Keskustelu > Seuratupa

mitä teille sanoo taize-yhteisö?

(1/5) > >>

Felix:
Onko Taize-yhteisöstä kokemuksia? Miten suhtaudutte siihen?

m.k:
Meillähän seurakunta ja lukio joka toinen vuosi tekee tuonne reissun, viimeksi viime kesäkuussa, itse en ollut mukana... Eikös tuo ole kommunistien tjsp. alunperin perustama yhteisö?

Hheikki:
Helsingissä Tuomiokirkossa nuori pastori vetää Taizé-hartauksia. Olen kaynyt niissä. Syvä rauhan tunne laskeutuu. Ollaan hiljaa, välillä veisataan Taizé-lauluja, joissa yhtä tai kahta säettä toistetaan, toistellaan, toistellaan. Kynttilöitä palaa Tuomasristin edessä. Laulujen välissä ollaan hiljaa. Joku ehdottaa laulua. Sitten joku lukee Raamatusta istualtaan. Lyhyitä rukouksia voi lausua penkistä. Pastorikin, jos on mukana, istuu penkissä. Jossain kohtaa ollaan pidempää hiljaa. Lopuksi lausutaan yhdessä Isä Meidän ja Herran siunaus.

Hiljaisista tauoista tulevat mieleen seuramuistot mummon kanssa 60-luvulta Savosta. Ne tuntuivat niin nii-in pitkiltä. Nythän niitä kaipaa: vaikenemistä yhdessä.

Sanneli:
Iina (Raudaskylän opiston rehtorin vaimo, meidän uskonnonopettaja) puhu jotain että oltais abivuonna menossa Helsinkiin kattomaan.

Liisa:
Kesällä -97 kävin Taizessa Herättäjä-Yhdistyksen ja Nurmon srk:n yhdessä järjestämällä matkalla. Kyllä se kannatti. Jos en ihan väärässä ole, on tainnut HY (Herättäjä-Yhdistys) muulloinkin olla Taize-matkoja järjestämässä, tai ainakin yritystä on ollut.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta