Keskustelu > Seuratupa

Mikä on risti?

(1/11) > >>

Katriina:
Tuota...kysymys saattaa olla ihan tyhmä mutta yhtä kaikki, minulle tärkeä. Voiisikohan joku (mielellään moni) selittää, mitä ymmärretään sillä ristillä joka tulee ottaa jne.???
- Minulla on no, mikäs salaisuus se on, hankalahoitoinen epilepsia sivusairauksineen (kenkkua kyllä siihen sivusairauteen voi kuolla mutta no, joskushan jokainen johonkin kuolee jne) -- silti olen ihan tyydyttävästi työkykyinen ja yleensä kaikki on minulla hyvin. Joku on sitten huokaissut (kun on ollut pahempia vaiheita) että "kaikenlaisia ristejä ihmisillä onkin".

- En ole siitä pitäen juuri muuta tehnyt kuin miettinyt tätä juttua. Siihen asti en edes ajatellut että se olisi mikään "risti". En ajatellut ylipäänsä siitä mitään muuta kuin jotain käytännöllistä.

- Eikö tuollainen kuulu elämään itseensä? Enhän minä edes ottanut sitä ---se oli minulla kun synnyin ja puhkesi pahana kun valmistuin ammattiin jossa tehdään yötyötä, tai siis, työrupeamat ovat max 36 tuntia.

- Jotenkin käsitän jutun kun on alkukirkon jengi kyseessä..... tai maa jossa kristinuskon tunnustaminen voi viedä hengen.... tai tietty, onhan maailma aika vinksallaan, joten tämä liittyy vähän siihen kysymykseen ahtaasta portista ja kapeasta tiestä.

-Papeilta en ole saanut vastausta lukuunottamatta yhtä sairaalateologia joka sanoi että kerran yksi maallikkosaarnaaja siitä puhui ja sanoi että vaimo on hänen ristinsä....

Kun nyt olen miettinyt tätä kohta neljä vuotta niin voisiko joku yst selittää. :?:

juhani:
Olen katsonut kaikkea ja paljon jää sanomatta ja katselematta. Jumala on antanut ristin jokaisen ihmisen kannettavaksi. Jos joku haluaa kysellä joko rukoilleen, almunantojen osallistumiseen tai lähimmäisten rakastamiseen, niin Jumala ei vastaa siihen mitään. T. 100% invalidipappi.

Katriina:

--- Lainaus käyttäjältä: "juhani" ---Olen katsonut kaikkea ja paljon jää sanomatta ja katselematta. Jumala on antanut ristin jokaisen ihmisen kannettavaksi. Jos joku haluaa kysellä joko rukoilleen, almunantojen osallistumiseen tai lähimmäisten rakastamiseen, niin Jumala ei vastaa siihen mitään. T. 100% invalidipappi.
--- Lainaus päättyy ---


Pahoittelen mutta tästä en ymmärtänyt yhtään mitään..... Myönnetään, en ole varttunut körttiperinteessä enkä tunne tyylejä....voihan olla että vastataan tyyliin vastausta ei ole ja mikäs siinä sitten....mutta olisin kyl kiitollinen jos joku yrittäis vähän selväsanaisemmin....kiitos muuten nopeasta reagoinnista.

mt:

--- Lainaus käyttäjältä: "Katriina" ---Papeilta en ole saanut vastausta lukuunottamatta yhtä sairaalateologia joka sanoi että kerran yksi maallikkosaarnaaja siitä puhui ja sanoi että vaimo on hänen ristinsä....
--- Lainaus päättyy ---

Seinäjoen herännäisjoukosta kotoisin oleva pappi Mikko Katila julkaisi vuonna 1925 omakustanteena runokokoelman Ristin koulussa. Siitä on otettu Siionin virsiin kolme virttä. Valitut kolme virttä muodostavat lähemmin katsottuna hyvän kokonaisuuden, kyllä Väinö Malmivaara - joka lienee ne aikoinaan lisävihkoon poiminut - tiesi mitä teki.

Virret ovat
137 (Herra, Herra, älä heitä, kasvojasi älä peitä...)
244 (--usein peittyy täällä armo, maahan painuu usko, tarmo, toivo tyyten raukeaa")
173 (Kun matkalla Jaakobin lailla yön ankaran painia saan---)

Ei vaino, ei vaimo, muusta Mikki kirjoittaa...

Mt

Johannes:
Ristillä voidaan kuvata tilanneyhteydestä riippuen eri asioita. Tässä tapauksessa sanoja on ilmeisesti tarkoittanut sitä, että Jumala on antanut sinulle suuren ristin kannettavaksi. Se viittaa siihen, että ihmisellä on huolia/vaikeuksia elämässä.

Mummoni kertoi aikoinaan tarinan rististä: Mies valitti selässään kantamaansa ristiä liian painavaksi ja halusi vaihtaa sen toiseen, kun muilla näytti olevan niin helppoa. Jumala teki näin, mutta mies huomasi, ettei uusi risti oli jopa raskaampi kantaa. Mies halusi taas vaihtaa ristiään ja Jumala suostui siihen, mutta taas mies huomasi, että uusi risti oli vieläkin raskaampi. Näin kävi aina seitsemänteen ristiin saakka ja mies totesi lopulta, että olisi kannattanut tyytyä ensimmäiseen ristiinsä, sillä se oli kaikista kevyin.


Tuossa tarinassa risti oli vertauskuvallisesti oikeasti selässä kannettava "risti", mutta tarinan opetus on se, että Jumala ei anna meille enempää kannettavaa kuin Hän katsoo meidän pystyvän kantamaan. Jokaisella on elämässään omat vaikeutensa, mutta Jumalan avulla kyllä selviämme niistä, onhan Hän luvannut aina olla apua pyytävän luona.

Luulen, että tuo vaikeuksien vertaaminen ristiin juontaa juurensa siitä, että Jeesus kantoi oman ristinsä Golgatalle ja kärsi ristillä kuoleman ihmisten syntien tähden. Näin sitten on ajateltu, että meillä kaikilla on oma taakkamme kannettavanaan.

Toivottavasti en vastannut liian monimutkaisesti ja synkästi. Tärkeintä on muistaa se, että vaikka Sinullekin on annettu ristiä kannettavaksi, niin sinulla on kantamisessa apulainen aina mukanasi. Itsellänikin on ollut ja on edelleen aina omat vaikeuteni ja joskus tuntuu, että tekisi mieli vaipua epätoivoon, mutta ainakin itseäni lohduttaa tuo ajatus, etten ole milloinkaan yksin. Toivottavasti ajatuksesta on apua Sinullekin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta