Kirjoittaja Aihe: Autoilu 5  (Luettu 19912 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32210
Autoilu 5
« : 27.06.18 - klo:14:53 »
Nyt on rengasmatkamme tehty ja ollaan kotona lähtöpisteessä. Kilometrejä tuli vain 116 ja aikaa kului 3 tuntia.
Pysähdyimme Vierumäen Matkakeitaassa lounaalla. Ruoka ei ole siellä enää samaa
hyvää laatua jota se oli paikan avautuessa. Syötävää kuitenkin oli runsaasti ja vatsamme tulivat täyteen. Kotikalja oli erinomaista.

Vuolenkoskella kävimme Kymin rannalla, ja Kimolan kanavan puunkaadot nähtiin.Autoradiosta kuultiin että rakentamislupahakemus menee eduskuntaan lähipäivinä. Kustannusarvio on nyt 20,8 minj.euroa.
Hanke suunnataan veneilijöiden tarpeisiin, jotta Päijänteeltä pääsee Kymijoelle. :017:


Iitin kyläntalon käsityönäyttelö on kiinnostava. Paljon on Iitissä käsityön taitajia, olihan kuuluisa puuseppä 1800-luvulta iittiläinen Jacob Nygren:


Turun Sanomat 2005:
Pitäjän veisto- ja huonekaluperinteeseen vaikutti voimakkaasti puuseppä Jacob Nygrén , joka saapui paikkakunnalle mitä ilmeisimmin kirkon ja pappilan kunnostustöihin noin vuonna 1800. Suurien rakennustöiden, ovien, ikkunapuitteiden ja kirkon saarnatuolin ohella Nygrén valmisti huonekaluja, kuten kaappeja ja seinäkelloja. Hänen tyyliään voidaan pitää varhaiskustavilaisena.

Nygrénin persoonallinen muotokieli ja koristelut siirtyivät vaivattomasti kohteesta toiseen. Esimerkiksi saarnatuolissa käytetty malja-aihe esiintyy myös ovissa ja huonekaluissa. Tyypillisiä koristeaiheita Nygrénin töissä ovat lehdet, lehti-, helmi- ja nuoranauhat sekä erilaiset uurteet. Näiden lisäksi Nygrén veisti töihin plastisia kukkia, kasvoja enkelinsiivillä kehystettyinä tai ilman sekä kaappikelloihin komeita kaksikerroksisia taloja, joiden mukaan kelloja ryhdyttiin kutsumaan "talokelloiksi".

Nygrénin jälkeen Iitin alueella vaikuttivat puusepät Juho Falls , Taavi Ticcander ja Kustaa Sundgren . On vaikea selvittää, onko joku heistä ollut Nygrénin opissa. Mitä todennäköisimmin he ovat ainakin tutustuneet Nygrénin töihin, sillä töistä on löydettävissä samoja, voimakkaasti paikallisia piirteitä.

...
Näyttelyn keramiikkatyöt ja käsinkudotut villaiset jakut viehättivät eniten.

Pihapöydässä joimme vielä kahvit ja sitten päästelimme vauhdilla tuttua tietä nro 12 Lahteen.
Autoilijana en pidä niistä leveäkaista-osuuksista jossa saattaa neljäkin autoa olla rinnakkain. Sen sijaan muutama kilometri keski-aidalla varustettua osuutta tekee ohittamisen ylämäessä turvalliseksi.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 5785
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #1 : 08.07.18 - klo:22:37 »
Kappas, pihassa pyörähti taksi. Tai ei tuo nyt piha ole; pihalla istun ja tässä mitään autoja sentään pörrää istutuksissani (joista kunnia tuntemattomalle istuttajalle), mutta tuossa pihatien ja parkkipaikan risteyksessä. Mistä johtui mieleeni, että mitenkähän sitä nykyään taksilla matkataan, ja pitäisikö ihan turistimielessä lähteä kokeilemaan? Millaista on meno nyt uudistuksen jälkeen taksitolpalla kapakoiden sulkemisaikaan? Osaako siellä enää edes käyttäytyä? Taitaa olla kaikki osapuolet yhtä hämmentyneitä. Varmaan menisin ensimmäiseen autoon ja toteaitin, että en jaksa ajatella. Taksia tuli käytettyä vielä kesäkuun puolella runsaasti, kiitos jalkavaivojen, mutta nyt jo kuljen bussilla ja pyörällä aika hyvin.

Erittäin OT (=off topic eli aiheen vierestä), mutta pihaani rajaa korkea aidantapainen, jonka tolpan kyltissä lukee "pelastustie". Pelastustiellä tässä siis ollaan  :icon_biggrin: Se pelastustie on lähempänä kuin (piha)katu, jonka varrella virallisesti asun.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa donpate

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1441
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #2 : 23.08.18 - klo:18:35 »
Tässä kesän aikana on tullut suhailtua pitkin ja poikin armasta isänmaatamme ja vaikka oli kuiva kesä niin pissapoika tyhjeni, no onhan siitä lähes vuosi kun sen viimeksi täytin. Mielessä kävi heti että Itikka-Lasolia tässä tavitaan, mutta eihän niitä itikoita tuulilasissa ole ollut koko kesänä. Hyönteis kato on aivan ilmeinen, liekö etelään muuttaneet.
Toinen asia mihin havahduin kun olin mökillä ja "sorsastuskausi" alkoi maanantaina, niin en yhtään pyssyn pamahdusta tähän torstaiaamuun mennessä kuullut. Useana vuotena olen ko ajankohtana saaressa ollut ja yleensä jonkinnäköistä, tai siis kuuloista, jytkettä jostainpäin kuulunut.

Poissa donpate

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1441
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #3 : 05.09.18 - klo:23:38 »
Mökiltä palaillessa yritin taas ajaa mahdollisimman taloudellisesti, mutta en pääse enää samaan kulutuslukemaan mihin  aiemmin. Auto on huollettu ja rengaspaineet tarkastin männä viikolla, ajomatka on sama mökiltä kotiin tie kuiva ei juuri liikennettä ja ajo vakionopeuden säätimen avustamana. 260km keskikulutus oli 4,4l/100km, toissavuonna mittailin 0,2l pienemmän kulutuksen samalla matkalla useamman kerran. Silloin auto oli ajettu n.115tkm, nyt 50tkm enemmän. Ei tunnu ainakaan vetristyneen  :icon_biggrin:. Eihän asialla ole mitään erityisempää merkitystä, mutta käyhän se harrastuksesta tää "pihtailukin".
 Kyllä sitä rahaa saa palamaan vaikka ei mihinkään ajakkaan, esim. viikko sitten sain kulumaan 80€ ihan seisottamalla moottoripyörää Yrjönkadulla Helsingissä. Silloin mittauksesta huolehti parkkipirkko, se lienee hyväksytään viralliseksi mittaukseksi vaikka onkin kyse yhdestä kerrasta, tosin koneelta näkyi 2016 vuodelta samanlainen suoritus joka oli tosin vain 60€, joten on siinäkin hienoista korotusta näemmä ollut. Vaimo kyllä kysyi sakkoa maksaessaan että laittaako hän sen koneelle toistuvaksi tapahtumaksi. On hänellä huumorintajua  :icon_eek:.
No aamulla lähdetään muutamaksi päiväksi Baltiaan, liput on ostettu ja ajateltiin laivalta ottaa Guide ja katsoa minnepäin suunnistetaan  :023:. Guidea voi lukea myös netistä jos harkitsee matkaa esim viroon. Siitä löytyy näppärää opastusta matkan suunnitteluun http://balticguide.ee/ .

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18239
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #4 : 06.09.18 - klo:08:02 »
Minulta Baltian reissu jäi taaskin toteuttamatta, vaikka keväällä kovasti alueen kämppäreistä tietoja etsin. Navissanikin olisi kartat, mutta niiden tarkkuutta en tiedä, sillä laitteeni on jo iällä. En oikein tiedä tarkkaan, että miksi Viro ei kiinnosta. Minullahan on täällä pohjoisempana oma ulkomaille ajeluhalu pari kolme kertaa vuodessa Haaparantaan.

Poissa Bengt Sandberg

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 903
 • Vieras.
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #5 : 06.09.18 - klo:20:22 »
Noin 350km / vrk , viikossa 1750 km / vuodessa noin 91000km.

Onneksi ei tarvitse enää pyörittää rattia.   :icon_cool:

ps. Tai eihän sitä koskaan tiedä

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18239
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #6 : 06.09.18 - klo:20:29 »
Paljon sanoisin, auto tulee vaihdetuksi usein. Tai sitten pitää ostaa auto, joka on tunteeton kilometreille, Mersu.

Poissa Bengt Sandberg

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 903
 • Vieras.
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #7 : 06.09.18 - klo:20:33 »
Paljon sanoisin, auto tulee vaihdetuksi usein. Tai sitten pitää ostaa auto, joka on tunteeton kilometreille, Mersu.

Noin 300000 km  ja vaihtoon MB.

 :icon_cool:

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18239
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #8 : 06.09.18 - klo:20:34 »
Oikein toimittu, jatkakaa samaan malliin :003: :039:

Poissa donpate

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1441
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #9 : 14.09.18 - klo:16:16 »
Joillakin Ruotsinlaivoilla on tapana kuvata saapuvat matkustajat ja kuvan voi halutessaan lunastaa laivalla omakseen jos haluaa. Nyt on virolainen veljeskansamme uuden tekniikan voimin vienyt ideaa vielä pidemmälle, n 15km ennen Tallinnaa kuvasivat Eckerölinelle tulijan, sanoin vaimolle että tais välähtää. Hän sanoi ettei viitsinnyt sanoa mitään jos vaikka en olisi huomannut. Sehän oli kuin skumppapullon poksahdus 60v reissun päätteeksi. Kuvaa ei ollut "laivalla" ja niimpä kirje oli viikolla tullut postin mukana, siinä on muuten ohjeet miten saa kuvan itselleen jos haluaa, ihme että parempi puolisko ei maininnut sakosta mitään kun hän soitteli kuitenkin mökille päivittäin, liekö halunnut pitää jännityksessä  :017:.
Nyt kesän alussa on tullut jotain muutoksia sakkojen perinnän suhteen, ainakin tiedoista puuttuu sotun loppuosa. Onhan Virossa lähes kaikki hieman halvempaa kuin meillä mutta kaahaaminen sielä on todella halpaa. Rajoitus oli 90 ja mitattu ajonoppeus 150 sakoksi määrättiin 30€.
Mielenkiintoinen yksityiskohta oli se kun tulimme Tallinnassa lähtöselvitykseen, niin kun vuoromme tuli olin passit kourassa ja selitys puuttuvista matkalippuista kun nuori veljeskansan edustaja ojensi liput ennenkuin ehdin kissaa sanoa, tai siis kassia vai miten se taas menikään? Siis rekkari etäluettiin ja propuskat printattiin valmiiksi. Tuli hieman epätodellinen olo, joissakin asioissa ovat edistyksellisiä.

Poissa Viisveisaaja

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 7920
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #10 : 14.09.18 - klo:18:42 »
Toi on hyvin totta Don.
Joissain asioissa ne on edellä, kuten henkilökortin käytössä, kauppojenkassat ilman ihmisiä ja muuta.

Tosta kuvaksesta, niin itselle se välähti keskellä yötä.
Pelästyin, että tuleeko ufot addubtoimaan mut, kun se välähdys oli punainen ja kesti kauan. Oli pitkään kaikki punaista, mutta perästä ei kuulunut postia.
En edusta kuin omaa sekopäistä maailmaani.
En ole körtti,
Herännyt kyllä.

Poissa donpate

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1441
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #11 : 14.09.18 - klo:23:21 »
En tarkoituksella kertonut ajaneeni 150km/h, se on painovirhepaholainen taas riivannut. Oikea lukema oli 105km/h ja siinä+/-5/km/h.
Viron itäosa on rähjäisempää kuin länsipuoli, samoin pohjoisesta etelään vievät tiet on parempikuntoisia kuin itä-länsi suuntaiset tiet. Päätiet kaikenkaikkiaan ovat hyväkuntoisia mutta pienemmillä teillä saa olla varovainen ettei tule rengasrikkoja.
 Kannattaa hieman varauksella suhtautua nähtävyyksiin ja tapahtumiin ettei tule pettymyksiä. Esim. Peipsijärven seutu on varmaan hienoa, mutta mulle on jäänyt aiemmilta reissuilta mieleen käynti uimarannalla jossa rantavedessä kellui mm. lasten vaippa ja varmuuskumeja kaiken muun roskan lisäksi, kyllä siinä uimahalut kaikkosi.

myyrä

 • Vieras
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #12 : 26.09.18 - klo:11:04 »
Ostin tässä yhtenä päivänä punaisen ferr...no ainakin f kirjaimella alkavan auton.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 18239
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #13 : 26.09.18 - klo:11:56 »
Minä toin YK:sta tullivapaan Fiat Mirafiori-henkilöauton. Sen kanssa meinasi mennä mielenterveys, sillä niin monessa pisteessä tuli ongelmia. 6 kpl erilaista rekkaria vuoronperään ennenkuin auto oli kansallisissa kilvissä.
Fiat on oiva kulkupeli.

myyrä

 • Vieras
Vs: Autoilu 5
« Vastaus #14 : 26.09.18 - klo:12:55 »
Minä toin YK:sta tullivapaan Fiat Mirafiori-henkilöauton. Sen kanssa meinasi mennä mielenterveys, sillä niin monessa pisteessä tuli ongelmia. 6 kpl erilaista rekkaria vuoronperään ennenkuin auto oli kansallisissa kilvissä.
Fiat on oiva kulkupeli.

Muistan Mirafiorin olikohan 70-luvulta? Kyllä Fiatilla ajaa; moottoritielläkin menee hyvin ja vakaasti tuo Punto. Kaupungissahan se on mainio; ainoa asia joka häiritsee, on liian leveät takapilarit häiriten näkyvyyttä. Peruuttaessa ja kaistan vaihdoissa kannattaa olla tarkkana. Bensan kulutus on pieni ja se oli yksi syy, minkä takia tuon ostin halvan hinnan lisäksi. Muut syyt oli jakohihnan vaihto tehty juuri ja hyvät renkaat. Talvirenkailla ei ole kyllä paljon ajettu. Myyjä sanoi, että yhden talven olleet käytössä, mutta kaikki nastatkin näyttää nokialaisissa olevan vielä tallella. Malli on Punto 1,2 City 5-ov. City tarkoittaa sellaista nappia, jota painamalla ohjauksen saa erityisen herkäksi. Kokeilin sitä, mutta menee minun makuun jo liian herkäksi.