Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Yleinen keskustelu / Vs: Linnut 35
« Uusin viesti kirjoittanut 1944 20.03.23 - klo:15:04 »

Muinoin ajellessani Fuengirolaan näin tien varressa upean taulun, joka oli espanjaa, mutta lintu oli kuvattu oikein ja oli vielä tieteellistä tekstiäkin "perdix perdix". Ihan pysäytimme ja tutkimme, että mitä asiaa siinä oli. Siihen oli perustettu peltopyille suoja-alue. Oikein toimittu.
92
Yleinen keskustelu / Vs: Wanha kewyt 69
« Uusin viesti kirjoittanut 1944 20.03.23 - klo:11:39 »

Ilmalämpöpumppumme ovat estepelejä, täytyy niin kirjoittaa. Hyvähän se on, ettei ole mennyt senioreitten eurot turhaan.
 
Kävimme Oulussa nukkumassa muutaman yön. Samalla matkalla ajoin 500 km Rovaniemelle asti ja palatessa kävimme ulkomailla törsäämässä 19 euroa.

Näimme ystävämme Israelista, äidin ja pojan. Asuivat B&B:ssä lähellä kaupungin keskustaa. Olin kieltämättä vähän tööt, kun pääsin Kasarminrannan asuntoomme. Ajelin Jumalan kämmenellä.
93
Yleinen keskustelu / Vs: Linnut 35
« Uusin viesti kirjoittanut 1944 20.03.23 - klo:11:31 »

Eilen kuljettaessani rouvia yhteen näin peltopyyn yhden taloyhtiön lintujen ruokintapaikalla. Kyllä yllätyin myönteisellä tavalla. Viisas peltopyy oli tullut kaupunkiin asti ruoan perässä. Peltopyyn tärkeä tunniste on musta rintalaikku.
Olihan meilläkin Kankaalassa yhtenä talvena muutaman päivän sama lintu omalla ruokintapaikallamme, mutta häipyi jonnekin, toivottavasti elävänä.
94
Seuratupa / Vs: kirjavinkkiä kaivataan
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 20.03.23 - klo:08:21 »
Minä olen varmaan harpannut Raamattua lukiessani Sananlaskujen kirjan yli tai ohi.
Nyt kun minulla äon Vanha testamentti äänikirjana aloin viime yönä kuunnella viisauden sanoja Salomolta.

Ainakin tässä alussa on pelkkää totuutta.

https://www.youtube.com/watch?v=z_eR6z_XWXE
95
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 22
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 20.03.23 - klo:08:13 »
Muuten Luteerus puhuessaan siitä kuinka välttämätöntä elämäntien matkamiehelle on Pyhä Henki, sanoo sen kaikkein elävimmästi vaikuttavan puhutun sanan kautta. Ja kokemus osoittaa tämän myöskin niin elävästi todeksi.

Juho Malkamäki
96
Tsekkailin niin eipä ole aloittaja vielä julkaissut muuta kuin vanhoillislestadiolaisuudesta. Ehkä ei körttiläisiltä irronnut mitään? Tai kirjoitushomma on muuten vain kesken vielä.
97
Seuratupa / Vs: Kävin kirkossa 26
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 20.03.23 - klo:02:19 »
Kävin tänään Drammenin babtistikirkossa.

Se taitaa olla aika lähellä luterilaista kirkkoa, myös siellä lapsia kastetaan ja täällä luetaan samaa sunnuntain tekstiä kuin luterilaisessa kirkossa.

Ohoh, mistä lähtien baptistit ovat alkaneet lapsia kastaa?  :icon_eek:  Kaikkea ne Norjassa tekeekin...

Lasketaanko se kirkossa käymiseksi, kun viime yönä Google Mapsilla kuljin pitkin Detroitin katuja ja bongailin kirkkoja? Baptistikirkkoja juuri oli paljon, mutta kyllä muutama muukin sekaan mahtui. Moni oli ihan tavis neliskanttinen lättänä rakennus, kuin mikäkin marketti. Toiset sitten koristellumpia. Ja aina mainittuna, kenen pastorin kirkko tämä on.

Pidän näistä valoisista moderneista kirkoista: Myyrmäki, Mukkula ja Männistö.

Modernien kirkkojen ystävä täällä kanssa.  :039: Noista olen vain Myyrmäessä itse käynyt. Mitähän sille kuuluu nyt, kun oli taannoin pitkään remontissa? Edit: Jaa, taitaa olla sitä edelleen. On ollut vuodesta 2019 jo. Saman arkkitehdin, Juha Leiviskän, töitä on Oulun Puolivälinkankaan kirkko, jossa tuli muutama kerta käytyä kun reilun kuukauden ajan Oulussa kerran asuin. (Leiviskä toki hauska nimi kirkkoarkkitehdille...)
98
Seuratupa / Vs: Tuomasmessu
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 20.03.23 - klo:01:56 »
Ikivanha viesti, mutta kommentoidaan nyt kuitenkin.

ensimmäinen kokemus kun jätti yllätyksellisyyttään pysyviä väristyksiä: pääsiäisyön messu Tuomiokirkossa olikin Tuomasmessu! lähdin tottumattomana kesken pois, liian oli meno menevää minun makuuni.  Tuomasmessussa käynti, osallistuminen, se varmuus, joka ihmisistä siellä näkyy - minun uskoni ei riitä siihen, alan vain epäillä itseäni.

Joo; vähän sama fiilis täällä. Joskus aikoinaan kuvittelin, että se Tuomas on siinä nimessä, kun sehän oli epäilijä, ja että tilaisuus olisi siis jotenkin erityisesti epäilijöille sovelias, ja onhan se siitä voitukin ideoida mutta kyllä minulle paremmin sopii jököttää kyyryssä yksikseni omassa rauhassani tavismessussa penkissä. Kukaan ei tule häiritsemään, mitä nyt joissakin paikoissa pappi koettaa aluksi (tai lopuksi) ovella kätellä.

"Tuomasmessun tarina alkoi 1980-luvun lopulla Helsingissä.  Ryhmä nuoria teologeja ja maallikoita halusi luoda ehtoollisjumalanpalveluksen, kaupunkilaisen messun, johon itse haluaisivat osallistua. Ryhmässä oli mukana muun muassa Anna-Maija Raittila, joka keksi nimen Tuomasmessu, Olli Valtonen ja Miikka Ruokanen ja monia monia muita.

Ryhmän jäsenet edustivat erilaisia kristillisiä suuntauksia ja spiritualiteettia, joten messu sai musiikin, hiljaisuuden ja mysteerin aineksia Taizéestä. Evankelikaalit halusivat paikan, johon he voisivat kutsua uusia ihmisiä. Karismaatikot halusivat rukoilla yhdessä toisten kanssa ja puolesta. Ortodokseilta mukaan adoptoitiin pyhä kaaos rukousalttareineen, mahdollisuutena liikkua messun rukousjakson aikana ja sytyttää tuohuksia.

Lopputuloksena syntyi Tuomasmessu. Ensimmäistä Tuomasmessua vietettiin huhtikuussa 1988 Helsingissä, Mikael Agricolan kirkossa." (https://www.tuomasmessu.fi/tuomasyhteiso/historia/)

Mutta eihän kaiken tarvitse minua varten olla.
99
Testialue / Vs: Körtti kahvila.
« Uusin viesti kirjoittanut vn 19.03.23 - klo:23:10 »
Ja laitan vielä toisenkin....
Pena neuvoi tannoin mistä nuotit ja sanat löydän, opettelu on vielä vaiheessa, mutta suunnitelmissa on.

Muuten tuo Karin lauluääni, se on aivan mahtava!
Ekan kerran törmäsin hänen hienoon trubaduuri-esitykseensä ehkä jo 70-luvulla, radiosta kuulin, äänitteitä hommasin vasta myöhemmin.
Hieno ääni on säilynyt vuosikymmenet. 

https://www.youtube.com/watch?v=IibiXrRxHmA
100
Testialue / Vs: Körtti kahvila.
« Uusin viesti kirjoittanut vn 19.03.23 - klo:23:02 »
Morjensta!

Viikonloppu alkaa olla takana, kisoja tullut katseltua aika runsaasti, aikaahan siinä meni, mutta eipä tässä kiireitä.
Vaikka on kyllä tunne että muulla tavoinkin olisin aikaa voinut käyttää.
Arkiviikko alkamassa, aamusella ekaksi ehkä uimahalliin.
Niin ja tänään sää suosi että sain kokeiltua onko pyöräni ajokunnossa, onhan se, mutta äijä ei oikein ole, on se pyöräily sen verran uutta ja outoa muutaman kuukauden
tauon jälkeen, varsinkin talvitamineissa...ehkä kesällä kevyempää shortseissa ja t-paidalla.

Laitanpa yömyssyksi tällaisen

https://www.youtube.com/watch?v=VADiIqcxmtg

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]