Raaka-aine ei kuitenkaan kasva Suomessa. Soija tuodaan näköjään nykyisin Brasilian sijasta Itävallasta.
Erikoistutkija Marjo Keskitalo uskoo, että kotimaiselle soijalle löytyisi paikka tiedostavien kuluttajien ruokapöydässä.

– Nyt on vähän tällainen valkuaiskasvien buumi, joten uskon kyllä, että suomalaiselle soijalle voisi olla täällä tilaa kasviperäisen ruoan raaka-aineeksi.
Kotimainen soija voi pian olla arkipäivää, vaikka viljelyn piti olla Suomessa mahdotonta – voidaanko tuontisoijalle heittää hyvästit?
https://yle.fi/a/3-11510270Tänäänkin meillä oli ruokana paistettua tofua keitinperunoilla lautasmallilla. Ruuan kanssa ruisleipää päällysteenä Becel-kasvisrasvalevitettä, raakaraasteita, punajuuriviipaleita, puolukkasurvosta ja sinappikurkkusalaattia. Ruokajuomana kotikaljaa.
