Keskustelu > Yleinen keskustelu

Linnut 34

<< < (22/30) > >>

Riitta-mummi:
Wikipedia kertoo:

Ravinto:  Tervapääsky käyttää ravinnokseen ilmasta saalistettuja hyönteisiä ja hämähäkkejä

seppos:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 31.05.22 - klo:19:45 ---Wikipedia kertoo:

Ravinto:  Tervapääsky käyttää ravinnokseen ilmasta saalistettuja hyönteisiä ja hämähäkkejä

--- Lainaus päättyy ---

Tietoni oli vanhentunut kuen pelkäsin

öppiäinen:

--- Lainaus käyttäjältä: seppos - 31.05.22 - klo:19:26 ---Artikkeli pokkesi minulle opetetusta. Tervapääsky syö ilmaplanktonia eikä perinteisiä hyönteisiä. Haarapääsky syö kärpäsiä. Olenko oikeassa?

--- Lainaus päättyy ---

Minä en asiasta muuta tiedä kuin mitä lähteet sanovat. Kaikessa mitä nyt äkkiä osui silmään, väitettiin hyönteisten kuuluvan ruokavalioon, mutta joissakin mainitaan niiden ohessa myös ilmaplankton.

Voihan se niinkin olla, että termin "ilmaplankton" merkitys on aikojen saatossa muuttunut? Ehkä siihen on oppiaikoinasi sisällytetty isompiakin öttiäisiä (huom. ei öppiäisiä sentään).

Riitta-mummi:
Katselin YLEn sääkuvia touko-heinäkuulta. Valitsin parhaimmiksi nämä:

Numerot 1 ja 80

https://yle.fi/saa/heinakuu_2022/12557302öppiäinen:
Tilhiä kuului jo tänään. Ja näkyikin, mutta ilman tuttua helinää en hämärissä olisi lentävää parvea tunnistanut, joten kuulohavainto oli se olennaisempi. Aikaista ajankohtaa ihmetellessäni älysin, että enpä ole nähnyt pihlajanmarjoja tänä syksynä. Tein vielä kierroksen muutaman muistamani pihlajan luo, ja totta, ei niissä juuri marjoja ollut. Sama näkyy olevan tilanne muutamalla muullakin paikkakunnalla, joista löysin tietoa. Tilhillä on siis kai jo ruoka lopussa ja pakko siirtyä etelämmäs hyvissä ajoin.

Ehkä samasta syystä aronianmarjat ovat näyttäneet maistuvan rastaille normaalia paremmin. Monta kertaa jo olen nähnyt, kun mustarastas tai räkätti pomppii niiden perässä. Painavamman linnun alla oksa taipuu, joten niiden tekniikka on hypähtää maasta ponnistaen nappaamaan marja.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta