Keskustelu > Yleinen keskustelu

Hullu harrastus

(1/16) > >>

seppos:
Olemme nyt nyt parin kuukauden ajan laskeneet montako siivua on mandariinissa (satsumassa, klementiinissä) kuoriessamme sen. Suuren ja perusteellisen tutkimuksen jälkeen voimme kertoa luottamuksellisesti, että yleensä niitä on 11, mutta enin mitä on tutkimuksessa löytynyt on 13 ja vähin on 9. Olemme pitäneet kaiken kokoisia viipaleita saman arvoisia muuten  tutkimuksella ei oli körttiläistä arvoa. Mitään kirjanpitoa ei tuloksista ole.

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: seppos - 09.06.21 - klo:19:36 ---Olemme nyt nyt parin kuukauden ajan laskeneet montako siivua on mandariinissa (satsumassa, klementiinissä) kuoriessamme sen. Suuren ja perusteellisen tutkimuksen jälkeen voimme kertoa luottamuksellisesti, että yleensä niitä on 11, mutta enin mitä on tutkimuksessa löytynyt on 13 ja vähin on 9. Olemme pitäneet kaiken kokoisia viipaleita saman arvoisia muuten  tutkimuksella ei oli körttiläistä arvoa. Mitään kirjanpitoa ei tuloksista ole.

--- Lainaus päättyy ---

Heikkous siinä on kirjanpidon puute. Minäkin harrastan jotakin, jota ei sovi mainita täällä.

Riitta-mummi:
Intiaanit !   Olen nyt kaksi päivää viettänyt Pohjois-Amerikan, Kanadan ja Alaskan intiaanien parissa.

Mitä minä muka saan tästä, että koossa on nyt 330 valokuvaa jotka olen pyrkinyt tutkimaan niin että heimot ovat suht oikein.

Tiedonhaluni kohdistuu etupäässä ihmisiin ja heidän elintapoihinsa. Kerään nyt sitä mitä ei juuri enää ole, kuten Thomaskin on meille surunaan kertonut.

Kyllä nyt vaan kauniit, viisaat, taitavat ja lopulta viinalla ja tuli-aseilla petetyt ja alistetut heimot  aina yhden suomalaismummon kiinnostuksen saavat omistaa.
On ikäänkuin vastapalvelus Thomaksen käännöstyölle Malmivaaran Siioninvirsistä.

Ei, vaan. Olen lapsuudesta ollut heistä erikoisen innostunut, mutta nyt on aikaa touhuta Hullun harrastuksen parissa.

https://fi.pinterest.com/pankkirouva/intiaanit/

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 09.06.21 - klo:20:24 ---Intiaanit !   Olen nyt kaksi päivää viettänyt Pohjois-Amerikan, Kanadan ja Alaskan intiaanien parissa.

Mitä minä muka saan tästä, että koossa on nyt 330 valokuvaa jotka olen pyrkinyt tutkimaan niin että heimot ovat suht oikein.

https://fi.pinterest.com/pankkirouva/intiaanit/

--- Lainaus päättyy ---

Oletko huomannut katsoa senaatissa ja edustajainhuoneessa istuvista intiaaneista? Minua kiinnostaa minkä näköiset olivat 1800-luvun valtiomiehet. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Native_Americans_in_the_United_States_Congress

Riitta-mummi:
Olen katsonut, kiitos kuitenkin. Pinterestissä on enimmäkseen vanhoja kuvia intiaaneista, tai sitten julkkiksista kuten filmitähdistä ja urheilijoista.

Täytyy hakea nimellä jokaista, heimo, tribe , löytyykin tuosta linkistäsi.

Se mitä sanoit kieliryhmittymistä alkaa selveitä myös minulle. Samaa kieltä puhuvat jakautuvat vielä omiin heimoihinsa. Niistä kaikista ei löydy mitään suomeksi. Onneksi ymmärrän jonkin verran englantia, ja Google-kääntäjäkin auttaa.

Löydätkö jostakin Päälikkö Seattlen ( duwamish ) puheen ?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta