Harkitsen sellaista radikaalia tempausta, että eläisin seuraavan kuukauden niillä elintarvikkeilla, mitä kotoani nyt löytyy

. Paitsi jos vieraita sattuisi tulemaan, mutta ehkä heillekin onnistuisin nyt olemassaolevista tarpeista jotain kehittämään.
Eniten epäilyttää se, että siirappia, hunajaa ja erilaisia sokereita on yhteensä melkein kaksi kiloa, joten niitä tulisi melkoinen päiväannos, enemmän kuin mihin olen tottunut (ja enemmän kuin uskon olevan terveellistä). 60 g päivässä olisi 240 kilokaloria, eli menisi vähän päälle sen kymmenen energiaprosentin, joka virallisten terveyssuositusten mukaan vielä olisi hyväksyttävää.
Lasken, että leipoisin piimäkakun, johon upotan huonoksi menemässä olevan jogurtinjämän, sitä siirappia, ja jotain vanhoja luumuja ja rusinoita. Sitten paistaisin lopusta maidosta lettuja (munia on), sivelisin väliin lopun herukkahyytelön, ja pakastaisin. Punaisista linsseista osa menisi keittoon, johon uppoaisivat kätevästi sipulin, purjon ja varsisellerin jämät sekä tomaattisose.
Ruokalistalla olisi sitten aamulla pieni annos kaurapuuroa voisilmän ja marjakiisselin kera sekä hapankorppu, jolla juustosiivu ja alkuun tuoretta kurkkua, sitten suolakurkkua. Lounaaksi olisi pakastimessa viikon keitot, sitten voisin jakaa kerta-annoksiksi ne lihat, kalat ja makkarat, mitä on. Muutaman satsin höysteeksi syntyisi sienikastike tai linssidal, ja riisit ja pastat keittelisin myös lounaaksi myös, ja pakastimen vihannekset. (Lipeäkala olisi varmaan paras jättää viikonlopuksi jottei töissä häiriinnytä hajusta.) Illalla sitten imelää: lettuja, kakkua jonka voitelisin marmeladilla, ja omena-juuresraastetta (siihen voin upottaa hunajan ja pähkinät, ja öljykastike siihen kuuluu kanssa).
Yleensä en harrasta napostelua, mutta jos sellainen tarve tulisi, niin sitten olisi kyllä kuivattuja sieniä paljon mitä hävittää

. Voisikohan niitä dipata vaikka soijakastikkeeseen?