Keskustelu > Yleinen keskustelu

Hullu harrastus

<< < (11/15) > >>

seppos:
Amen

Riitta-mummi:
En tiedä lukisinko tutkimisen ja googlailemisen hulluksi harrastukseksi, vai onko se vain luonteeni piirre, uteliaisuus kaikkea minua kiinnostavaa kohtaan.

Nyt kun olen lukenut ( kuunnellut ) Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinaa, olen myös etsinyt lisätietoja kaikkiin nimiin jotka liittyvät Suomen kulttuurihistoriaan. Yhtälailla minua kiinnostavat paikkakunnat kuin ihmiset.

Tänään olen katsellut netin antia Yrjö Jylhästä, Olavi Paavolaisesta, Ilmari Pimiästä.
Viipuri on jo ennestään tuttu, mutta Kivennapa, Valkjärven naapuripitäjä, kiinnosti sekä padasjokisten ent. ,kivennaposiin', kuin Olavi Paavolaisen kodin Vienolan takian.

Sitten kirjassani kerrottiin Nummelan parantolasta. Siitä löytyikin oikea 'herkkupala' :  https://www.marjonmatkassa.fi/2020/10/jugendlinna-metsan-keskella-nummelan.html.

Nurmijärven Röykkä oni vain nimi tienviitassa ollut ajettaessa Lounais-Suomesta
Hämeeseen.

Tämä on nykyistä matkailuani, kartoilla ja googlaillen.

Riitta-mummi:
Kuvani Pinterestissä Amerikan alkuperäisistä intiaani-heimoista on kasvanut. Olen myös saanut jonkin verran luettua eri heimoista, heidän keskeisistä läheisyyksistään ja sotaisuuksistaan.
Asuma-alueista olen hiukan karttoja koonnon, sen mitä Pinterestistä olen saanut.

Tämä on mielenkiintoista myös  siksi, että näen  mistä päin maailmaa toiset kerääjät löytyvät. Aasialaiset ovat olleet innostuneimpia kuin eurooppalaiset.

Lajitelmani on 'omasta päästä'. Olen vain etsinyt samaan kielikuntaan kuuluvia, ja yhdistellyt heitä. Siksi sioux-ryhmä on suurin, kun sioux-kielisä on eniten.

Vanhimmat, ja eniten kuvanneet valokuvaajat, kuten Edward S.Curtisin eivät ole merkinneet heimon nimeä kuviinsa, tai ainakin muissa, yksittäisiää on niitä enemmän.

Tässä taas :  https://fi.pinterest.com/pankkirouva/intiaanit/

Pena:
Oletko tutustunut George Catlinin piirroksiin ja maalauksiin?

https://www.georgecatlin.org/

Riitta-mummi:
Kyllä joihinkin, jotka ovat löytyneet Pintrestistä. Olen niitä poiminutkin, mutta tämä kokoelma on minulle uusi. Ja hienoja töitä ne ovatkin. Ilmavia , mikä sopii vapaiden tasankojen ja vuorien ihmisiä kuvaamaan.

Kiitos paljon, tein sivustosta 'tähdellisen' jotta voin ajan kanssa niitä katsella.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta