Keskustelu > Yleinen keskustelu

Linnut 34

<< < (23/27) > >>

vn:
Öppiksellä hienoja lintuhavaintoja ja pohdintoja aiheen tiimoilta.  :023:

Meikämannella ei tuollaiset asiat ole juolahtaneet eikä juolahda kuuna kullan valkeana.
Ainoa mitä lintujen suhteen entiseen poikkeavaa tänä kesänä olen havainnut, mustarastaita näkynyt ehkäpä enemmän, ainakin minun silmissäni.

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: öppiäinen - 05.10.22 - klo:20:00 ---Tilhiä kuului jo tänään. Ja näkyikin.

--- Lainaus päättyy ---

Sama Karhulassa.

öppiäinen:
Kuusitiainen kävi ruokinnallani. En ole niitä ennen tässä nähnyt. Joskus kyllä kävelyllä tuossa vajaan kilometrin päässä, mutta ei se mikään kovin yleisesti havaitsemani laji ole ollut koskaan.

Olen tänä vuonna ostanut verkottomia tali-siemenpalloja, kun lähikauppa sellaisia myy, ja hyvin maistuvat. Varastokomerosta löysin metallisen telineen, johon niitä voi ripustaa. Sitten on ruokintamökki, jossa maapähkinää. Mutta kukahan sitä on käynyt jonakin yönä lastuamassa, ja miksi?  :017: Siis tuontapainen systeemi https://4.bp.blogspot.com/-a9mgdBid91c/UlkP-TtO82I/AAAAAAAAEH8/YdPfsOV9kI0/s1600/DSC_0327.JPG (kuva ei pihaltani), niin tuota "laarin" laitana toimivaa rimaa oli säleinä maassa.

Rasvapötkö ja auringonkukkaa on myös. Olen miettinyt, kokeillako ihan kauraakin kun on varpusia. Mustarastaalle pitäisi kelvata hedelmät, mutta ei persimoninpuolikas ole huvennut minnekään.

1944:

Kauraa meidän varpuset syövät. Nyt täytyy olla ruokintapaikalla, koska kaurahalme on jo lumen alla ja lienee jo syötykin

öppiäinen:
Ruokintamökkiarkkitehtuuria: https://www.suomenlintuvaruste.com/c206-multiholk-talomallinen-ruokinta-p1-fi.html . On modernejakin vaihtoehtoja. Ja pienkerrostaloja: https://www.suomenlintuvaruste.com/c207-triple-feeder-ruokinnat-p1-fi.html

Minulla on kyllä tällainen oikein perinteinen Suomi-malli se isompi: https://www.suomenlintuvaruste.com/c205-puiset-ruokintalaitteet-p1-fi.html. Sitten on pienempi - ja kiikkerämpi! - auringonkukalle. Orava sitä joskus käytti karusellinaan, pyöri vinhasti ympäri samalla kun syödä mutusti.

Pitäisi hommata niitä pallotelineitä lisää. Ovat sesonkituotteena lähikaupoista kadonneet. Ehkä sellaisen osaisi vääntää rautalangasta itsekin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta