Kirjoittaja Aihe: Hengellisen Kuukauslehden lukijamatka Irlantiin 25.9. - 30.9. 2020  (Luettu 9139 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16866
    • http://www.samila.1g.fi
Hengellisen Kuukauslehden lukijamatka Irlantiin
25.9. - 30.9.
klo 00.00-00.00
 Irlanti
Tutustutaan mystisiä piirteitä omaavaan kelttiläiseen kristillisyyteen, joka on maanläheistä, luontoa kunnioittavaa ja kotoisia arjen ilmiötä arvostavaa. Siinä korostuvat armo, rakkaus ja Jumalan Kolminaisuus. Saamme peilata tätä kaikkea Siionin virsien herännäisyyteen.

IRLANNIN KIERTOMATKA DONEGAL – SLIGO – MAYO – GALWAY – DUBLIN 25.–30.9.2020
Tutustutaan mystisiä piirteitä omaavaan kelttiläiseen kristillisyyteen, joka on maanläheistä, luontoa kunnioittavaa ja kotoisia arjen ilmiötä arvostavaa. Siinä korostuvat armo, rakkaus ja Jumalan Kolminaisuus. Saamme peilata tätä kaikkea Siionin virsien herännäisyyteen.

Matkaohjelma (lataa pdf-muodossa tästä)
 

Päivä 1: Perjantai 25. syyskuuta 2020 Saapuminen Dubliniin - Fàilte! Tervetuloa!

Saapuminen Dublinin lentokentälle, jossa opas on vastassa. Lentokentältä suunnataan luoteisrannikolle. Matkalla pysähdytään Pohjois-Irlannin puolella Florence Court -kartanolla, joka edustaa Yrjöjen aikaista arkkitehtuuria. Noin tunnin kierroksen jälkeen teemme kävelyn palatsin puutarhaan. Aikaa omatoimiselle lounaalle. Illallinen hotellissa. Yöpyminen Donegalin kreivikunnassa, hotelli The Great Northen Hotel, 4****

 

Päivä 2: Lauantai 26. syyskuuta 2020 Donegal.

Aamiaisen jälkeen ajo Donegalin maakuntaan, joka on tunnettu uniikista kulttuuristaan, upeista maisemista, valkoisista hiekkarannoista ja jylhistä kallioista. Väestöstä yksi kolmasosa kuuluu viralliseen iirinkielen alueeseen. Vieraillaan Donegalin linnassa, joka tunnetaan myös nimellä O’Donnell-linna.

Useat ovat kuulleet Moherin kallioista, mutta Slieve Leaguen kalliot ovat jopa kolme kertaa korkeammat, upeine näköaloineen mm. Atlantille. Maisemareittiä pitkin kuljemme Teelinistä Glencolumbkille ja siitä Ardaraan. Reitti kulkee mutkikkaan Glengesh-solan läpi. Ardarassa vierailemme Trionan tweedkeskuksessa, jossa kuulemme, kuinka Donegal-tweedkangas syntyy lampaan kerimisestä alkaen. Kierroksen jälkeen on esittely alueen nähtävyyksistä. Päivän aikana nautimme lounaan. Illallinen hotellissa. Yöpyminen Donegalin kreivikunnassa, hotelli The Great Northen Hotel, 4****

 

Päivä 3: Sunnuntai 27. syyskuuta 2020 Sligo.
Tänään suuntaamme Sligon maakuntaan, joka on pieni, mutta täynnä kulttuuria. Sligon iirinkielinen nimi, Sligeach, tarkoittaa simpukoiden ympäröimää paikkaa. Sligon kaupunki on lähellä Benbulbenin vuorta, joka muistuttaa Pöytävuorta. Benbulbenin vuoren lähellä on kylä nimeltä Drumcliffe, joka on tunnettu kylän hautausmaasta ja eritoten W. B. Yeatesin haudasta. Runoilijan haudan erottaa muista teksti ”Cast a cold eye / On life, on death / Horseman, pass by!” joka on lainaus hänen omasta tuotannostaan.

Käynti Euroopan suurimmalla megaliittisella paikalla Carrowmoren hautausmaalla. Arkeologit ovat löytäneet alueelta yli 60 hautaa, osa näistä vanhempia kuin pyramidit. Voimme nähdä 30 näistä hautapaikoista. Matkalla nautimme lounaan. Päivän aikana mahdollinen luontokirkko. Illallinen hotellilla. Yöpyminen Sligossa, hotelli Clayton Hotel Sligo, 4****


Päivä 4: Maanantai 28. syyskuuta 2020 Co. Mayo - Galway
Sligon jälkeen kohti Mayon maakuntaa, joka tarjoaa upeita ja unohtumattomia maisemia, mutta elämä täälläpäin ei ole aina ollut helppoa. Etenkin suuri Irlannin nälänhätä (1845-1850) koetteli aluetta, mikä aiheutti massamuuton pois alueelta. Ajamme National Museum of Country Life -museolle, jossa tutustumme omatoimisesti Irlannin historiaan maatalouden, käsitöiden ja juhlaperinteiden kautta.

Vierailemme Knockin kylässä, joka on tunnettu pyhäköstään. Elokuussa 1879 Neitsyt Maria, Pyhä Joosef, Johannes ja Jumalan Karitsa ilmestyivät 15 kyläläiselle kirkon kiviseinään, jota he seisoivat katsomassa kaksi tuntia kaatosateessa kastumatta. Pyhäkön museon opastetulla kierroksella kuulemme enemmän aiheesta ja kuinka ihmiset läheltä ja kaukaa tulevat pyhäkköön hiljentymään ja rukoilemaan. Aikaa omatoimiselle lounaalle.

Saavumme Galwayn kaupunkiin, joka on tunnettu värikkäästä kulttuurielämästä. Tämä keskiajalla perustettu kaupunki tarjoaa musiikkia, festivaaleja, hevoskilpailuja, teatteria, ravintoloita ja mereneläviä. Galway tunnetaan myös nimellä ”the city of Tribes” eli löyhästi suomennettuna ”Sukujen Kaupunki”. Nimi juontaa juurensa 1200-1500-luvuille, jolloin kaupunkia hallinnoi 14 varakasta kauppiassukua, jotka määräsivät niin politiikassa, liiketoiminnassa kuin seurapiireissäkin.

Illallinen hotellissa. Yöpyminen Galwayn maakunnassa hotelli Salthill Hotelissa, 4****

 

Päivä 5: Tiistai 29. syyskuuta 2020 Dublin.
Aamupalan jälkeen ajamme itärannikolle ja Dubliniin. Matkalla pysähdymme Clonmacnoisen esikristillisillä munkkiluostarin raunioilla. Alueella on katedraalin rauniot, seitsemän kirkkoa (900-1200-luvuilta), kaksi tornia, kolme korkeaa ristiveistosta ja suuri kokoelma kristillisiä hautalaattoja. Aikaa omatoimiselle lounaalle.

Dublinin kaupunki on moderniudestaan ja kosmopoliittisuudestaan huolimatta säilyttänyt arkkitehtuurinsa 1700-luvulta. Dublin on elegantti ja taiteellinen kaupunki, jossa on leveitä Yrjöjen aikaisia aukioita ja katuja.

Dublinissa teemme kaupunkikierroksen, ja opastetun kierroksen Pyhän Patrikin katedraalissa. Yksi Irlannin tunnetuimmista henkilöistä on Pyhä Patrik, joka syntyi vuosien 370-380 välisenä aikana Pohjois-Britanniassa. Hänet vangittiin 16-vuotiaana ja myytiin orjaksi Pohjois-Irlannissa sijaitsevaan Antrimin maakuntaan. Paettuaan orjuudesta hän matkusti Galliaan ja hänestä tuli myöhemmin piispa. Irlantiin hän palasi lähettiläänä noin vuonna 432 nähtyään enneunen, jossa irlantilaiset kutsuivat häntä palaamaan. Katedraalin puistossa voimme tutustua “kirjailijoiden paraatiin”, joka kunnioittaa irlantilaisten kuuluisien kirjailijoiden töitä. Viimeisen yhteisen illan kunniaksi nautimme illallista 1900-luvun ravintolassa.

Yöpyminen Dublinissa, hotelli Camden Court Hotel, 4****

 

Päivä 6: Keskiviikko 30. syyskuuta 2020 Kotiinlähtö - Slán Abhaile! Näkemiin!
Nyt on aika jättää Irlanti ja suunnata kohti Dublinin lentokenttää. Lähtö hotellilta klo 07.30.
Lento AY1382 Helsinkiin lähtee 10.15.


Matkan hinta:
Lento Helsingistä 1 560 € / henkilö
Lento Kuopiosta 1 680 € / henkilö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta 299 €
 
Hintaan sisältyy:
edestakaiset Finnairin lennot Dubliniin (Helsingistä tai Kuopiosta)
suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajaksi
majoitukset 4 tähden hotelleissa, (oikeus muutoksiin pidätetään)
irlantilaisen aamiaisen joka aamu
2 lounasta (päivät 2 ja 3)
4 hotelli-illallista
1 ravintola-illallisen
bussikuljetuksen Slieve League -kallioiden näköalatasanteelle
vierailu Triona-tweedkeskusessa
vierailu National Museum of Country Lifessa (itseopastettu kierros)
Sisäänpääsyt: Florence Court, Donegalin linna, Carrowmoren megaliittinen hautausmaa, Knockin pyhäkkö, Clonmacnoise, Pyhän Patrikin katedraali.
Lentoaikataulu:
AY 0376 25.9.2020 06.00-07.00 Kuopio - Helsinki / AY 1381 25.9.2020 8.15-9.30 Helsinki - Dublin
AY 1382 30.9.2020 10.15-15:20 Dublin - Helsinki / AY 0369 30.9.2020 16:30-17:15 Helsinki - Kuopio
Tiedustelut ja ilmoittautumiset matkanjohtajille:
rovasti Reijo Mattila. Kuopio, puh. 040 864 9201, reijo.mattila@luukku.com
rovasti Tuomo Ruuttunen. Kuopio, puh. 040 506 1386, ruuttunentuomo@gmail.com
Vastuullinen matkanjärjestäjä:
Toiviomatkat, (09) 5657170, helsinki@toiviomatkat.fi, www.toiviomatkat.fi
« Viimeksi muokattu: 21.12.19 - klo:19:06 kirjoittanut seppos »
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6413
Matkalla pysähdymme Clonmacnoisen esikristillisillä munkkiluostarin raunioilla.

 :017:

Viimeisen yhteisen illan kunniaksi nautimme illallista 1900-luvun ravintolassa.

 :icon_eek: Mahtaa olla ähky tuon jälkeen!
« Viimeksi muokattu: 21.12.19 - klo:19:06 kirjoittanut seppos »
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.