Keskustelu > Seuratupa

Kuudeslaisuus

<< < (2/5) > >>

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: karjalaisenkyösti - 04.08.23 - klo:22:29 ---Ennemmin tai myöhemmin saattaa hyvinkin syntyä uusi herätysliike kirkon sisälle.
Millainen herätysliike kuudeslaisuus voisi olla?

--- Lainaus päättyy ---
Se on körttipastilliherätys.  :eusa_pray:

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: karjalaisenkyösti - 05.08.23 - klo:09:58 ---Tarkoitatko, että Körttifoorumin vasen siipi edustaisi Kuudeslaisuutta?

--- Lainaus päättyy ---

En todellakaan tarkoita. Viittaan esimerkiksi Suomen Kristillisdemokraateissa vaikuttaviin liikkeisiin. Viidesläisyys on tavallaan muuttumassa kuudeslaisuudeksi, evankelioivasta suunnasta moraalisen varustautumisen liikkeeksi.

karjalaisenkyösti:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 05.08.23 - klo:10:12 ---En todellakaan tarkoita. Viittaan esimerkiksi Suomen Kristillisdemokraateissa vaikuttaviin liikkeisiin. Viidesläisyys on tavallaan muuttumassa kuudeslaisuudeksi, evankelioivasta suunnasta moraalisen varustautumisen liikkeeksi.

--- Lainaus päättyy ---

Ajatukseni oli, että koska tämä foorumi on profiloitunut jatkuvaan  puheeseen erilaisia muita ryhmiä vastaan, tämä voisi täyttää kuudeslaisuuden tunnusmerkistön.
Kuusi on ihmisen luku ja kuudeslaisuus kai jonkinlainen minäkeskeinen liike.

Riitta-mummi:
En ymmärrä sinun ajatusmaailmaasi. Omassani joka ei ole puhdasta perinne-körttiyttä foorumi on körttihenkisenä mitä parhain alusta puhua hyvää ja vähemmän hyvvä eli kritiikkiä vallitsevista ilmiöistä, kuten uskonoilla hallitsemisesta ja osoittelusta mitä kenenkin tulisi olla ja elää.

Emme enää fiilistele uskossamme, vaan taistelemme vääryyttä vastaa.

p.s. En ole vasemmistolainen, en kannata sosialisointia, mutta sosiaalista elämäntapaa kyllä.

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: karjalaisenkyösti - 05.08.23 - klo:10:20 ---Ajatukseni oli, että koska tämä foorumi on profiloitunut jatkuvaan  puheeseen erilaisia muita ryhmiä vastaan, tämä voisi täyttää kuudeslaisuuden tunnusmerkistön.

--- Lainaus päättyy ---

Foorumi ei ole ryhmiä vastaan vaan tiukkaa ryhmäytymistä vastaan. Herännäisyys ei ole ’me vastaan muut’ -kristillisyyttä vastaan vaan ’me muiden kanssa’ -inhimillisyyttä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta