Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Riitta-mummi - 27.06.18 - klo:14:53

Otsikko: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 27.06.18 - klo:14:53
Nyt on rengasmatkamme tehty ja ollaan kotona lähtöpisteessä. Kilometrejä tuli vain 116 ja aikaa kului 3 tuntia.
Pysähdyimme Vierumäen Matkakeitaassa lounaalla. Ruoka ei ole siellä enää samaa
hyvää laatua jota se oli paikan avautuessa. Syötävää kuitenkin oli runsaasti ja vatsamme tulivat täyteen. Kotikalja oli erinomaista.

Vuolenkoskella kävimme Kymin rannalla, ja Kimolan kanavan puunkaadot nähtiin.Autoradiosta kuultiin että rakentamislupahakemus menee eduskuntaan lähipäivinä. Kustannusarvio on nyt 20,8 minj.euroa.
Hanke suunnataan veneilijöiden tarpeisiin, jotta Päijänteeltä pääsee Kymijoelle. :017:


Iitin kyläntalon käsityönäyttelö on kiinnostava. Paljon on Iitissä käsityön taitajia, olihan kuuluisa puuseppä 1800-luvulta iittiläinen Jacob Nygren:


Turun Sanomat 2005:
Pitäjän veisto- ja huonekaluperinteeseen vaikutti voimakkaasti puuseppä Jacob Nygrén , joka saapui paikkakunnalle mitä ilmeisimmin kirkon ja pappilan kunnostustöihin noin vuonna 1800. Suurien rakennustöiden, ovien, ikkunapuitteiden ja kirkon saarnatuolin ohella Nygrén valmisti huonekaluja, kuten kaappeja ja seinäkelloja. Hänen tyyliään voidaan pitää varhaiskustavilaisena.

Nygrénin persoonallinen muotokieli ja koristelut siirtyivät vaivattomasti kohteesta toiseen. Esimerkiksi saarnatuolissa käytetty malja-aihe esiintyy myös ovissa ja huonekaluissa. Tyypillisiä koristeaiheita Nygrénin töissä ovat lehdet, lehti-, helmi- ja nuoranauhat sekä erilaiset uurteet. Näiden lisäksi Nygrén veisti töihin plastisia kukkia, kasvoja enkelinsiivillä kehystettyinä tai ilman sekä kaappikelloihin komeita kaksikerroksisia taloja, joiden mukaan kelloja ryhdyttiin kutsumaan "talokelloiksi".

Nygrénin jälkeen Iitin alueella vaikuttivat puusepät Juho Falls , Taavi Ticcander ja Kustaa Sundgren . On vaikea selvittää, onko joku heistä ollut Nygrénin opissa. Mitä todennäköisimmin he ovat ainakin tutustuneet Nygrénin töihin, sillä töistä on löydettävissä samoja, voimakkaasti paikallisia piirteitä.

...
Näyttelyn keramiikkatyöt ja käsinkudotut villaiset jakut viehättivät eniten.

Pihapöydässä joimme vielä kahvit ja sitten päästelimme vauhdilla tuttua tietä nro 12 Lahteen.
Autoilijana en pidä niistä leveäkaista-osuuksista jossa saattaa neljäkin autoa olla rinnakkain. Sen sijaan muutama kilometri keski-aidalla varustettua osuutta tekee ohittamisen ylämäessä turvalliseksi.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: öppiäinen - 08.07.18 - klo:22:37
Kappas, pihassa pyörähti taksi. Tai ei tuo nyt piha ole; pihalla istun ja tässä mitään autoja sentään pörrää istutuksissani (joista kunnia tuntemattomalle istuttajalle), mutta tuossa pihatien ja parkkipaikan risteyksessä. Mistä johtui mieleeni, että mitenkähän sitä nykyään taksilla matkataan, ja pitäisikö ihan turistimielessä lähteä kokeilemaan? Millaista on meno nyt uudistuksen jälkeen taksitolpalla kapakoiden sulkemisaikaan? Osaako siellä enää edes käyttäytyä? Taitaa olla kaikki osapuolet yhtä hämmentyneitä. Varmaan menisin ensimmäiseen autoon ja toteaitin, että en jaksa ajatella. Taksia tuli käytettyä vielä kesäkuun puolella runsaasti, kiitos jalkavaivojen, mutta nyt jo kuljen bussilla ja pyörällä aika hyvin.

Erittäin OT (=off topic eli aiheen vierestä), mutta pihaani rajaa korkea aidantapainen, jonka tolpan kyltissä lukee "pelastustie". Pelastustiellä tässä siis ollaan  :icon_biggrin: Se pelastustie on lähempänä kuin (piha)katu, jonka varrella virallisesti asun.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 23.08.18 - klo:18:35
Tässä kesän aikana on tullut suhailtua pitkin ja poikin armasta isänmaatamme ja vaikka oli kuiva kesä niin pissapoika tyhjeni, no onhan siitä lähes vuosi kun sen viimeksi täytin. Mielessä kävi heti että Itikka-Lasolia tässä tavitaan, mutta eihän niitä itikoita tuulilasissa ole ollut koko kesänä. Hyönteis kato on aivan ilmeinen, liekö etelään muuttaneet.
Toinen asia mihin havahduin kun olin mökillä ja "sorsastuskausi" alkoi maanantaina, niin en yhtään pyssyn pamahdusta tähän torstaiaamuun mennessä kuullut. Useana vuotena olen ko ajankohtana saaressa ollut ja yleensä jonkinnäköistä, tai siis kuuloista, jytkettä jostainpäin kuulunut.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 05.09.18 - klo:23:38
Mökiltä palaillessa yritin taas ajaa mahdollisimman taloudellisesti, mutta en pääse enää samaan kulutuslukemaan mihin  aiemmin. Auto on huollettu ja rengaspaineet tarkastin männä viikolla, ajomatka on sama mökiltä kotiin tie kuiva ei juuri liikennettä ja ajo vakionopeuden säätimen avustamana. 260km keskikulutus oli 4,4l/100km, toissavuonna mittailin 0,2l pienemmän kulutuksen samalla matkalla useamman kerran. Silloin auto oli ajettu n.115tkm, nyt 50tkm enemmän. Ei tunnu ainakaan vetristyneen  :icon_biggrin:. Eihän asialla ole mitään erityisempää merkitystä, mutta käyhän se harrastuksesta tää "pihtailukin".
 Kyllä sitä rahaa saa palamaan vaikka ei mihinkään ajakkaan, esim. viikko sitten sain kulumaan 80€ ihan seisottamalla moottoripyörää Yrjönkadulla Helsingissä. Silloin mittauksesta huolehti parkkipirkko, se lienee hyväksytään viralliseksi mittaukseksi vaikka onkin kyse yhdestä kerrasta, tosin koneelta näkyi 2016 vuodelta samanlainen suoritus joka oli tosin vain 60€, joten on siinäkin hienoista korotusta näemmä ollut. Vaimo kyllä kysyi sakkoa maksaessaan että laittaako hän sen koneelle toistuvaksi tapahtumaksi. On hänellä huumorintajua  :icon_eek:.
No aamulla lähdetään muutamaksi päiväksi Baltiaan, liput on ostettu ja ajateltiin laivalta ottaa Guide ja katsoa minnepäin suunnistetaan  :023:. Guidea voi lukea myös netistä jos harkitsee matkaa esim viroon. Siitä löytyy näppärää opastusta matkan suunnitteluun http://balticguide.ee/ .
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 06.09.18 - klo:08:02
Minulta Baltian reissu jäi taaskin toteuttamatta, vaikka keväällä kovasti alueen kämppäreistä tietoja etsin. Navissanikin olisi kartat, mutta niiden tarkkuutta en tiedä, sillä laitteeni on jo iällä. En oikein tiedä tarkkaan, että miksi Viro ei kiinnosta. Minullahan on täällä pohjoisempana oma ulkomaille ajeluhalu pari kolme kertaa vuodessa Haaparantaan.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Bengt Sandberg - 06.09.18 - klo:20:22
Noin 350km / vrk , viikossa 1750 km / vuodessa noin 91000km.

Onneksi ei tarvitse enää pyörittää rattia.   :icon_cool:

ps. Tai eihän sitä koskaan tiedä
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 06.09.18 - klo:20:29
Paljon sanoisin, auto tulee vaihdetuksi usein. Tai sitten pitää ostaa auto, joka on tunteeton kilometreille, Mersu.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Bengt Sandberg - 06.09.18 - klo:20:33
Paljon sanoisin, auto tulee vaihdetuksi usein. Tai sitten pitää ostaa auto, joka on tunteeton kilometreille, Mersu.

Noin 300000 km  ja vaihtoon MB.

 :icon_cool:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 06.09.18 - klo:20:34
Oikein toimittu, jatkakaa samaan malliin :003: :039:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 14.09.18 - klo:16:16
Joillakin Ruotsinlaivoilla on tapana kuvata saapuvat matkustajat ja kuvan voi halutessaan lunastaa laivalla omakseen jos haluaa. Nyt on virolainen veljeskansamme uuden tekniikan voimin vienyt ideaa vielä pidemmälle, n 15km ennen Tallinnaa kuvasivat Eckerölinelle tulijan, sanoin vaimolle että tais välähtää. Hän sanoi ettei viitsinnyt sanoa mitään jos vaikka en olisi huomannut. Sehän oli kuin skumppapullon poksahdus 60v reissun päätteeksi. Kuvaa ei ollut "laivalla" ja niimpä kirje oli viikolla tullut postin mukana, siinä on muuten ohjeet miten saa kuvan itselleen jos haluaa, ihme että parempi puolisko ei maininnut sakosta mitään kun hän soitteli kuitenkin mökille päivittäin, liekö halunnut pitää jännityksessä  :017:.
Nyt kesän alussa on tullut jotain muutoksia sakkojen perinnän suhteen, ainakin tiedoista puuttuu sotun loppuosa. Onhan Virossa lähes kaikki hieman halvempaa kuin meillä mutta kaahaaminen sielä on todella halpaa. Rajoitus oli 90 ja mitattu ajonoppeus 150 sakoksi määrättiin 30€.
Mielenkiintoinen yksityiskohta oli se kun tulimme Tallinnassa lähtöselvitykseen, niin kun vuoromme tuli olin passit kourassa ja selitys puuttuvista matkalippuista kun nuori veljeskansan edustaja ojensi liput ennenkuin ehdin kissaa sanoa, tai siis kassia vai miten se taas menikään? Siis rekkari etäluettiin ja propuskat printattiin valmiiksi. Tuli hieman epätodellinen olo, joissakin asioissa ovat edistyksellisiä.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Viisveisaaja - 14.09.18 - klo:18:42
Toi on hyvin totta Don.
Joissain asioissa ne on edellä, kuten henkilökortin käytössä, kauppojenkassat ilman ihmisiä ja muuta.

Tosta kuvaksesta, niin itselle se välähti keskellä yötä.
Pelästyin, että tuleeko ufot addubtoimaan mut, kun se välähdys oli punainen ja kesti kauan. Oli pitkään kaikki punaista, mutta perästä ei kuulunut postia.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 14.09.18 - klo:23:21
En tarkoituksella kertonut ajaneeni 150km/h, se on painovirhepaholainen taas riivannut. Oikea lukema oli 105km/h ja siinä+/-5/km/h.
Viron itäosa on rähjäisempää kuin länsipuoli, samoin pohjoisesta etelään vievät tiet on parempikuntoisia kuin itä-länsi suuntaiset tiet. Päätiet kaikenkaikkiaan ovat hyväkuntoisia mutta pienemmillä teillä saa olla varovainen ettei tule rengasrikkoja.
 Kannattaa hieman varauksella suhtautua nähtävyyksiin ja tapahtumiin ettei tule pettymyksiä. Esim. Peipsijärven seutu on varmaan hienoa, mutta mulle on jäänyt aiemmilta reissuilta mieleen käynti uimarannalla jossa rantavedessä kellui mm. lasten vaippa ja varmuuskumeja kaiken muun roskan lisäksi, kyllä siinä uimahalut kaikkosi.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: myyrä - 26.09.18 - klo:11:04
Ostin tässä yhtenä päivänä punaisen ferr...no ainakin f kirjaimella alkavan auton.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 26.09.18 - klo:11:56
Minä toin YK:sta tullivapaan Fiat Mirafiori-henkilöauton. Sen kanssa meinasi mennä mielenterveys, sillä niin monessa pisteessä tuli ongelmia. 6 kpl erilaista rekkaria vuoronperään ennenkuin auto oli kansallisissa kilvissä.
Fiat on oiva kulkupeli.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: myyrä - 26.09.18 - klo:12:55
Minä toin YK:sta tullivapaan Fiat Mirafiori-henkilöauton. Sen kanssa meinasi mennä mielenterveys, sillä niin monessa pisteessä tuli ongelmia. 6 kpl erilaista rekkaria vuoronperään ennenkuin auto oli kansallisissa kilvissä.
Fiat on oiva kulkupeli.

Muistan Mirafiorin olikohan 70-luvulta? Kyllä Fiatilla ajaa; moottoritielläkin menee hyvin ja vakaasti tuo Punto. Kaupungissahan se on mainio; ainoa asia joka häiritsee, on liian leveät takapilarit häiriten näkyvyyttä. Peruuttaessa ja kaistan vaihdoissa kannattaa olla tarkkana. Bensan kulutus on pieni ja se oli yksi syy, minkä takia tuon ostin halvan hinnan lisäksi. Muut syyt oli jakohihnan vaihto tehty juuri ja hyvät renkaat. Talvirenkailla ei ole kyllä paljon ajettu. Myyjä sanoi, että yhden talven olleet käytössä, mutta kaikki nastatkin näyttää nokialaisissa olevan vielä tallella. Malli on Punto 1,2 City 5-ov. City tarkoittaa sellaista nappia, jota painamalla ohjauksen saa erityisen herkäksi. Kokeilin sitä, mutta menee minun makuun jo liian herkäksi.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 26.09.18 - klo:16:04
Auto tuli Israelin Haifaan alkuv 1976. Velivainaja "tiesi" iltahuutonsa olevan lähellä, joten hän vaimoaan ajatellen viimeisenä tekonaan osti Fiat Punton. Leski ei ole vieläkään autosta luopunut, vaikka sillä on ikää 11 v.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 17.10.18 - klo:20:48
Aamulla olin sporalla liikkeellä ja vaihdoin Manskun ja Hesarin risteyksessä neloseen. No siinä joutu venttaa snadisti ja seurasin ku skoudet tuli ja alko ohjaa liikennettä.
Harvoin näkee et liikennettä ohjataan manuaalisesti eikä se nytkään menny ihan putkeen. Skoude oli daami mut ei se auktoriteettii murentanu mut ku jengille se on outoo ni tuntu et kohta daami nousee ilmaan ku handut pyöri ku roottorin lavat.
No kohta tuli tää Kazakstanin päämies ja autoletka hävis näkymättömiin.
En muista tätä risteystä, et oliks siinä aiemmin se pömpeli mistä liikennepoliisi ohjas liikennettä, mut muistan että pääpostin ja Manskun risteyksessä ja Manskun jaKaivokadun risteyksessä olis  ollu -60 luvun alussa ollut nää pömpelit käytössä.
Tuli lapsuus mieleen, samoin edellisviikolla ollessani Pekingissä tsiigailin piuhaviidaķoo ku vieressä kulki trollikkalinja, onneks niistä luovuttiin -80 luvulla.
Ps , ei saatu koiraa pöytään vaikka tilattiin.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 17.10.18 - klo:22:38
Aamulla olin sporalla liikkeellä ja vaihdoin Manskun ja Hesarin risteyksessä neloseen. No siinä joutu venttaa snadisti ja seurasin ku skoudet tuli ja alko ohjaa liikennettä.
Harvoin näkee et liikennettä ohjataan manuaalisesti eikä se nytkään menny ihan putkeen. Skoude oli daami mut ei se auktoriteettii murentanu mut ku jengille se on outoo ni tuntu et kohta daami nousee ilmaan ku handut pyöri ku roottorin lavat.
No kohta tuli tää Kazakstanin päämies ja autoletka hävis näkymättömiin.
En muista tätä risteystä, et oliks siinä aiemmin se pömpeli mistä liikennepoliisi ohjas liikennettä, mut muistan että pääpostin ja Manskun risteyksessä ja Manskun jaKaivokadun risteyksessä olis  ollu -60 luvun alussa ollut nää pömpelit käytössä.
Tuli lapsuus mieleen, samoin edellisviikolla ollessani Pekingissä tsiigailin piuhaviidaķoo ku vieressä kulki trollikkalinja, onneks niistä luovuttiin -80 luvulla.
Ps , ei saatu koiraa pöytään vaikka tilattiin.

Kuljin siitä niihin aikoihin päivittäin töihin ja kyllä siinä oli poliisi ohjaamassa liikennettä. (Paras niistä oli Pilkevaara, jonka poika oli siihen aikoihin korishuippuja.) Manskun ja Kaivokadun kulmassa oli Suomen ensimmäiset liikennevalot, mutta Postitalon kulmalla oli pitkään poliisi. 80-luvulla poliseja ei enää ollut
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 18.10.18 - klo:09:29
Kävimme  asioilla vävyn kanssa. Hän ajaa Mitshubishi Pajeroa, nelivetoa.
Hyvä auto kuulema tien päällä, ja hyvä kyyti muuten meillekin, mutta kun takapenkille mennessä nousin niin en kipeillä polvillani päässyt kuin kolmannella yrittämällä. Ja silloin Matti auttoi työntämällä ' takapäästä'.

Palatessa sain mennä etupenkille ja se sujui helpommin.Ulos tullessa kengänkärki ulotti maahan. Ja olen kuitenkin 170 cm pitkä.

Tuntui hyvältä saada apua tässä tilanteessa. :icon_cool:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.10.18 - klo:07:58
Meidän toiseen autoon joka on jälkeläisen käytössä murtauduttiin toissayönä. Virtalukko on rikottu. Nyt sillä ei pääse ajamaan. Meidän autolla on kahden perheen kiireet ajettava. Minulla on lääkäri 10.30. Sitä ennen Matti hakee tylleröt tiedeleirille ja illalla sieltä vielä kotiin. Huomiseksi mersu  annetaan heille käyttöön.

Aamun lehdessä olikin uutinen jossa murtautuja oli saatu verekseltään kiinni toisella kadulla. Oli mennyt useampiin autoihin ja varastanut tavaroita.

Ikävää ja hankalaa. Rikosilmoitus on tehty.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Annikka - 23.10.18 - klo:08:25
Harmillista, todella.

Ja mikä operaatio tuosta seuraakaan: ilmoitus vakuutusyhtiöön ja sitten, jos on omavastuu vakuutuksenottajalla, niin
miten sen auton rikkojan saa sen maksamaan.

Ja muutenkin, jos auto ei lähde käyntiin, niin se on hinausautolla haettava korjaamolle. Voi itku!
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.10.18 - klo:08:53
Näitäpä juuri, mutta Volvo on vanha eikä siinä ole Kaskoa.
Ikävintä on kun tylleröillä on koko syyslomaviikon ajan Niemen kampuksella tiedeleiri ja paljon tulee ajamista kun he asuvat eteläisessä Lahdessa, me pohjoisessa ja Niemi on sillä välillä.

Nyt on -3 astetta pakkasta, kesäkumit mersussa ja minä huolekkaana.  :-\
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 23.10.18 - klo:13:52
Hah haa kävin jo vaihdattamassa talvirenkaat, kun viikonloppuna on ristiäiset Jyväskylässä ja luvassa on lumisadetta. Maksoi muuten 20€. Kaverit ei juuri Suomea osanneet vaan, puhuivat keskenään urdua. Olivat siis Lahoresta Pakistanista kotoisin. Siellä entisenä englannin siirtomaana opetetaan englantia ensimmäiseltä luokalta alkaen, joten hoidimme hommat englanniksi.
On muuten näiden renkaiden viimeinen talvi.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Pyryharakka - 23.10.18 - klo:20:21
Ukkokulta vaihtoi autoon talvirenkaat alkuillasta. Tänä aamuna oli asfalttipinnat jo sen verran liukkaita paikoin, etten uskaltanut jarrua polkaista.  :023:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: vn - 23.10.18 - klo:20:51
Eipä ole vielä talvirenkaita alla, en edes kysynyt koska poika kerkii / viitsii tulla apuun.
Lumikuuroa luvassa loppuviikoksi, sulanee heti.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 24.10.18 - klo:14:13
Matti ja Pikkuvävy ovat pihalla mersun renkaita vaihtamassa. Volvo odottaa ensi viikkoon uutta virtalukkoa.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Viisveisaaja - 24.10.18 - klo:16:18
Kuljin siitä niihin aikoihin päivittäin töihin ja kyllä siinä oli poliisi ohjaamassa liikennettä. (Paras niistä oli Pilkevaara, jonka poika oli siihen aikoihin korishuippuja.) Manskun ja Kaivokadun kulmassa oli Suomen ensimmäiset liikennevalot, mutta Postitalon kulmalla oli pitkään poliisi. 80-luvulla poliseja ei enää ollut

Ton postitalon edessä olleen pollarin muistan myös minä lapsuudesta.

Oliko, niin et junnuina, just ennen kun muutettiin Suomesta, niin D sarjan futarina tultiin Hangosta Stadiin ja se liikenneskoude heilu siinä valkoisina pitkine hanskoineen ja oliko valopamppu?

Oliko erottajan kohdalla Manskun päässä kans, voipi olla et ei?

Ku olin snadi oli stadi buli, nyt mä buli ja stadi snadi :)
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 24.10.18 - klo:16:25
Juuri kun sain maanataina talvikumit vaidettua. Joka tapauksessa ne ovat nyt alla eika niitä vaihdeta takaisin ennen kevättä
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 24.10.18 - klo:19:04
Olin reisussa ja ihmettelin kuinka on mahdollista että tää liikenne toimii.
https://www.youtube.com/watch?v=6uf2QNtYpII
Kaksipyöräisten ja jalankulkijoiden osuus oli paljon suurempi kuin tässä video pätkässä. Iltamyöhään skootterit ajoi ilman valoja, töötti soi muttei mitään sen kummempaa, auto saattoi pysähtyä risteys alueelle ja kuski poikkes kauppaan ostoksille.
Hutongit oli myös mielenkiintoinen alue , sielä oli autot, riksat, skootterit ja ihmiset ahtailla kujilla touhuten arkiaskareitaan. Koirat ja kissat kulki vapaana, lapset pelas palloa, joku istui jakkaralla ja pesi tukkaansa, toinen laittoi  ruokaa katukeittiössä ja pienempi väisti isomppaa kun riksakuski vei meitä alueen läpi.
Uskomatonta oli myös sähköjohtojen hässäkät tolpissa, niistäkin saattaisi Youtubessa ola kuvamateriaalia mutta en jaksanut Googletella.
Opas kertoi uskonnoista ja mainitsi että kristityt on tällä hetkellä vainotuimpia, muita suvaitaan paremmin.
Taolaisuus ja kungfutselaisuus ja  buddhalaisuus "kukoistaa", myös islamiaisuus oli muistaakseni epäsuosiossa.
Vaikka matka ei olut kuin 8pv, niin kulttuuriähky alkoi painamaan päälle.
Matkailu avartaa  :icon_eek:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 26.10.18 - klo:10:22
Huomena pitäisi ajaa Jyväskylään ja takaisin. Jämsä-Jyväskylä väli on aamun uutisten mukaan rekkojen tukkima 10cm sohjon vuoksi eli on valittava Päijänteen itäpuolinen reitti. Toivotaan lämpimiä ilmoja.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 26.10.18 - klo:11:45
Kuulin aamun sää-uutisissa myös että Kuhmoinen-Jämsä väli on liukas, rekat jäävät mäkiin.

Lycka till !

Meillä on auto edelleen lapsenlapsella käytössä kun Volvoon tulee virtalukko vasta ensi viikolla.
Kauppaan päästää illalla ja Matti menee huomena hirvestämään.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 26.10.18 - klo:13:32
Pidän enemmän idän puoleisesta vaihtoehosta, ehkä ne kameratopat vaikuttaa asiaan, tosin nyt on tulossa lisää kameroita Heinola Jyväskylä välillekin 23kpl, kilometrit lähes samat kumpaa kautta ajan.
"By the way" taas Helsingissä idästä päin kotiin ajallessa mietin Kulosaaren jälkeen kauppakesku Redin alle ajellessani kameratoppaa joka on Redin itäpuoella. Suunnileen tunnelin kohdalla on kameratolppa joka kuvaa idästä saapuvat, tunnelin jäkeen n. 150m myöhemmin on taas kamera joka kuvaa ilmeisesti vain nopeuksia, kameratolppien väillä on sulkuviiva jonka tarkoitus on ehkäistä kaistanvaihdot. Nykyinen sulkuviiva toimii kuin entinen katkoviiva, kaistan vaihto on mielivaltaista ja perustuu röyhkeyteen.
Mielestäni omana autokoulu aikanani -70 luvulla sulkuviivan ylittäminen oli n.60 päiväsakon arvoinen suoritus nyt siitä ei taida saada edes sakkoa.
Koska kohta ilta saa, lienee paikallaan rukous tällekkin majalle.

Varjele meitä poliisien juonilta ja ennen kaikkea heidän
pistoolitutka miehiltään ja kameratolpiltaan.
Päiväsakko saisi myös olla pienempi, jos valtiolla
vielä on käyttämättömiä varastoja lastensa tarpeisiin.
Anna meille siedettäviä säitä, että teillä ajelessa
olisi hauskempi gruisailla.
Kuutamot öisin olisivat tervetulleita jännityksen lieventämiseksi
ja hirvikolareiden välttämiseksi.
Suojele kaikkia rekkamiehiä, transitmiehiä, jalankulkijoita ja
hevosmiehiä etkä mopedistejäkään unhoita. Motoristeistä ei ole niin suurta lukua, niitä on muutenkin jo maan vaivaksi asti.
Suojele ylipäällikköä, nykyisestä pääministeristäkään ei ole niin väliksi ja
pienempiäkin kihoja, mikäli Sinulta aikaa jää.
Suojele Simon Eloa, tuota Suomen "KEMIKAALI ALIA"  ja varjee häntä myrkyttämästä itseään, 
sekä erikoisesti Suomen Ankkalinnan laivaston päällikköä.
Ja lopuksi yleensä ja erikseen
Suojele noita Suomen herroja etteivät toista kertaa iskisi
päätään Paavon Oksaan.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 27.10.18 - klo:17:48
Ajelin periaatteessa vaikeuksitta mennen tullen matkamme Vantaalle ja takaisin. Sitä jaksaa, jos saa yön nukutuksi, kuten palatessamme meni lentokoneessa.

Navigaattorimme on poissa pelistä valitettavasti, koska se on kartoiltaan vanha. Ajelimme sitten omasta muistista ja sekin pelasi. Lunta näytti sataneen aika lailla jossain Joutsan puolessa.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 27.10.18 - klo:19:20
Joutsan puolessa oli eniten lunta tämäpäiväisellä reitillä. Ajelin Vaajakosken kautta Jyväskylän Keljoon ja Kärkisten salmen kautta takaisin kotiin tarkalleen 500km. Pojanpoika Leo Olavi liitettiin seurakunnan jäseneksi.  Palatessa  oli ihan kuivat tiet ja paljolti jo mennessä.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 23.12.18 - klo:13:45
Joissain vanhoissa kertomuksissa jouluna annettiin pollelle enemmän kauroja ja muitakin eläimiä huomioitiin sikaa erityisesti. Viikko sitten alkoi mun "polle" herjaamaan jarrupalojen kuluneisuutta. No aika pajalle ja pirssi työn alle, en AutoJerryltä kysellyt hintoja, tuntui 700€ aika suolaiselta, tosin käsitti kaikki levyt (tuuletettuja ja reijitettyjä) palat, käsijarru kengät, tunnistimet und tilbehör aikaakin olivat tärvänneet 3h. Nyt on polle kengitetty ja sika taas maksumiehenä :icon_xmaseek:
Sellaista elämä on!
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 23.12.18 - klo:16:44
Joissain vanhoissa kertomuksissa jouluna annettiin pollelle enemmän kauroja ja muitakin eläimiä huomioitiin sikaa erityisesti. Viikko sitten alkoi mun "polle" herjaamaan jarrupalojen kuluneisuutta. No aika pajalle ja pirssi työn alle, en AutoJerryltä kysellyt hintoja, tuntui 700€ aika suolaiselta, tosin käsitti kaikki levyt (tuuletettuja ja reijitettyjä) palat, käsijarru kengät, tunnistimet und tilbehör aikaakin olivat tärvänneet 3h. Nyt on polle kengitetty ja sika taas maksumiehenä :icon_xmaseek:
Sellaista elämä on!

Nyt on sitten joulu sekä pollella että sialla.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 23.12.18 - klo:18:26
Eräillä sioista on ollut vähän huonompaa :003:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 23.12.18 - klo:20:12
Osa autuas on, osa autuas on...
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 01.01.19 - klo:17:28
Miehen määritelmä autoilijoista: Joka ajaa hiljempaa kuin hän, on idiootti. Joka ajaa nopeammin kuin hän, on hullu.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 01.01.19 - klo:17:32
Mistä tietää, että anoppi on päässyt matkalle? -Perheellä on auton katolla suksipoksi.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 19.01.19 - klo:11:23
Daciassamme on euro 6 diesel-moottori, minkä vesitilaa ei saa byrökraattien mukaan lämmittää sähkövastuksella. Järjetöntähän tuollainen on, kun ulkona on ollut jo -23 pakkasia. En halunnut ostaa, mielestäni hinta-laatusuhteeltaan onnetonta, saippuarasiaa auton öljypohjan alle. Testailen, että missä lämpötilassa moottori käynnistyy vaivattomasti eka startilla. Olen luvussa -23 astetta.

Kävin ajelemassa pienen lenkin Mustamaantien suunnassa, että huomista ajoa varten Ouluun olisi kaikki kunnossa. Huuaraista oli. Yhdessä talossa on puulämmitys lopetettu ja siirrytty maalämpöön, siispä sen talon savupiipun nokalla oli kuura isäntänä, mutta ikkunat kirkkaat, kaikki kunnossa. Muissa asutuissa taloissa oli aamulämmitys meneillään, koska savupatsaat nousivat pystysuoraan taivaalle kaatumatta vähäisenkään tuulen mukaan.
En taaskaan nähnyt talviteerejäni, mutta hirvenjälkiä oli paljon, jopa entisessä metsäpalstassamme aivan tien vieressä. Puusto on jo sen ikäistä, että hirvi kykenee napsimaan vain pajua. Se on hyvä.
Palatessani pysäytin auton Syväpuron sillalle ja katselin alas jäälle. Vesi virtaa, joten näin pakkasilla sinne oli syntynyt komojäitä ja terhakas minkki saa helppoja sammakoita, ehkä evääkseen, sillä paksu juntu johti jäitten alle ja taas toisesta kohtaa jään päälle. Metsästäjä-minäni on kuollut ja vaeltaa jo paremmilla mailla, hyvä niin, onhan muukalaisenakin vielä monia muita hommia.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 19.01.19 - klo:11:29
Tekstissäni ei ole ö-kirjoitusvirhettä, mutta en halunnut enää kirjoitta -kräätti, ettei luulla, että ilveilisin. Kirjoitin salaa.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 12.02.19 - klo:11:45
Taas tuli ajeltua baltiassa, liikenne on selvästi vähäisempää kuin loma aikaan, joten sinne mahtui yksi urpo lisää. Rekkaralli on kyllä posketon, mutta autoletkojen nopeus pääteillä on kohtuullinen, vastaan tuli max parinkymmenen rekan (ajoneuvoyhdistelmän) letkoja. Nopeusrajoitukset 70, 90, 110 ja moottoriteiden 130 voisi olla meilläkin kokeilun arvoinen vaihtoehto, tunne oli se ettei ohitustarvetta ollut kuin harvoin ja miksi sitä ohitaa kun edessä on taas uusi rekka. Kameroita on paljon, mutta hyvin Here maps niistä ilmoitteli. Navigaattorin on syytä olla hyvässä näköyhteydessä, risteykset tulevat nimittäin todella nopeasti kohdalle, ja navin kuvasta on suuri apu, siitä kun voi ennakoida ajolinjoja hyvissä ajoin.
 U-käännöksen teko moottoritiellä sen sijaan arveluttaa samoin suorat risteykset moottoritiehen. Kumpikin on kuitenkin mahdollista ja opastettua.
Polttoaine Virossa on samoissa hinnoissa kuin meillä, nyt puhun vain naftasta kun en bensan hintoja seurannut, Latviassa tankkasin Nesteen asemalla 1.17€/l ja Liettuassa Nesteen asemalla 1.09€/l, halvin hinta Liettuassa minkä havannoin oli 1.02€/l.
Viro on sen verran tuttu että maksan debitillä mutta etelämpänä tuntuu varmemmalta maksaa creditillä.
Kävimme Druskininkain kylpyläkaupungissa, Valkovenäjän rajalle oli 4km ja Puolan rajalle n.40km, Venäjällä olisi pärjännyt, Englannilla sai asiat hoidettua mutta ei sitä sielä varsinaisesti puhuta. Liettuaa ei ymmärrä sanaakaan mutta ainahan voi viittoilla.
Parasta taisi kuitenkin olla taas kotiintulo  :icon_biggrin:.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 15.02.19 - klo:19:59
Kävin venemessuilla ja jonkinlainen apatia koko hommaa kohtaan mulla. Tää on kai sitä luopumista, kun mikään ei oikein sytytä. Soutuvene  6hp moottorilla tuntuu parhaalta vaihtoehdolta, joistain suuremmista olen jo päässytkin eroon.
Onhan niissä koneissa kuitenkin jotain, silmäkarkkina 425hv v8 5,6l Yamaha. Maailman suurin (?) perämoottori, hinta ei tiedossa mut varmaan 35000-40000€ välissä kai jollakin on tarvetta tämmöisellekin.
Käsityönä tehdyt puuveneet on upeita, silmää hivelee viimeistelyn taso esim eri puulajien yhdistelyssä ja lakkauksissa, kaarevat pinnat ja messinkiset helat.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 18.03.19 - klo:10:24
Kirjoittelenpa tän jutun tänne kun kuitenkin kumipyörillä liikutaan. Nyt kun fillarikausi on aluillaan, messut kierretty ja mieleinen ebike haarukoitu, niin HSssa oli juttu ruotsalaisen startup firman VOIn sähköpotkulaudoista. Lautoja tulee (tänään) 120kpl Helsingin kantakaupunkiin. Jo viime keväänä, tai edellis vuonna kirjoitin uusien kaupunkipyörien tultua liikenteeseen että keskustassa ajelu muistuttaa kuin ajelisi Flipperissä, fillareita suihkii sinne tänne. Tässä syyttävä sormeni kohdistuu turisteihin jotka  liikkuu tietämättä minne. Kokemusta on rantakaduilta joissa on opastettua kierrosta kiertävä lauma oppaan ympärillä eikä ohi pääse kuin kadun kautta. Joo, opaskin voisi ajatella mihin ryhmänsä pysäyttää.
Liikenne säännöt on heitetty narikkaan ja kaikki on sallittua mikä ei satu. Kaistat on pääsääntöisesti merkattu kohtuullisesti Baanallakin samoin tarkoitus ajaa oikean puoleisen liikenteen säännöillä kaduilla, ei vaan tahdo toteutua.
Pari viikkoa sitten Tukholmassa käydessäni katselin "hylättyjä" potkulautoja katukuvassa, sielähän näitä oli jo aiemminkin. Jotenkin ne sen liikenteen vaan hallitsee paremmin, myös autoilun. Tässä mennään taas varmaan jonkun sanktion kautta ennenkuin homma selkeytyy. En tiedä millaiset liikennesäännöt on kusiaispesässä mutta ei se sekoilu kaupunkiliikenteeseen sovi.
Itse en ko laitetta todennäköisesti tule vuokraamaan, mitäpä sitä "kamelin selkää" turhaa taittamaan, on tarkoitettu kuitenkin mielummin alle 100kg tyypeille, vaikka henkisesti kuulun käyttäjäkuntaan. Olenhan kokeillut skeittilautaakin, mutta siitä en viitsii avautua edes huumori osiossa.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 18.03.19 - klo:12:00
Ajelimme Kankaalaan. Suolatuilla tieosuuksilla ei ole enää jäätä. Kylmälänkylän tieosuus oli osittain sulamassa ennen Ahmasin tiehaaraa, mutta siitähän alkaa talvinen lumiosuuskin, että jäinen oli tien pintakin. Räntää tuli taivaalta, mutta kyllä se ennen vappua hellittää.

Lumi lienee vetistä maata myöten, että en uskaltane ottaa moottorikelkkaa laavusta esiin. Kelkkani on lelu. Jospa tulisi yöpakkasia, niin ryntäisin Peipporämeelle tekemään suunnitelmia. Hiilinieluista en kirjoita. Sellaiset tietysti sosialisoidaan valtakunnan haltuun, koska yksityinen on seuraavien vaalien jälkeen taas kirosana, pahaa pelkään.
Aion selvitä muukalaisen ajastani.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 26.03.19 - klo:21:37
Rikoin sunnuntaina toisen eturenkaan katukiveen. Rengas on korjauskelvoton, mutta mitä sitä suremaann sillä tämä 5v vanha talvirengaskerta oli jo saattohoidossa. Vararenkaana oli luonnollisesti kesärengas. Minulla oli siis alkuun sekarengastus ja menin heti maantaina vaihtamaan loputkin kesärenkaiksi mahtavassa lumisateessa. Lumi suli maassa eikä liukkautta esiintynyt. No nyt siis ajellaan suvikumeilla eikä vaihdossa ollut ruuhkaa, kun olin ainoa auto
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 26.03.19 - klo:22:07
Ajelin tänään 100 km teillä, joilla ei ollut enää jäätä. Kesäkumit passaisivat tälläkin korkeudella sellaiselle ajajalle, jolla ei ole menoja pikkuteille.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 29.03.19 - klo:09:09
Suvigummit pitäis saada roudattua bilikaan, mut taas pumppu tekee tenää, enkä saa hommaa yksin hoidettua. Ehkä viikonloppuna tulee poika käymään ja saadaan asiaa eteenpäin.
Onko sulla seppos renkaat hotellissa ja mitä teidän huudeilla vaihtotyö maksaa?
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 29.03.19 - klo:10:08
Minulla on nykyisin talon alakerrassa (sinne pääsee hissillä ja kärryt löytyy) rengastelineissä ilmaisessa säilytyksessä. Vaihdattaminen Sulan autokauppa-aluella maksaa firmassa kuin firmassa 20€ kerta. Tällä kertaa käytin Pakistanin Lahoresta olevien firmaa. Seinän takana oli Irakilaisten ja muitakin löytyy noin kymmenkunta. Siellä saa myös edullisen auton käsinpesun sisältä ja ulkoa. Yleensä yksi porukasta osaa suomea. Pakistanilaiset ovat käyneet yleensä koulun englanniksi, joten yhteinen kieli löytyy helposti, mutta aina suomella pärjää. Luottokortit kelpaa.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 30.03.19 - klo:20:51
Meillä ei saa parkkihallissa olla mitään palavaa, joten renkaat klitsussa. Ei kanto/vieritysmatka ole kuin 15m mut kun tekee tiukkaa niin tekee tiukkaa. Tässä lähin/edullisin on 25e/vaihto, joten ei anna aihetta ajeluun.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 30.03.19 - klo:22:20
Meillä ei saa parkkihallissa olla mitään palavaa, joten renkaat klitsussa. Ei kanto/vieritysmatka ole kuin 15m mut kun tekee tiukkaa niin tekee tiukkaa. Tässä lähin/edullisin on 25e/vaihto, joten ei anna aihetta ajeluun.

Meidän rengastelineet ovat ulkoiluvälinevarasto II:ssa, joka on kellarissa ja jossa käydään harvoin, kun siellä on vain turhia polkupyöriä. Usein käytettävät pyörät ova maanpinalla olevassa varastossa.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 21.05.19 - klo:14:08
Polttoaineen kulutus on jatkuvasti kasvanut. Kun ostin tän nykyisen kulkupelin mittailin mökkimatkalla 4,2l/100km kulutuksia useamman kerran, tai siis ajotietokone hoiti räknäilyt. Kulutus on ollut nousujohteinen n.0,2l/100km/vuosi. Nyt mökiltä kotiin ajelin 4,8l/100km keskikulutuksella, rengaspaineita en ole turkkilaisten jäljiltä tosin tarkistanut (sekalainen joukko joka vaihtaa renkaat pientä korvausta vastaan)  mutta en kovin "pinkeillä" gummeilla haluaisi kuitenkaan gruisailla.
Tämä täytyy ottaa haasteena vaikka asialla ei ole minkään valtakunnan merkitystä.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.10.19 - klo:17:26
Asuminen Mukkulan keskustassa on antoisaa tuon likeisen autohallinkin takia. Nyt on jo talvirenkaat vaihdettu kurdien toimesta ja kesärenkaatkin ottivat säilytykseen. Hinta vain 55 euroa mikä siltää säilytyksen ja vaidot nyt ja keväällä.

Otsikko: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 13.01.20 - klo:12:04
Nostetaas tätä ja tehdään tikusta asiaa.
Kävin Pasilan Triplassa viime viikolla ensimmäisen kerran autolla. Täytyy sanoa että on sisääntuloväylille tehty yllättävän tiukkoja mutkia ja kyllä tolpat oli kosketuksiakin saanut. Oli väriskaala aivan nykymuodin mukainen sateenkaariväritys, ja hieman näytti olevan muitakin värejä joukossa.
Jos Redi on saanut huutia sokkeloisuudestaan niin autoparkin osalta se on selkeä.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 14.01.20 - klo:11:18
Kävin siellä brussilla ensimmäisenä viikonvaihteena ja aamulla oli hyvin tilaa myöhemmin enemmän autoja.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 21.01.20 - klo:12:27
Nyt oli pouta ja auto on nyt pesty
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 21.01.20 - klo:12:50
Autoiltiin Karismaan ja takaisin. Muutama kilometri taas vakionopeussäätimellä. Se kuten muutamat muutkin pikku-viat on korjattu ja mersu vm. 2003 pelittää kuin uusi.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 22.01.20 - klo:23:43
Tänään kävin kyselemässä autoliikkeessä miten toimitaan kun edellisestä huollosta on kulunut vuosi, mutta autolla on ajettu edellisen huollon jälkeen vain 3403km, mittari kuitenkin herjaa että olisi huollon paikka. No, takuut voimassa vain jos auto huollettu huolto ohjelman mukaan. Siis täysi huolto, edes vanhaa ilman ja sisäilman suodatinta (jos kuuluu huolto ohjelmaan) ei pysty hyödyntämään, vaikka ei ne vielä ole tärviölle menneet. Siispä varasin huollon.
Olisi sittenkin aikoinaan kannattanut vaihtaa merkkiä ja siirtyä leasing auton käyttäjäksi.
Jo pelkän parkkihalli paikan vuokra hinnalla olisi ajellut n.3kk, ja yhden vuosihuollon hinnalla toiset 3kk. Ei tosin vieläkään myöhäistä, sillä huolto on varattu helmikuun lopulle.
Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 23.01.20 - klo:00:06
Tänään kävin kyselemässä autoliikkeessä miten toimitaan kun edellisestä huollosta on kulunut vuosi, mutta autolla on ajettu edellisen huollon jälkeen vain 3403km, mittari kuitenkin herjaa että olisi huollon paikka. No, takuut voimassa vain jos auto huollettu huolto ohjelman mukaan. Siis täysi huolto, edes vanhaa ilman ja sisäilman suodatinta (jos kuuluu huolto ohjelmaan) ei pysty hyödyntämään, vaikka ei ne vielä ole tärviölle menneet. Siispä varasin huollon.
Olisi sittenkin aikoinaan kannattanut vaihtaa merkkiä ja siirtyä leasing auton käyttäjäksi.
Jo pelkän parkkihalli paikan vuokra hinnalla olisi ajellut n.3kk, ja yhden vuosihuollon hinnalla toiset 3kk. Ei tosin vieläkään myöhäistä, sillä huolto on varattu helmikuun lopulle.
Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.
Soita maahantuojan huoltopäällikölle ja kerro huolesi. Hänellä on prokuraa päättä toisin, eli nollataan huotovaroitus
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 23.01.20 - klo:01:18
Olin jo juttusilla hieman ylemmän päättävän tahon kanssa ja sanoivat että auton historia tallentuu tässä huoltojen yhteydessä jonnekin, eikä siihen pysty(?) puuttumaan. En tästä tiedä sen enempää, mutta lupasivat huomioida sen jollain tavalla, siis hinnassa.
Nyt on siis kyse maahantuojan manöveristä, joka vaikuttaa tehdas takuuseen, saan autolleni jonkun Mobile-turvan josta saattaa olla hyötyä jatkossa. Kuulosti hyvältä jos tulisi ongelmia, ja on yllättäen maksuton. Siis maksan siitä otin sen tai en.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 10.02.20 - klo:10:27
Tässä juttu autoilusta,  https://yle.fi/uutiset/3-11195970  . Kyllä nyky hallitus on vaikean yhtälön edessä periaatteineen. Potkii montaa syrjäseudun asukasta kinnereille jos/kun kurittaa autoilijaa.
Oma autonkäyttöni on jo niin minimaalista että toimenpiteet johon ryhtyvät on aivan sama. Onhan jäljellä vielä sentään luopumisen tuska, siitäkin tulen selviämään kun se tulee eteen.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 10.02.20 - klo:18:50
Sain tänään piiiiiitkästä aikaa olla kuskina kun kävimme Holman Prismassa. Minä ostelin tylleröille jotakin sill´aikaa kun Matti kävi silmälääkärillä siinä SilmäAsemalla.
En antanut hänen ajaa kun lääkäri oli laittanut laajentavat tipat .

Matkaa on kaksi kilometriä sieltä kotiin, mutta monta ohjetta ehdin siinä jo saamaan.
 :102: 
Otsikko: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 19.05.20 - klo:20:41
Olen ollut niin pitkään tauolla että foorumin käyttö tökkii, mutta sain kuitenkin avattua tämän. Edellisestä Autoilu 4 ketjusta onkin jo kauan aikaa kun sielä Mallakin vielä kirjoitteli.
Nyt on ainakin polttoaine edullista, tänään tankkasin naftaa 1.119€/l. Tuurissa on ollut kuulema bensakin 1€/l tarjous.
 Muistan kun 2018 kesällä oltiin Lapissa 50v juhlissa niin päätimme jatkaa kesäloma reissua sentähden että polttoaineen hinta oli niin korkea ettei sielä viitsinyt muuten "huvikseen ajella". Siis kiersimme Kirkkoniemeltä Lofoottien kautta mökille. Ajatus siinä oli se ettei polttoaine enää koskaan halpene niin menee niinkuin samaan piikkiin koko kierros.
Kirjoitteluni on näköjään edelleen yhtä sekavaa kuin ennenkin :107:.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: vn - 19.05.20 - klo:22:03
No on ollut mahtava reissu!
Kirkkoniemessä olen joskus käynyt.
Hammerfestissa monet kerrat.
Lofootit jäi haaveeksi...puhumattakaan Hurtigruten-risteilystä.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 26.05.20 - klo:18:08
Hurttigrutten risteilyt on niin hintavia että luulen ettei niihin useimpien meistä lompakko taivu.
Norjaa ristiin rastiin kulkeneena voisin vielä ajaa Geirangerin ympäristössä, se on mieleenpainunein alue, liekö elämäntilanteesta johtuen mutta sielä mieli lepäsi.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: vn - 26.05.20 - klo:22:09
No oletpa saanut reissata hienoissa maisemissa.
Itse olen tykännyt reissata Norjassa, jäänyt kyllä pääosin nojatuolimatkailuksi.
Jokunen kerta kyllä omalla autolla pääosin pohjois-Norjassa.
70-luvulla oli kyllä yksi "seikkailureissu" pikkuveljeni ja silloisen kaverini kanssa
Reitti oli jotain: Naantali-Kapellskär-Tukholma-Oslo-Lillehammer-Trondheim (oli lauttamatkakin
siinä välissä) - Moss-Luulaja-Pietarsaari.....joo, näin taisi olla, hieno reissu.
Geirangeria myös olen haaveillut...jäi...
Hurtigrutenia vain televisiossa joitain vuosia sitten...samoin Bergen-Oslo junamatka televisiossa
Niin juu, työelämän aikoihin jokunen työmatka Osloon lentäen ja sieltä vuokra-autolla Mossiin,
hienoja reissuja nekin.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: vn - 26.05.20 - klo:23:30
Höh...korjaan:

Ei toki  Moss - Luulaja....vaan Mo i Rana - Luulaja
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 27.05.20 - klo:15:13
Etsin äsken erästä sivua ja kelasin takaisi monta sivunumeroa, niin löysin toisen Autoilu 5-palstan. Minun oli aloitus ja myös viimeisin teksti lokakuussa 2019 neljännellä sivulla.

Varmaan sopii yhdistää.

Muuta autoilua tänään emme ole tehneet kuin käynti Sopenkorpeen puusepänverstaalle. Huomena ainakin kauppareissu.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 29.05.20 - klo:13:32
Tottakai voi yhdistää, itse en löytänyt sitä. Alkaa näemmä tulla tavaksi sekoilla näiden ketjujen kanssa. Sorry.
Tänään lähdin aamulla mökiltä ja ajattelin ajaa pienellä polttoaineella, en mitään kovin alhaisia mittauksia ole tällä autolla onnistunut tekemään. Nyt kulki 260km matkan 5,1l/100km, rengastuksella osuutta asiassa ja sillä että pitää huomioida muuta liikennettä esim ettei ole raskaan kalustoon jarruna.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: öppiäinen - 29.05.20 - klo:13:44
Pyöräilijöitä koskevat väistämissäännöt muuttuvat taas: https://www.is.fi/autot/art-2000006522157.html
Tai eivät muutu. Minä en tuosta saa selvää, muuttuuko jokin vai ei, ja mitä ne säännöt oikein ovat. Mutta ehkä autoilijoiden kuuluu ne tuntea?

En enää uskalla pyöräillä. Pyöräilyä koskevat liikennesäännöt ovat liian monimutkaisia ja vetävät vähäiset aivosoluni solmuun.

Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Bengt Sandberg - 29.05.20 - klo:13:50
Tottakai voi yhdistää, itse en löytänyt sitä. Alkaa näemmä tulla tavaksi sekoilla näiden ketjujen kanssa.


Näin helppoa se on .http://foorumi.h-y.fi/index.php?topic=5237.0#lastPost

Ps. Jos ihmiset ymmärtäisivät käyttää hakua. Mitenkähän liikenteessä sujuu?
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Bengt Sandberg - 29.05.20 - klo:13:51
 :icon_cool:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 29.05.20 - klo:14:18
Nyt on yhdistetty. Olkaa hyvät.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 03.06.20 - klo:11:26
Kävimme rakkaan lapsuudenystävän Leenan haudalla Kärkölän hautausmaalla.
Menimme Riihimäen tientä ja palasimme kirkolta Hämeenkosken kautta.

Paljon avaria peltoja, ja jopa kaksi suurta lehmälaumaa näimme. Laitumet ja nurmikot olivat voikukkien kultaamina. Tänä vuonna voikukka on mahdissaan.

Matkaa tuli mittariin 75 km. Paluu Hämeenkosken kautta pidensi vain 5 km. Uutta nähtävää oli kivempi katella.

Rumaa kuunmaisemaa on edelleen Salpakankaan ohitien rakentamisen seurauksena. Louhikkoja, mursketta, sorakasoja ja liittymiä sikinsokin.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Annikka - 03.06.20 - klo:18:13
Tosi on tämä. Semmosta, jotta auto voidaan hylätä katsastuksessa, jossa on siinä on etupenkeissä penkinpäälliset - siis sellaiset erikseen ostetut irtopäälliset. Se on kuulemma nuo sivuturvatyynyt sitten estyneet toimimasta, jos on penkinpäälliset.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 08.06.20 - klo:10:54
Nyt oli hyvä sää ajella Nastolaan. Kävelimme hautausmaalla hetken, mutta suurin osa jäin näkemättä, sillä se on valtavan laaja. Lisäksi kumpuileva maasto suppineen kävi meille kahdelle huonojalkaiselle raskaaksi. Siunauskappeli on samaa mallia kuin Launeen kirkko, 1950-luvulta, oletan.

Kauneimpia se kyllä on niistä joilla olen kävellyt, vanha, vaihteleva ja luonnonkukatkin  ja linnut viihtyivät painanteissa ja rinteissä. Linnut visersivät ja puistotyöntekijät haravoivat käytäviä.

Teimme kiertoajelun. Menimme Kariston kautta Villähteelle ja palasimme Villähde-Ahtiala-tietä Karistoon. Kilometrejä tuli vain 40.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Pyryharakka - 11.06.20 - klo:22:05
Alueradiossa aamulla puhuivat siitä, miten suurin osa ihmisistä pitää itseään keskimääräistä parempina kuskeina. Minä en kuulu heihin. Olen ajellut viime ja tämän viikon työmatkaa kiertotien kautta ja melkoisen varovasti.

Normaalisti ajan kilometrin oman kylän pientä hiekkatietä ja pääsen mukaville asfalttiteille. Niillä teillä on 60 rajoitus.
Nyt siltaremontin takia käännyn omalta kylätieltä toiselle, hieman leveämmälle hiekkatielle. Siellä on 80 rajoitus, mutta tie on niin mäkinen ja mutkainen, etten missään kohtaa pysty 80 vauhtiin.  :icon_eek:  Se tie olisi mielestäni juuri sopiva rallitaival. Rallinopeuksilla siellä olisi parit hyvät hyppyritkin.
Tien reunat on pehmeää hiekkaa. Mutkien takia ei juurikaan ole näkyvyyttä vastaantulijoista, joten on yritettävä pysyä oman kaistan puolella joka mutkassa. Lisäksi on tosi paha risteys. Tie jota tulen, tulee 35 - 40 asteen kulmassa päätielle. Minulla on kolmio, oikealta tulevat sen kapean kulman ja puuston takaa. Vasemmalla on mäki, josta tulevia ei nää ajoissa.  :icon_eek:  Onneksi se on melko hiljainen tie. Tämä minun kulkemani on vilkkaampi, sillä se on ainut virallinen kiertotie siltaremontin aikana.Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 12.06.20 - klo:07:43
Voin hyvin kuvitella ajamasi reitit. Monissa sotakirjoissa kuvataan samanlaisia tieosuuksia, kun kerrotaan kesän -41 rykmenttien keskitysmarsseja kaakon kulmalle. Jo ajelu Härmästä Ähtäriin tuo mieleen mutkaiset ja mäkiset tiet idän päässä.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Pyryharakka - 12.06.20 - klo:22:07
Kun vierailimme aikoinaan Savossa enoni luona, veljeni ihmetteli, miksi tiessä on niin paljon mäkiä ja kuveja. Hän taisi voida hieman pahoin. Isä sanoi, että kun ennen teitä tehtiin iltapuhteina, niin tuli tehtyä vähän liian pitkä tie. Se sitten piti pistää mutkille joka suuntaan.  :017:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 13.06.20 - klo:09:58
Olen kuullut, että kun saatiin halvalla niin hamstrattiin ja ylimääräiset piti sitten laittaa mutkille. Meidän  mökille johtava tie on loistava esimerkki sellaisesta. Alue on erittäin mäkistä, mitä todistaa järven syvyys 70metriä ja mäkien korkeus yli 200m merenpinnasta. Isojärven pinta on 50m korkeammalla kuin Päijänteen minne se laskee.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Pena - 13.06.20 - klo:11:04
Tiedän ne mäet. Pyöräilin kerran vähän läntisempää reittiä Pohjasta Västilään. En tee kerrasta viisastuneena sitä toiste.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Annikka - 04.07.20 - klo:14:04
Olin tuolla eilen. Sää oli tuulinen. Tunnelma ja ihmisten käyttäytyminen olivat todella rauhallisia - kuten aina näissä miiteissä.

https://www.youtube.com/watch?v=mUb2gc4cedI

Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 04.07.20 - klo:14:11
Mielenkiintoista. Onko tuo Kauhavalta  vai   Saksanmaalta ?
Ajatko, tuunaato  vai  katseletko vaan ?

 :039: :039:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 04.07.20 - klo:14:15
Selvisi jo googlaamalla.  Hki-Malmin lehtokenttä se olikin. :023:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Annikka - 04.07.20 - klo:14:44
Mielenkiintoista. Onko tuo Kauhavalta  vai   Saksanmaalta ?
Ajatko, tuunaato  vai  katseletko vaan ?

 :039: :039:

Oopss... mitä lien painanut, niin viestini katosi johonkin, toivottavasti kokonaan hävisi, jotta ei tule kahta viestiä.
Yritän nyt kirjoittaa uudestaan.

Minä katselen vain. Tosin oli mulla vielä muutama vuosi takaperin sellainen 30-vuotias. Aloitin näissä miiteissä käymisen aikoinaan lähinnä sen vuoksi, jotta on sitten yhteinen mielenkiinnon kohde puolisoni kanssa. Miehet tykkää autoista. Olemme myös katselleet näitä vanhuksia Saksassa. Siellä markkinat ovat suuremmat ja sekä Berliinistä että Düsseldorfista löytyy isohko autoliike, jossa myydään viimeisen päälle tuunattuja autovanhuksia. Ja hinnat on komeita...

https://remise.de/Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 04.07.20 - klo:15:25
Hei, totta on että miehet on ' automiehiä' viimesen päälle, yleensä !

Matti varasti HD-telkkarin Formuloita varten. Mutta minulla on läppäri, ja se riittää tänään jaa huomena.

 :023:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 04.07.20 - klo:16:07
Hienoja tuunattuja amerikanrautoja enimmäkseen. Jos kiireiltäni ehtisin, niin ostaisin jonkun halvan itäauton ja tuunaisin sen. Minulle auto ei ole penikseni jatke, että silleen. Hinta/laatusuhde on tärkeä.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 08.08.20 - klo:22:38
Huonoa tuuria auton kanssa, ensin ajoin asfaltissa olevaan kraateriin, ja renkaan kudos hajosi. Viikkoa myöhemmin perjantaina sepeli rikkoi renkaan korjauskelvottomaksi, rengas on kokoa jota ei yleensä löydy näiltä paikkakunnilla, mutta yllättäen sellainen komeili rengasliikkeen varastossa, joten joku voisi puhua johdatuksesta mutta kenen piikkiin?
Takana yli 45v ajo vuosia ja alla ns premium luokan auto ja nuoret skloddit tulee jakaa ajo-ohjeita! Pitääks ne meitsii ihan dorgana?
Jos joudut heittää melkeen 350€ kahteen kiekkoon niin tuskin kaipaat keltään skloddilta neuvoo. Näissä nyky bilikoissa kovin on vaan niin käsittämätön rengastus.  Veli 1944 mukaillen tää ei ole myöskään mikään tekopenis, vaan käyttöauto.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 08.08.20 - klo:22:42
Tää on suorastaan jostain belsebubista tää itsestään päättävä kirjoitus. Ei tätä jaksa Erkkikään jatkuvasti opastaa ymmärrettävään muotoon!
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 08.08.20 - klo:23:36
Huonoa tuuria auton kanssa, ensin ajoin asfaltissa olevaan kraateriin, ja renkaan kudos hajosi. Viikkoa myöhemmin perjantaina sepeli rikkoi renkaan korjauskelvottomaksi, rengas on kokoa jota ei yleensä löydy näiltä paikkakunnilla, mutta yllättäen sellainen komeili rengasliikkeen varastossa, joten joku voisi puhua johdatuksesta mutta kenen piikkiin?
Takana yli 45v ajo vuosia ja alla ns premium luokan auto ja nuoret skloddit tulee jakaa ajo-ohjeita! Pitääks ne meitsii ihan dorgana?
Jos joudut heittää melkeen 350€ kahteen kiekkoon niin tuskin kaipaat keltään skloddilta neuvoo. Näissä nyky bilikoissa kovin on vaan niin käsittämätön rengastus.  Veli 1944 mukaillen tää ei ole myöskään mikään tekopenis, vaan käyttöauto.

Takajousi poikki kraaterissa 720€. Kukaan ei korvaa.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 09.08.20 - klo:07:53
Olen kirjoittanut, että auto ei ole minulle peniksen jatke. Jos rahalla saa, niin pitää olla tyytyväinen. "Koiruuttahan" ei tahdo rahalla saada. :003:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: donpate - 09.08.20 - klo:21:51
Hyvä 1944, tsemppiä.
OK tod näk aurauskulmat säädettävä myös mulla, maksumies tiedossa, voit tarkistaa nimimerkistä.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Pyryharakka - 30.08.20 - klo:16:15
Vanha autoni säikäytti oranssilla moottorin varoitusvalolla. Se syttyi torstaina, kun isäntä ajeli sillä. Illalla hän kertoi merkkivalosta. Perjantaiaamuna hän yritti soittaa läheiseen korjaamoon, mutta siellä ei vastattu puhelimeen. Päätimme ajaa suoraan korjaamon pihaan ja samalla reissulla hoitaa kauppa-asiat.
Ensin korjaamolle. Konttorin puolella ei ollut ketään. Yrittäjä löytyi korjaamon puolelta auton kimpusta. Korona vai mikä lie on nyt ruuhkauttanut korjaamon, niin etteivät edes uskalla vastata puhelimeen.
Miehet sitten keskustelivat mahdollisesta viasta ja varasivat tulevaksi tiistaiksi korjausaja. Heillä on kuulema sellaiset mittarit, joka kertovan, mikä on vialla.

Se olikin sitten niin tehokas korjaamo, että hetken keskustelu ja ajan varaus korjasi auton. Kun starttasimme korjaamon pihasta, ei merkkivalo enää palanut.  :003:   :017:   :023:  Sanoin, että nyt ei kyllä peruta sitä tiistain korjausaikaa. Katsotaan ensin viikonloppu. Jos varotusvaloa ei enää ilmen, niin maanantaina sitten perutaan se aika.
Toistaiseksi näyttää hyvältä.  :023:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Annikka - 30.08.20 - klo:17:37
Hauska juttu Pyryharakka, olikohan sillä korjaamoyrittäjällä maagisia kykyjä....jos on tosi kiire, niin voihan sitä palvella asiakasta tuollakin tavalla. Vaan sitten jäi yrittäjältä tienesti saamatta.  :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: seppos - 30.08.20 - klo:18:27
Vanha autoni säikäytti oranssilla moottorin varoitusvalolla. Se syttyi torstaina, kun isäntä ajeli sillä. Illalla hän kertoi merkkivalosta. Perjantaiaamuna hän yritti soittaa läheiseen korjaamoon, mutta siellä ei vastattu puhelimeen. Päätimme ajaa suoraan korjaamon pihaan ja samalla reissulla hoitaa kauppa-asiat.
Ensin korjaamolle. Konttorin puolella ei ollut ketään. Yrittäjä löytyi korjaamon puolelta auton kimpusta. Korona vai mikä lie on nyt ruuhkauttanut korjaamon, niin etteivät edes uskalla vastata puhelimeen.
Miehet sitten keskustelivat mahdollisesta viasta ja varasivat tulevaksi tiistaiksi korjausaja. Heillä on kuulema sellaiset mittarit, joka kertovan, mikä on vialla.

Se olikin sitten niin tehokas korjaamo, että hetken keskustelu ja ajan varaus korjasi auton. Kun starttasimme korjaamon pihasta, ei merkkivalo enää palanut.  :003:   :017:   :023:  Sanoin, että nyt ei kyllä peruta sitä tiistain korjausaikaa. Katsotaan ensin viikonloppu. Jos varotusvaloa ei enää ilmen, niin maanantaina sitten perutaan se aika.
Toistaiseksi näyttää hyvältä.  :023:

Vanha kelmi eli kontaktihäriö sekaantui peliinne.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Pyryharakka - 30.08.20 - klo:19:29
Vanha kelmi eli kontaktihäriö sekaantui peliinne.

Sitä mekin vähän epäillään. Mutta kyllä huomenna meinaan korjaamoyrittäjän kehua ja hänen "maagiset taitonsa", kun perun korjausajan.  :003:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: PekkaV - 03.09.20 - klo:05:37

   Tarjosin eilen vävyn ehdotuksesta vaihteiston huuhtelu-öljynvaihtoon. Eivät vaihtaneet, koska on robottivaihteisto eikä huolto-opas ohjeista ja autollani on ajettu vasta 50 kilometriä.

Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 08.02.21 - klo:13:40
Teimme tunnin mittaisen huviajelun. Kiersimme Lahden kaupungin käyttäen myös uutta ohitietä nro 12. Hyvät ja avarat olivat ne kaksi tunnelia jotka on takennetturekkamiesten iloksi . Liipolan alittava tunneli on 1,2 km pitkä ja läntisempi n. 850 m.

Ylitimme Tampere-Hämeenlinna-tien Kukonkoivussa ja kiersimme Hollolan kirkolle Vesalasta Kirkkotietä.

Sehalkoi aluksi Puolustusvoimien harkoitusmaita, lentokenttää ja urheilukenttää. Korkealta Tiirismaan harjunlta tie laski pitkää alamäkeä kirkolle.

Kylätie oli hiljainen, mutta Pyhäniemen kartanon jälkeen meinasi oikealta tulevaa pihatietä tulla auto kylkeemme. Osasi kuljettaja viime hetkessä ohjata oikealla olevalle pussipysäkille. Meidän takana tuli toinen pikku-auto. Vastaantuleva auto väisti omalle oikealle, mutta sen perässä päästeli tukkirekka vauhdilla. Huh !

En ehtinyt edes säikähtää. Näin että huolettomasti ajavaa autoa ajoi nainen.

Messilän rinteillä ei näkynyt laskettelijoita: Loppumatkan kiersimme vielä sataman kautta.

Matkaa kertyi 57 km.

Kohta autoileva kummipoika tuo hirvelihaa meille Padasjoelta. Ja sitä ennen käyvät tytöt puurolla ja kiisselillä.

Vaihtelua talvipäivään. :109:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: luterilainen - 21.04.21 - klo:11:18
Sanna Marinin hallitusohjelman mukaan tällä hallituskaudella luodaan tiekartta fossiilittomaan liikenteeseen. Hallituksen Fossiilittoman liikenteen tiekartassa tavoitteena on noin 700 000 sähköauton kanta vuodelle 2030. Joko olette ostaneet sähköauton?
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 21.04.21 - klo:12:21
En ole, pitää ensin nykyinen ajaa elinkaarensa päähän. Vuodessa tulee alle 20 tuhkm, joten aikaa on.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 21.04.21 - klo:15:25
Kesärenkailla  ajellaan tästä aamusta alkaen.

Ajeltiin syömisen jälkeen Heinolan vanhaa tietä Kaapinlähteelle ja siit' Arkiomaajärven taitse Kalliolaan. Matkaa tuli vain 22 km, mutta oli kiva nähdä maisemia kun lehtipuut olivat vielä lehdettömät.

Matkalla nähtii tuttu paikka menneitä vuosikymmeniltä, Helsingin Raamattukoulun Mäntypirtti. Siellä talkoiltiin ( kökkäiltiin ) monissa puuhissa.

Nyt se on yksityisessä omistuksessa, muuten lähes entisensä.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: luterilainen - 21.04.21 - klo:18:38
En ole, pitää ensin nykyinen ajaa elinkaarensa päähän. Vuodessa tulee alle 20 tuhkm, joten aikaa on.
Entä jos polttomoottoriautot kielletään?  :017:

Ylen kysely: Tätä mieltä suomalaiset olisivat uusien polttomoottoriautojen myyntikiellosta vuonna 2030 – ikä ja puoluekanta jakavat ihmisiä https://yle.fi/uutiset/3-11713251
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Pena - 21.04.21 - klo:18:52
Entä jos polttomoottoriautot kielletään?

Mitä itse arvelet? Ajellaanko silloin syyspimeässä salaa laittomilla autoilla, joihin hankitaan polttoaine rikollisliigojen hallitsemilta pimeiltä markkinoilta? Tuskinpa.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: luterilainen - 21.04.21 - klo:19:11
Mitä itse arvelet? Ajellaanko silloin syyspimeässä salaa laittomilla autoilla, joihin hankitaan polttoaine rikollisliigojen hallitsemilta pimeiltä markkinoilta? Tuskinpa.
Autoilijoiden rankaisulle tulee pistää stoppi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Älkää äänestäkö demareita, vassareita tai vihreitä tuhoamaan suomalaisten hyvinvointia enää yhtään enempää!  :eusa_pray:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 21.04.21 - klo:20:05
En ole äänestänyt ennenkään. Kepu petti menemällä hallitukseen, vaikka kansa äänesti sen selkeästi oppositioon.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: luterilainen - 21.04.21 - klo:22:49
En ole äänestänyt ennenkään. Kepu petti menemällä hallitukseen, vaikka kansa äänesti sen selkeästi oppositioon.
Aamen! Pidetään EU:n harvimmin asuttu maa Suomi kokonaan asuttuna.  :eusa_pray:

Bensiinin ja dieselin hinnat ovat kivunneet alkuvuoden aikana tasaisesti ylöspäin ja viime kesän alun 1,20 euron hinnat ovat vain kaukainen uni.

– Kyse on maailmanmarkkinahintojen muutoksista, sanoo liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja Autoalan tiedotuskeskuksesta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo torjuu liikenteen polttoaineiden korotukset tällä ja tulevalla vaalikaudella.

Lähteet

Bensan hinta noussut alkuvuonna reilusti – asiantuntija kertoo, mistä se johtuu
https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/bensan-hinta-noussut-alkuvuonna-reilusti-asiantuntija-kertoo-mista-se-johtuu/ca9d9817-7cbd-47b3-837e-5b35b3b6d585

Uutissuomalainen: Orpo torjuu polttoaineiden veronkorotukset tällä ja ensi vaalikaudella
https://yle.fi/uutiset/3-11738507

Orpo torjuu bensaveron korotukset nyt ja tulevalla vaalikaudella – "Ilmastotoimena polttoaineveron korotus on todella väärä työväline"
https://www.iisalmensanomat.fi/uutissuomalainen/3242618

Hallitus siirtää vaikeimmat päätökset liikenteen päästö­vähennyksistä syksyyn – vääntöä aiheuttavat etenkin bensan hintaa nostavat päätökset
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007739981.html
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Pena - 22.04.21 - klo:07:58
Oppositiosta on helppo torjua ihan mitä vain.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: 1944 - 22.04.21 - klo:09:21
Näin oli Eero Heinäluomankin aikana.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 30.11.21 - klo:12:15
Matille TIAkohtaus aiheutti 3 kk ajokiellon. Minulla on taas lupa ajaa, mutta arkailen näköhaittojen takia. Pakkotilanteessa kyllä ajan.

Esim. auto täytyy piakkoin katsastaa. Konttori on 1,5 km päässä, ja sinne voin ajaa. Matti hoitaa muun, kuten tankkaukset ja sen katsastuksen.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 01.12.21 - klo:11:15
Ihan kohtalaisen hyvin kauppareissu sujui minun ollessa ratissa. Vain pikkuisen pääsi Matti huomauttamaan liian suurella vaihteella ajamisesta.

Näkyvyys oli hyvä, valoisa lumen ansiosta, eikä kuitenkaan häikäisyä.
Kun olen kyllin varovainen risteyksissä ja suojateiden edellä, itse ajaminen sujuu kuin polkupyörällä-ajo. Kun sen kerran oppii, niin sitten se sujuu.

Mutta kun roolit vaihtuivat, tuntuu kuin olisi jotenkin avuton muissa hommissa. :017:

Taidan ajaa itse 9.12. korona-rokotukseen. Injektioon en saa ajaa, se on sen lajin sääntö. Onneksi on kuskeja lähellä.
Ja vain kolme kuukautta tämä on näin. Kaihileikkaukseni kyllä tulenee tähän aikaan sekin.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 03.12.21 - klo:15:49
Ajoin mersun, ja Matin, katsastusasemalle. Läpi meni ! Matti sanoi, että minun onnellani se onnistui. Ainoa huomatus oli se, josta mainitsin Matille asemalle päin ajaessa, vilkku ei pysy paikallaan vasemmalle käännyttäessä.Täytyy pitää sormella.

Säästyi satanen tai pari, kun emme vienneet, vaan peruimme, katsastushuollon Vääksyssä Matin sairastuttua juuri silloin.

Kyllä hämäränäkö on minulla yhtä huono edelleen. Saa nähsä paraneeko tammikuun kaihileikkauksessa. :039:
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: öppiäinen - 04.12.21 - klo:13:34
Olen lukenut viime aikoina useammankin artikkelin, jossa ollaan huolestuneita kosketusnäyttöjen yleistymisestä autoissa. Ts. ovat turvallisuusriski.


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ei-kovin-turvallista-peruutuskameran-kuva-katosi-kun-puhelin-soi-peruuttamisen-aikana-autojen-kosketusnaytot-voivat-olla-turvallisuusriski/7956596

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000008439591.html

Siis erinäisiä toimintoja säädelläänkin kosketusnäytöillä mekaanisten vipujen sijaan. Ongelmana mm. se, ettei tekemisistään enää saa kädessä tuntuvaa palautetta, vaan pitää katsoa, mitä tekee, eli nostaa katse pois tiestä. Ja sekin, että siinä missä toiminnot ennen olivat aika samoin sijoitettuja eri autoissa, ne ovatkin nyt ihan eri lailla, mikä vielä pidentää sitä aikaa, joka näyttöä pitää tuijotella jotta etsimänsä löytää.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: vn - 04.12.21 - klo:13:40
Minulle ei tuollainen auto käy ollenkaan, kädet vapisee sen verran että en osu kosketusnäytössä
aina oikeaan kohtaan.
Tietsikassakin vanhanaikainen näppis ja hiiri, molemmat sentään langattomia.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Viisveisaaja - 04.12.21 - klo:13:54
Mulla on Jaguaari ja siinä kosketusnäytöllä lukee jopa, että kytke tv päälle.

Oon ihan hukassa sen kaa, mutta ilmastoinnin kannalta se on ihan paras.

Öppiäisille sellaiset terveiset, että tekniikka on menossa eteenpäin niin et tuulilasiin tulee toi näyttö, kuten hävittäjälentokoneissa, et lentäjä voi lasista seurata dataa ja reagoida.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: sivullinen - 21.12.21 - klo:10:52
Kävin cittarissa ja tulin taksilla kotiin, kun on niin kylmä viima. Eka kerran istuin uudessa Toyota Camry hybridissä, musta ja hieno. Vie bensaa vähän yli 5 litraa satasella ja vastaava bensamalli veisi 8-9 litraa. Toyotalla ei kuulemma ole täyssähkömalleja kuin uusi Land-Cruiser, joka maksaa puolta vähemmän kuin entinen bensamalli sen takia, että sähköautoista ei mene autoveroa. Sähkömallin hinta on noin 50000€, kun bensavehje maksoi 100000€ autoveron takia. Ennustan, että hybridi-Camry tulee yleistymään taksissa. Niitä on täällä nyt kuulemma kaksi.
Otsikko: Vs: Autoilu 5
Kirjoitti: Riitta-mummi - 21.12.21 - klo:12:11
Minä en ymmärrä mitä auton konepellin alla on, enkä sitäkään mikä on hybridi. Onko se se 'kaksineuvoinen' ?

Minä ajoin sairaalaan menomatkalla Mersulle ja palatessa oli vanha Volvo. Muutenkin olivat taksikuskit kuin eri planeetalta. Toinen oli tyylikäs, siisti ja kohtelias. Toinen oli lupsakka savolaismies, ei aivan siistikään. Sellainen kotoisempi joka puhui murrettaan jatkuvasti.

Hyvää Joulua sivulliselle ( ja kaikille itsensä sivullisiksi kokeville ) !

                                               (https://www.cosgan.de/images/smilie/xmas/u194.gif)