Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10
81
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 23
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 20.09.23 - klo:07:11 »
Kyllä olisi erinomainen Jumalan armo, jos saisi vielä toisessa ja kolmannessa ja toivottavasti neljännessäkin polvessa olla Herran opin alla, Hänen johdettavinansa ja että se ristinmerkki, mikä on kasteessa annettu sekä kasvoihin että rintaan, saisi olla pääpylväänä elämän matkalla. Ja muutoinhan onkin aivan mahdotonta! Sillä jokaisessa meissä on perisynnin voima ja valta ja vastaanottokyky ja siemen synnille ja maailman viettelyksille ja sen kumarruksille. Ja kun tämä oma ääretön heikkous ja tekemättömyys omin voimin mitään sellaista vaikuttaa, joka on Herran mielen mukaan, pysyy auki silmäin edessä, niin silloin pitää saada ylhäältä Herran opetusta, minkä verran Hän sitä sitte antaakin Henkensä kautta.
Ja siinä tulee ehdottomasti sellainen Herran opin alla oleva tarvitsemaan ystäviäkin apunansa.


Juho Malkamäki
82
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki XI
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 20.09.23 - klo:06:56 »
Kiitos !  Nyt ymmärrän miksi en tuota tunne. En ole sienestänyt noissa maastotyypeissä.
Meidän sienimaastot ovat olleet tuoteita tai neulaspeitteisiä metsiä joissa on ollut hyvät rousku ja tatti saaliit. Kun lehmien tekemiä polkuja oli ennen oli myös kantarellejä, etenkin kun oli seka,etsää tai koivuvaltaista.
83
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki XI
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 20.09.23 - klo:05:10 »
Minkälaisessa maastossa noita keltavalmuskoja kasvaa ?

Keltavalmuskoja on kai useampi laji, ja kasvavat sen mukaan erilaisissa paikoissa. Sammalpeitteisessä suppiskuusikossa ei ole. Omani olen löytänyt kuivasta harjumaastosta, jossa sorakerroksen päällä on vain vähän mitään eloperäistä ainesta. Koivua, mäntyä ja haapaa kasvaa ympärillä, muutama pihlaja siellä täällä. Toisaalla on ollut heinikkopohjaisessa haavikossa.

Luontoportti kertoo lisää: https://luontoportti.com/t/3329/kangaskeltavalmuska

Ehkä ne haavikosta löytämäni ovat sitten olleet lehtokeltavalmuskoita, ja enin pakastimeni sisältö kangaskeltavalmuskaa. Kai niistä nyt pitäisi vain luopua. Pöh, iso duuni oli niiden siivoamisessa.

Tykkään sienestää, mutta lähinnä siis löytää sieniä. Miksei niihin voi suhtautua kuin lintuihin? Enhän minä lintuja kerää mukaani, vaan tyydyn bongaamaan. Miksei sienten kanssa voisi tehdä samoin? Tai no ehkä herkku- ja ruskotatit, jauhosienet ja mustarouskut voisin ottaa mukaan, mutta muut jättää niille sijoilleen. Niin joo ja jos ukonsieniä löytyy niin mukaan, mukaan.
84
Seuratupa / Vs: Iltahartaus 13
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 19.09.23 - klo:18:33 »
VK 356 Tyydy, sielu, Herran tahtohon

https://www.youtube.com/watch?v=MwKaXKm2KkU
   
Tyydy, sielu, Herran tahtohon,
auttajas hän uskollinen on,
sinua ei heitä.
Vaikka yllättäisi synkin yö,
raukeaisi suurin toive, työ,
kulje Herran teitä.
Milloin pettää turva muu,
Herran armo sulle uudistuu,
auttaa jälleen kerran.
Pane toivo Jumalaan,
kyyneleet hän kuivaa aikanaan.
Tyydy tahtoon Herran.




Väinö Vesala 1911. Virsikirjaan 1938. | Sävelmä: Piae Cantiones 1582 / 1776.
85
Seuratupa / Vs: Uskon Empirismi
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 19.09.23 - klo:18:28 »
Kyllä tekemiset ovat itsessään erilaiset; mutta jos meidän sydämemme asema on kaikissa sama, niin kaikilla on samanlainen arvo, ja Jumala loistaa meille alhaisimmassakin toimessamme aivan niin kuin kaikkein pyhimmässäkin.

Se, joka sisäisesti on niin kuin hänen pitääkin olla, on paikallaan kaikissa paikoissa ja kaikkien ihmisten mielestä oikeassa.

Sielu on se voima, joka, elimien avulla sisäisen yhteytensä kautta ruumiin kanssa, johtaa elämän.



Mestari Eckhart
86
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki XI
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 19.09.23 - klo:10:03 »
Minkälaisessa maastossa noita keltavalmuskoja kasvaa ? Vaikka tunnen melko paljon sieniä, noita en luule koskaan tavanneeni. Jännä juttu sikäli kun äitiäni kutsuttiin Valmuskaksi. Virolahdella tapana näin, että koska nimi oli Valma. Siellä oli suvussani Heiksa, Matsu, Imppo, Liippo, Riitsu ym. Eikä vain meidän suvussa.

Sienet, kaalit, herneet, ruisleipä  ja monet muutkin lempiruokani ovat periaatteessa minulta kiellettjä IBD-sairauden takia. Syön silti aina väillä ja otan sekä kolestyramiinia että happosalpaajaa. Lääkkeillähän minä elänkin.
87
Seuratupa / Vs: yli virran osa 3
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 19.09.23 - klo:08:03 »
Torsti Lehtinen. Muistokirjoitus HS ssa:

https://www.hs.fi/muistot/art-2000009862179.html
88
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 23
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 19.09.23 - klo:07:53 »
Siinä Herran opetuksen alla on vähän eri suunta. Täällä on nyt paljon kansakoulunopettajia, jotka ovat sitä varten kurssin käyneet ja joita voidaan nyt sanoa lasten opettajiksi. Mutta niin on heidänkin suhteensa asia, että jos ovat Herran opin ja Hengen vaikutuksen alla, niin ne eivät ole mestareita, vaan ovat siirretyt opettajan asemasta oppilaan paikalle. Ne kuuntelevat Herran ääntä, mitä se sanoo milloinkin ja koettavat seurata sitä. Ja ne pysyvät sellaisina elämänsä viimeiseen hetkeen asti, olivatpa sitten opettajana korkeammassa oppikoulussa tai alhaisemmassa koulussa. Ja kun ne sellaisina pysyvät, niin ne on silloin Herran koulussa, Herran opin alla, eikä sitä ollenkaan tarvitse sitten epäillä, etteikö Hän osaa vetää opillansa ja neuvoillansa perille.

Juho Malkamäki
89
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki XI
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 18.09.23 - klo:20:57 »
Piti lopettaa sienestys, mutta en malttanut olla hakematta koivunkantosieniä, jotka muutama päivä sitten bongasin, kun ei ollut mitään astiaa matkassa. Olivat vähän siitä vielä kasvaneet. Hyvää keittoa niistä ainakin saa.

Keltavalmuskat ovat muuttuneet epäilyttäviksi, jolleivät peräti myrkyllisiksi, ja pitäisi päättää, mitä noille pakastimessani oleville teen. Ihan maukkaita kyllä olisivat, olen syönyt niistä tehtyä kastiketta jo vuosia sitten enkä saanut mitään oireita ja elossa olen. No mutta ei tarvitse enää kerätä jos ja kun näen. Tiedän kyllä paikan tässä lähellä, kävelymatkan päässä.

Mustarouskuja otan jos tulee vastaan (vaikka ovatkin karsino- ja mutageenisia), ja herkku- ja ruskotatit ja ukonsienet.
90
Yleinen keskustelu / Vs: Tämän luin, aioin lukea, tai ainakin harkitsen XVIII
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 18.09.23 - klo:19:32 »
Minulla on kuuntelussa ties kuinka mones Outi Pakkasen dekkari tai sentapainen. Näissä uusimmissa ei ole ollut murhia, onneksi, vaan muuta jännittävää.

Sellainen tuttu yhteyskin on meillä kuin Helsinki, ja etenkin sen kantakaupunki. Ja tietysti ruoka, joka kirjoissan on yhtenä keskeisenä elementtinä. Joissakin muistan nähneeni reseptejäkin.

Jukka Pakkasen, Outin veljen, olen tavannut Nostoväki-aikoinani. Hän on innostunut kilpapyöräilystä. Siis oli. Siitähän on jo ikuisuus.

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10