Keskustelu > Testialue

Ohjeita viestien lainaamiseen

<< < (2/4) > >>

seppos:

--- Lainaus käyttäjältä: Progressor - 13.01.11 - klo:18:46 ---Tavalliset käyttäjät näkevät omissa kirjoituksissaan IP-osoitteen, josta viesti on lähetetty. Muiden kirjoituksissa siinä kohtaa lukee turvallisuussyistä vain "tallennettu". Sepolla lienee ylläpitäjänä sen verran kovat oikeudet, että hän näkee suoraan kaikkien viestien IP-osoitteet.

--- Lainaus päättyy ---

Olet oikeassa, siksi en ole koskaan nähnyt tuota talletettu ilmaisua. Näen kaikki IP:t, mutta nykyisin kotimaisilla operaattoreille on paljon käytössä muuttuva IP.palvelu, joten sen seuraaminen ei paljoa auta.

IP=intelligent peripheral eli älykäs pääte ja jokainen kone omaa sellaisen numeron. Operaattori hoitaa asian, joten siitä ei tarvitse tietää mitään muuta kuin, että verkossa ei anonyyminä helposti riehuta.

maisakai:
Kiitos, nyt selvisi! Ihmettelin, kun kaikilla muilla luki "tallennettu", itselläni numerosarja eli siis ip-osoite. Aina sitä oppii uutta...

Progressor:

--- Lainaus käyttäjältä: seppos - 13.01.11 - klo:19:05 ---IP=intelligent peripheral eli älykäs pääte ja jokainen kone omaa sellaisen numeron. Operaattori hoitaa asian, joten siitä ei tarvitse tietää mitään muuta kuin, että verkossa ei anonyyminä helposti riehuta.

--- Lainaus päättyy ---

Lyhenne IP kyllä tulee mielestäni tässä yhteydessä sanoista Internet Protocol. Tuota toista en ole ennen kuullut.

seppos:

--- Lainaus käyttäjältä: Progressor - 13.01.11 - klo:21:35 ---Lyhenne IP kyllä tulee mielestäni tässä yhteydessä sanoista Internet Protocol. Tuota toista en ole ennen kuullut.

--- Lainaus päättyy ---

Wikipedia on kanssasi samaa mieltä. Silloin kun vielä ammoisina aikoina olin työelämässä, se oli laitteen numero eli intelligent peripheral nykyisin se in näköjään osoite. Tässä vanhenee äkkiä.

Aukusti:

--- Lainaus käyttäjältä: Progressor - 18.07.10 - klo:13:41 ---Foorumin säännöissä sanotaan, että lainattu teksti on merkittävä selvästi lainaukseksi. Tämä koskee myös foorumin sisäisiä lainauksia. Keskustelun seuraamista hankaloittaa, jos ei voi tietää, kenen tekstiä kirjoittaja kommentoi. Ilman lähdelinkkiä ei myöskään voi tarkistaa sitä tekstiyhteyttä, mistä lainaus on poimittu. Foorumin lainaustoiminnot eivät tunnu olevan kaikille aivan selkeitä, joten tässä on joitakin ohjeita siihen, miten viestejä lainataan "oikein".
--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus ---Yksinkertaisin tapaus on se, että vastataan viestiketjuun lainaten yhtä samassa ketjussa olevaa viestiä. Tällöin on helpointa käyttää lainattavan viestin oikeassa yläkulmassa olevaa Lainaus-painiketta. Painike avaa viestinkirjoitussivun ja tekee viestikenttään automaattisesti lainauksen, jossa on varsinaisen tekstin lisäksi kirjoittajan nimi, päiväys ja linkki alkuperäiseen kirjoitukseen.
--- Lainaus päättyy ---

Toisinaan on tarvetta lainata samassa kirjoituksessa useampaa viestiä. Tämä onnistuu kätevästi viestinkirjoitussivulla. Kun sivua selaa alaspäin, viestikentän ja lähetysnappien alapuolelta löytyy Yhteenveto-niminen osio, jossa näkyy 15 viimeisintä kyseiseen ketjuun kirjoitettua viestiä. Jokaisen viestin oikeassa yläkulmassa on Lainaus-painike. Sitä painettaessa viestikenttään syntyy lainaus kyseisestä viestistä - mukana myös kirjoittajan nimi, päiväys ja alkuperäisen viestin linkki. Lainauksen voi tehdä niin monesta viestistä kuin haluaa.

Lainauksia voi luonnollisesti ottaa myös muista viestiketjuista kuin siitä, johon ollaan kirjoittamassa. Tämä ei kuitenkaan onnistu foorumin omilla toiminnoilla, vaan apuna on käytettävä leikepöytää. Lainauksen saa aikaan menemällä haluttuun viestiketjuun ja painamalla lainattavan viestin kohdalla Lainaus-painiketta. Tämän jälkeen aukeavan viestinkirjoitussivun viestikentästä voi kopioida lainauksen talteen esimerkiksi Muistioon (Mac-käyttäjillä on varmaankin oma vastineensa) ja sieltä varsinaiseen viestiin sitten, kun sitä ollaan luomassa.

Lainauksissa ei tarvitse olla mukana koko alkuperäistä viestiä, eikä se usein ole edes järkevää. Foorumin luomasta automaattisesta lainauksesta voi pyyhkiä pois haluamansa osat, mutta silloin on pidettävä huolta siitä, että lainauslohko pysyy ehjänä. Lainauslohkohan näyttää viestikentässä tällaiselta:[/quote]


--- Koodia: ---
--- Koodi päättyy ---

Ja lähetetyssä viestissä tällaiselta:
--- Lainaus ---Lainauksessa on oltava alussa hakasulkeiden sisällä "quote" ja lopussa niin ikään hakasulkeissa "/quote". Jos yksikin sulkumerkki puuttuu, foorumi ei osaa näyttää lainausta oikein. Näiden kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana silloin, kun tekee useita lainauksia samassa viestissä ja kirjoittelee kommenttejaan lainausten väliin. Esikatselu-toiminto on tässä suhteessa erittäin hyödyllinen.

--- Lainaus päättyy ---

Lisäsin tekstiin lainauksen päättymismerkkejä

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta