Keskustelu > Seuratupa

Kävitkö kirkossa 24

<< < (2/25) > >>

Annikka:
Katsoin televisiosta metodistikirkon Jumalanpalveluksen.

Pastori otti saarnansa aiheeksi tämän:

KR 1933/-38
Gal. 5:6 Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.

Hyvin hän sitä selitti, kertoi jostain arabimaasta Suomeen muuttaneesta naisesta, joka sai kokea suomalaisen naapurinsa taholta paljon apua ja ystävällisyyttä. Sitten erään kerran hän oli kysynyt naapuriltaan, miksi hän on niin avulias aina. Siihen tuo suomalainen naapuri vastasi, jotta hän uskoo Jeesukseen. Usko Jeesukseen sai aikaan tuossa suomalaisnaisessa sen, että hän halusi tehdä hyvää lähimmäiselleen.

Tästä seurasi se, että tuo arabimaasta tullut nainen halusi myös uskoa Jeesukseen ja on kuulemma pastorina tänä päivänä.

Thomas McElwain:
Minäkin seurasin sitä mielenkiinnolla. Afrikalainen rummutuskin oli kiva katsella.

Riitta-mummi:
Minä tutustuin Metodistikirkkoon wikipediassa.  Tyttären talon vieressä Asikkalassa on Metodistikirkko.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Metodistikirkko

Metodismi:   http://www.uskonnot.fi/uskonnot/view.php?religionId=24

John Wesleyn nimi on tuttu kirkkohistoriasta.

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 15.11.20 - klo:12:37 ---Minä tutustuin Metodistikirkkoon wikipediassa.  Tyttären talon vieressä Asikkalassa on Metodistikirkko.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Metodistikirkko

Metodismi:   http://www.uskonnot.fi/uskonnot/view.php?religionId=24

John Wesleyn nimi on tuttu kirkkohistoriasta.

--- Lainaus päättyy ---

Jos ihminen on Amerikasta, niin taustalla voi olla vaikki mitä uskonsuuntaa. Äitini suku on kveekareita, joiden tavat muistuttavat körttejä. Isäni äiti oli baptisti. Körtit ovat poimineet paljon baptisteista, tavallaan ovat Suomessa parempia baptisteja kuin baptistit itse. Nimittäin, 1600-luvun baptistikirjoitus, Kallis hunajan pisara, on vielä käytössä suurin piirtein vain körttien parissa. Mutta isän isä oli metodiisti. Hänen iso-isänsä perusti länsi-Virginiaan metodistikirkon. Rakennus on vielä olemassa, mutta se ei ole enää käytössä. Se on kauniin puron lähellä. Sillä on kaksi ovea: miehille ja naisille. Sisällä miehet istuivat oikealla, naiset vasemmalla.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 15.11.20 - klo:11:16 ---Pariin otteeseen kurkkasin Metodistikirkon Jumalanpalvelusta tv:stä. Saarnassa ja loopupuheessa puhujat korostivat voimakkaasti samaa kuin körtit: Ei omin töin, vaan Kristuksen tähden on meille pelastus luvassa.

Afrikkalais-peräisiä oli kirkossa paljon. Lapset lauloivat ja leikkivät ja musiikkia oli runsaasti.

Uskomme näkyy teoissa !

https://areena.yle.fi/1-50278009?autoplay=true

--- Lainaus päättyy ---
Aamen! Oli hyvä meininki, kuin suoraan Afrikan kuuman kosteasta viidakosta, jossa mustat kädet yhteen hakkaa. Tahdonpa minäkin löytää tuon aidon sykkeen, jossa rytmi tempoo viidakkoon alkavassa kaamoksessa maamme monikulttuurisessa rikkaudessa, jossa afrikalainen rummutus ei koskaan lakkaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta