityksenne käyttöön"?
16
Yleinen keskustelu / Vs: Synnistä nuhtelu
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 22.05.24 - klo:07:43 »
Synnintunnustuksen sanoin olen syntymästäni saakka ollut syntinen ihminen, isieni tavoin olen rikkonut pyhää tahtoasi vastaan ja tehnyt syntiä ajatuksin ja sanoin, teoin ja laiminlyönnen. Turhahan siinä on ruveta yksilöimään syntejä. Ainakin se on turhaa, että listaisi niitä syntejä, mitä muut ovat tehneet, mutta itse ei ole. Pelkästään laiminlyöntien syntilista on pitkä. Juho Malkamäki puhui vaivan- ja velanalaisuudesta, josta herännyt ihminen ei pääse irti. Hän puhui myös siitä, että Jeesus on vain vaivan- ja velanalaisten Herra.
17
Yleinen keskustelu / Vs: Synnistä nuhtelu
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 21.05.24 - klo:22:02 »
Lainaus käyttäjältä: Koirannahkalakki link=topic=5983.msg274823#msg274823
Jos sinä olet langennut syntiin etkä sitä itse ymmärrä niin etkö sinä tahtoisi, että veljesi tekisi rakkauden teon ja sinua nuhtelisi, että et joutuisi kadotukseen syntisi kanssa ?

Huoh. Mitäpä se veljen nuhtelu auttaa? Ei se ainakaan kadotukselta pelasta. Luterilaisina emme usko, että armon edellytyksenä olisi ymmärtää kaikki syntinsä.

Muuten kyllä joskus oikealla ajalla ja oikealla tavalla asetettu pikku kysymys "onko tuo nyt ihan oikein mitä teet" voi olla paikallaan.

Mutta se saattaa siltä kysyjältä vaatia aika paljon taitoa. Kandee miettiä, mikä kysymisen motiivi oikein on. Onko motiivi tosiaan sen lähimmäisen paras? Jos lähimmäinen ei annettua neuvoa tottele, niin haluatko että hänet silti armahdetaan, vai näkisitkö mieluummin hänen saavan rangaistuksen?

Vai onko motiivi sittenkin vain se sama syyhymäinen tunne "tuo tekee tuon väärin!", jota itse koen, kun joku pyöräilee niin että poljin on keskellä jalkapohjaa eikä päkiän kohdalla.
18
Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä / Vs: Ura
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 21.05.24 - klo:21:33 »
Taikka: "Rahat loppuu, tarttisin lisää helpolla tavalla, ja tuo teidän duuni kuulostaa juuri siltä mikä olisi minulle helpointa ja luontevinta."  :003:   Tuo ainakin olisi rehellistä.
19
Yleinen keskustelu / Vs: Tänään 78
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 21.05.24 - klo:21:28 »
Tänään vetelehdin Helsingin kaduilla kuluttaakseni aikaa ennen bussini lähtöä kotiin Karhulaan. Enkös tavannut Kalistajan kavereineen. Puhuttiin kolmisin taiteesta ja muusta henkevästä, toki hengellisistäkin vähän. Viereen osunut viehättävä biologi korjasi alaansa sivunneet asiavirheet. Siinähän se aika mukavasti vierähtikin.
20
Yleinen keskustelu / Vs: Synnistä nuhtelu
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 21.05.24 - klo:21:23 »
Herännäisyyteen kuuluu murhe omista synneistä ja usko siihen, että Kristus on nimenomaan murheellisten ja syntisten pelastaja.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10