Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Seuratupa / Vs: Hengellistä
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 28.09.23 - klo:17:36 »
Tähän aiheeseen on mukava aina aika-ajoin palata, sillä itselleni se on oikeastaan elämäntapa.

Olen alkanut tunnistaa itseäni niin , että vertaan esim. lähimpiin ihmisiin ja tulkitsen mitä he ovat.

Enimmät ovat käytännön ihmisiä, arjen ihmisiä joille työnteko on parasta mitä tietävät. Töitä tehdään ja niistä puhutaan.

Sitten on harrastaja-ihmisiä, joihin itsenin osittain kuulun. Harrastetaan mitä tahansa, aina harrastukseta jaksetaan puhua.

Mutta hengellisyys ! Onko hengellisiä ihmisiä. On kai. Ainakin luulisi pappien, diakonien, munkkien, nunnien ja luostarien johtajien heitä oleva.

Toisaalta, ei ammatti-uskovainen tarvitse välttämättä on hengellinen, Hengessä elävä ja Hengen ohjaama.

Minulle kaikki on annettua ja yhä rakkaamaksi käyvää yhteyttä meidän Isäämme Taivaassa ja Herraamme Jeesukseen Kristukseen. Mitään muuta en niin toivo kuin että saisin tässä yhteydessä elää kaikkine vajavaisuuksineni, pelkoineni ja ahdistuksineni. Tämä on tie Kristuksen yhteyteen.

Tämä ei ole hurskastelua, eikä hurskauttakaan.
Maailma ei tätä tunne eikä ymmärrä.

Hengellisyys on Hengen yhteyttä.
32
Yleinen keskustelu / Vs: Nyt soi, 6.osa
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 28.09.23 - klo:13:37 »
Tämä kuuluu jokasyksyiseen muisteluun nuoruuden ihanista lauluista:

https://www.youtube.com/watch?v=JvMSX8HXSNg

Tämäkin tulkinta on hyvä:

https://www.youtube.com/watch?v=9rxjLY_sGJk
33
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki XI
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 28.09.23 - klo:09:10 »
Tämä se on syksyä !

Kalamarkkinatuliaiset on kaapissa. Eilen toi tyttärentytär hienon sienisaaliinsa: monta litraa suppiksia ja mustia torvisieniä, sekä muutaman vaalean orakkaan

Torvisienet ovat saunassa kuivumassa, suppikset ryöpätty ja orakkaat paistettu kastiketta varten.

Nyt levätään ja kohta lähdetään torille puolukka-apajalle. Muuta en tänään jaksakaan kuin tyhjentää tiskikoneen ja kunnella dekkaria.

                                               
34
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 23
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 28.09.23 - klo:07:17 »
Ja tämä tila pitää meitä nöyrässä hengessä. Sillä kun katsoo niitä jälkiä, joita on kulkenut, niin ne eivät ole sellaisia, ettei kukaan ihminen voisi meitä sortaa. Mutta se ei olekaan ihmisten, vaan kaikkivaltiaan Jumalan arvostelu, joka katsoo sydämeen.

Juho Malkamäki
35
Seuratupa / Vs: Iltahartaus 13
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 27.09.23 - klo:19:26 »
VK 461 Kiitä Herraa, yö ja päivä

https://www.youtube.com/watch?v=JuNRNh6Kev8

1.
Kiitä Herraa, yö ja päivä,
pimeys ja valokin!
Aurinko ja kuu, myös kiitä,
hän on tehnyt teidätkin.
Taivaan tähdet, hiljaisella
matkallanne kiittäkää.
Lähde, virta, meren laine,
ylistykseen yhtykää.

2.
Maailman te vuoret, laaksot,
Herraa kunnioittakaa!
Aamun kirkkaat kastehelmet,
Luojaa saatte heijastaa.
Kiitä Herraa, pienin kukka
laakson laajan liepeellä.
Metsän puut, te huminoikaa
Herran suurta nimeä.

3.
Kiitä Herraa, sadepilvi,
salama ja ukkonen!
Kiittäkää, te kidetähdet
tuiman talvipakkasen.
Kiitä, lumi, raekuuro,
kiitä, myrsky mahtava,
kiitä, leuto lännen tuuli,
illan rusko hehkuva.

4.
Kiittäkää, te Luojan linnut,
erämaiden eläimet,
retkillänne, loukoissanne,
kesyt, villit, nälkäiset!
Merten, virtain kalaparvet,
valasparvet, laulakaa,
kaikki luodut laadullanne
Herraa kunnioittakaa.

5.
Kiittäkää jo Korkeintanne,
kansat, kansain ruhtinaat,
lapsukaiset, vanhat, nuoret,
pienet, heikot, voimakkaat!
Halleluja, kiitoksenne
nouskoon maasta taivaaseen,
yhtyköön se enkeleitten
taivaalliseen kiitokseen.

6.
Sieluni, nyt kiitä Herraa,
lunastajaa, luojaasi!
Lapsekseen hän sinut osti,
orjuudesta vapaaksi.
Hän on aina auttajasi,
armossaan vie autuuteen.
Kiitä riemuiten siis Herraa
nyt ja aikaan iäiseen!
Lina Sandell psalmin 148 ja apokryfisen Kolmen miehen kiitoslaulun pohjalta 1879. Suom. 1886, 1892. Virsikirjaan 1938. Uud. ja säk. 4 suom. Anna-Maija Raittila 1984. Virsikirjaan 1986. | Sävelmä: Felix Mendelssohn 1843.
36
Seuratupa / Vs: Uskon Empirismi
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 27.09.23 - klo:19:21 »
Niin kauan kuin sydämessäsi tunnet kärsimystä, olkoonpa se vaikka synnin tähden, niin kauan olet vielä siteissä, synnytystuskissa. Kun synnytys päättyy, loppuu myös kaikki kipu ja täydellinen ilo alkaa.

Sen tähden on Jumala asettanut synnin juuri niille, jotka hän on kutsunut suuriin tehtäviin; synnin kokemuksen ja oman rakkautensa avulla heidän pitää saavuttaa sitä suurempi tunteminen. Jos Jumala, millä tahansa tavalla, tahtoo, että minä myös syntiä tekisin, niin minä en tahtoisi olla sitä tekemättä; sillä näin Jumalan tahto tapahtuu taivaassa kuin maan päällä, so. hyvän tekemisessä. Samoin ei pitäisi senkään, jonka sydän on oikeassa olotilassaan, ollenkaan toivoa sitä, että hänen taipumuksensa synnilliseen poistuisi, sillä synnintunnotta olisi ihminen horjuvainen kaikissa asioissa; kaikissa toiminnoissaan hän olisi epävarma, ilman määräpäätä; hän joutuisi surusta vapaaseen varmuuteen; häneltä puuttuisi kiusausten voittamista varten taistelun kunnia ja voiton tahto.


Mestari Eckhart
37
Yleinen keskustelu / Vs: Päiväkirjani
« Uusin viesti kirjoittanut PekkaV 27.09.23 - klo:17:05 »
 
  Hoh-hojjaa. On tämä elämää ja miksi ei olisi. Onhan tämä kuitenkin, etten sanoisi ja sanalla sanoen: elämätä kaikkine puolineen ja muotoineen – sano.

   Mutta! Oltiin lammella ja syötiin makkaraa ja oltiin lähimmäisiä heikommille. Seurakuntaharrastus ainakin minulle enkä usko olevani yksin, on jännää sikäli että siinä saa on lähimmäinen. Saa auttaa, koska lähellä on heikompi, jota on luontevaa palvella. Tämän sain makkaranuotiolla kokea makkaratikkuja ojentaessani. Aivan spontaanisti, kun menin hakemaan tikkua ajattelematta suuntaan tai toiseen yhtäkkiä annoinkin tikun toiselle. Toistin tämän muutaman kerran ja ihmettelin kuinka onnellista! Saa antaa! Kuinka antaminen onkaan elähdyttävää! Ja se on mahdollista vain jos tuntee ylemmyyttä, siis että on mistä antaa. Kun toinen huonommin liikkuva saa ja minä annan. Toteutuu kristillisen rakkauden periaate.
   Vastavuoroisuuden periaate toteutui jo siinä samalla: joku on niin pieni ja vaatimaton, että sallii olemassaolollaan suuren ja korskean pönöttää, antaa tuntea tarpeellisuutta ja merkityksellisyyttä. ”Näin te toteutatte Jumalan rakkauden lain: antaessaan saa, etsiessään löytää.”
   Mutta saa olla myös itse heikko yhdessä heikkojen kanssa. Voi olla. On mahdollisuus.

38
Yleinen keskustelu / Vs: Sairauteni 8
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 27.09.23 - klo:08:58 »
Me jotka olemme monisairaita näemme ( vaikka näkö vaivaa ) tämän valtavan muutoksen, sanotaa kymmenessä vuodessa, joka on kunnallisissa terverveyspalveluissa heikentynyt.

Kymmenen vuotta sitten diabetikot kutsuttiin kaksikertaa vuodessa labrakokeisiin. Kerran vuodessa otti erikoissairaanhoitaja vastaanotolleen . Myös kerran vuodessa oli diabeteslääkärin vuoro kutsua syyniin.

Nyt on soitettava avosairaanhoitajalle ja pyydettävä lähete labraan. Kun vastaukset näkyy OmaKannassa olen tyytynyt niihin. Viitearvoihin verraten näen oman tilanteeni. Kukaan ei soita, kysy, kerro.
Lääkärissä en ole kunnallisessa käynyt kuinkerran toista vuotta sitten Kiirepäivystyksessä VTIn vuoksi. Odottaminen lääkäriin kesti neljä tuntia.

Olen siirtynyt Mehiläisen palveluihin. Menen taas perjantaina. Se on kolmas kerta 1 kk sisällä.  Odotan sitä hallituksen lupaamaa Kela-osuuden korotusta  kovasti.

En tiedö Öppis ikääsi, mutta ainakin itselläni alkoivat perityt sairaudet vaatia terveyspalveluita lisääntyvässä määrin siinä kuusikymppisenä. Tahti sen kuin kiihtyy. Se on luonnollista, mutta palvelut eivät kiihdy samaan tahtiin.
39
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 23
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 27.09.23 - klo:08:05 »
Siinä kyllä mahdollisesti tulee näkemään, kun katselee jälkeenpäin, etteivät ne jäljet ole niin häävisiä, eivät ole sellaisia, että niillä voisi autuutta omistaa. Mutta sittenkin me tämän katselemisen kautta joudumme, jos me muutoin olemme jotain suurempaa armoa Jumalalta saaneet, painumaan Herran eteen uudestaan ja uudestaan. Ja sentähden Hän vie suureen ahdistukseen ja siitä jälleen ulos. Tulee kysymys todella siitä, saanko minä anteeksi entiset syntini ja jollen saa anteeksi, olen onnettomin ihminen, mitä maanpäällä olla voi. Luulisi, että moni tulee ottamaan ahtaalle Herran sillä tavalla, että "en minä päästä Sinua, ennenkuin siunaat minua". Sitä ei saa tapahtua, että Kristuksen kallis lunastustyö menee minulta hukkaan! Se olisi liika paljon.

Juho Malkamäki
40
Yleinen keskustelu / Vs: Sairauteni 8
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 26.09.23 - klo:22:38 »
Mikä on vikana kun sotea on vuosikaupalla väänetty sinne ja tänne ja tuonne. Milloin on omalääkäsi ja omahoitaja, sitten on aluesairaanhoito johon ei tahdo mahtua millään. On ollut pakko siirty yksityisille.

Kallispakkaisia ihmisiä on johtoportaissa pilvin pimein mutta hoitajista on nykyään kova pula.

Nyt on ollut tuostakin julkisuudessa puhetta, kuinka Sote-alueille joudutaan hommaamaan henkilöstöä ostopalveluna, kun muuten ei saada. Veronmaksajille se tietenkin tulee kalliimmaksi kuin normaali palkattu henkilöstö, eikä kaikkeen vain ole varaa.

Mikäpä etenkin lääkärin on yksityispuolella työskennellessä, parempi palkka, kiinnostavammat potilaat ja työaikoihinkin voi enemmän vaikuttaa. Koko päivää ei tarvitse tehdä jollei halua. Hammaslääkärini esimerkiksi onkin pitkiä aikoja lomalla. Ilmeisesti tienaa niin hyvin, että se on mahdollista.

Hoitajatkin ovat alkaneet päästä kyytiin ja pystyvät ehkä kohta kampeamaan itseään palkkakuopasta samalla konstilla.

Suomessa lienee väkimäärään suhteutettuna lääkäreitä ihan hyvin, mutta kansanterveyden kannalta epätarkoituksenmukaisissa tehtävissä.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10