Keskustelu > Yleinen keskustelu

Politiikkaa 20

(1/30) > >>

Riitta-mummi:
Kovin painavasti ja vakavasti presidentti Niinistö puhui ydinsodan mahdollisuudesta eilen politiikan toimittajille.

Se on sitten loppu ! kuulosti vanhalta pessimisti-Niinistöltä, mutta YLE suomensi sen tarkoittavan vakavasti, erittäin vakavasti, otettavaksi asiaksi. Ydinsotapelko on taas mahdollinen.

Vakavahan asia on, mutta presidentti on ollut viime vuosina toiveikkaampi kuin olessaan Suomen Pankin töissä.
Tässä asiassa ei mennä talous edellä. Mennäänkö sodan, ja ennemuuta Venäjän sodan hulluden johdosta.

Kyllä ilmastomuutos viittaa kaikessa siihen, että loppu on tulossa, mutta milloin !

Sen tietää Isä yksin.

Kun kuvia katselen vuoroin tulipaloista vuoroin tulvista ja maanvyöryistä, ajattelen onko nyt koko maailman nähtäväksi annettu se Jumalan voima ja rankaisut joita Raamattu on kuvanut Vedenpaisumksena ja Egyptin vitsauksina. Ne olivat ehkä vain paikallisia, mutta vedenpaisumuksesta on kerrottu myös niin että se peitti koko planeetan ja hukutti vanhat eläimet, kulttuurit ja ihmiset.

Nyt viestimet yltävät ympäri maapallon ja kauemmaskin. Tuhansia vuosia sitten ovat vain harvat voineet kirjoittaa sen mitä silloin tapahtui.

Pena:
"Onneksi on myös tolkun puolueita, kuten PS, KD ja Kokoomus, ehkä Keskustakin kuin myös Liike Nyt, jotka ymmärtävät kokonaiskuvan." Perussuomalaisia ja kristillisdemokraatteja en osaa mitenkään pitää yhteiskunnan kokonaiskuvaa ymmärtävinä. Sen verran ne ovat luonteeltaan kapeasti omia tavoitteitaan ajavia puolueita. Kokoomustakin pidän enimmäkseen suuryritysten etua ajavana, vaikka oletan sen piirissä olevan toisinkin ajattelevia. Nyt-liike taitaa olla jokseenkin kirjavan joukon yhteenliittymä. Joka tapauksessa se on ainakin vielä kovin pieni tekijä maamme poliittisessa kentässä. Keskustan toimia haittaa sen pyrkimys nostaa kannatuslukujaan entiselle tasolle. Se saattaa haitata kokonaiskuvan mukaan toimimista, vaikka se ymmärrettäisiinkin. En siis pysty iloitsemaan kanssasi tällaisesta 'onnesta'.

karjalaisenkyösti:
Yksityinen ihminen ei ole rasisti sillä perusteella, jos valitsee itse, ketä kutsuu luoksensa kylään ja ketä ei.
Jos suuri ihmisryhmä, vaikkapa kokonainen valtakunta, tekee saman, sitä kutsutaan rasismiksi.

Toisen maailmankuvan omaava ihminen on joka tapauksessa rasisti, vaikka teot tai puheet eivät sitä tukisikaan, koska hänellä kuitenkin saattaa olla rasistisia ajatuksia. Koska hän siis on rasisti, maalittaminen ja vihapuhe häntä kohtaan on sallittu niin kauan, kunnes hän pyytää anteeksi aidosti. Epäaitoja anteeksipyyntöjä ei noteerata.
Mainitaan vielä se, että rasistilla ei ole kykyä pyytää anteeksi aidosti, vaikka kuinka usein anteeksi pyytäisi.

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: karjalaisenkyösti - 09.09.23 - klo:03:22 ---Yksityinen ihminen ei ole rasisti sillä perusteella, jos valitsee itse, ketä kutsuu luoksensa kylään ja ketä ei.

--- Lainaus päättyy ---

Jos hän valitsee vieraansa ihonvärin, äidinkielen tai kulttuuritaustan perusteella, hän todellakin on rasisti.

On hyvä, jos tunnistaa omat rasistiset asenteensa. Silloin voi kasvaa niistä pois.

Riitta-mummi:
Ihminen jolla on omatunto kyllä huomaa sen. Kenenkään ei pitäisi uskoa siihen mitä toiset uskottelevat.

Sama pätee siihen mikä on syntiä Jumalan mielestä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta