Keskustelu > Yleinen keskustelu

Kehu kaikkia puolueita

(1/2) > >>

PekkaV:

   Kaikki puolueet ovat hyviä siltä osin, kun ajavat ensisijaisesti kokonaisuuden etua.

PekkaV:

--- Lainaus käyttäjältä: PekkaV - 03.08.23 - klo:06:36 ---   Kaikki puolueet ovat hyviä siltä osin, kun ajavat ensisijaisesti kokonaisuuden etua.

--- Lainaus päättyy ---

   KAIKKI PUOLUEET OVAT YRITTÄJÄPUOLUEITA (Oho, capslokki oli päällä). Koska ne yrittää niin pirusti. Niinhän ihminen tekee. Tosin ei koko aikaa. Nukkuessaan ei. Harrastuksissaan ja vapaa-ajallaan vähemmän.
   Katselenko näin eläkeläisenä kaikkea sivusta - ja ylhäältä? Hyvin pitkälle. Rukoilen niin kuin isä aikuisten lastensa puolesta, varsinkin aikuisten, koska fyysinen etäisyys estää hoivan eikäpä sille aikuisen kyseenollen ole muutenkaan sijaa. Lapsen itsenäistymisen tukeminen edellyttää myös etäisyydenottoa aivan tietoisesti ja kipeästikin, koska tajuaa lapsen tarpeen kokeilla omia voimiaan. Hanakasti välillä olisi ohjailemassa, mutta jo lapsen reaktio moiseen saa pysähtymään ja katsomaan sitten sivusta: jaha, antaahan lapsen yrittää. "Minä ite." Näin se menee, me kullannuput kaikki. Jumalan lapsiahan täs ollaan.
   Voi voi sitä Putiniakin! Miten se menee tapattamaan lähimmäisiään. Murhaamaan. On siinä sietämistä ja kestämistä itse kullakin, toisilla vaan satoja kertoja enemmän, kun läheinen viedään, läheiset kuolevat. Ei sitä voi ymmärtää. Kaikki eivät sitä kestäkään. Ja jos kestävät, mikä tuska! Sodan laki on kauhea. Sodassa ei ole mitään lakia. Sota on rikos ihmistä vastaan. Puolustautuminen hyökkääjää vastaan ei ole niin väärin, mutta tahtoisin sanoa, että silläkin on rajansa. En tiedä mikä. "Toisen posken kääntäminen" Voi hyvänen aika! Ota tästä selvä, kun meidän pitäisi, meidän kaikkien pitäisi olla ystäviä toisillemme. Me olemme kaikki ihmisiä. Miksi me vihaamme niin, että tapamme? Mikä on ihminen? Missä olet Jumala? Missä on rakkaus? Mitä on rakkaus?
   Herramme Jeesuksen, Kristuksen Armo, Isän Jumalan Rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon meidän kaikkien kanssa siitäkin huolimatta, että olemme tällaisia. Herra auta ja armahda, että osaisimme rakastaa ja hillitä vihantunteitamme amen.

öppiäinen:
On se hyvä, että on puolueita, ja vieläpä sellaisia, että niiden toiminnan perustana on aate, eikä henkilö, klaani tms. Puoluejohtajat tulee ja menee, puolueet pysyy. :peukku: Tai toki joskus joku kuihtuu pois ja tilalle tulee uusia, mutta ne jotka on edes jotenkin merkittäviä, edustaa jotain aatetta.

Koetin joskus jo ennen vuotta 2022 saada tolkkua Ukrainan politiikasta mm. Wikipedian avulla. Paljon oli tilapäisiä jonkin henkilön ympärille keskittyviä liittoutumia. En halua sellaista! Puhumattakaan klaaniyhteiskuntien "puolueista", jotka ovat vain peitenimiä sukujen ja klaanien etujen ajamiselle. Tai sitten se historiassa kyllä pitkään vallinnut systeemi, että valta on sillä, jolla on sotilaat puolellaan.  :icon_rolleyes:

PekkaV:

--- Lainaus käyttäjältä: öppiäinen - 31.08.23 - klo:01:17 ---On se hyvä, että on puolueita, ja vieläpä sellaisia, että niiden toiminnan perustana on aate, eikä henkilö, klaani tms.

--- Lainaus päättyy ---

   Aate versus henkilö, uskonto versus politiikka, romaani versus tilitys, etäännytys versus minä, kaukonäkö versus lähinäkö?, analyyttisyys versus spontaanisuus, järki versus tunne, kieli versus kosketus, väli versus ei väliä, välittömyys versus välineellisyys, lähikontakti versus katsekontakti, sisällä versus ulkona, ja kaukana versus lähellä, läsnä versus poissa, tässä versus tuossa, nyt versus kohta, eilen versus huomenna, menneisyydessä versus tulevaisuudessa, korkealla versus alhaalla, vasemmalla versus oikealla, lämmin versus kylmä, kuiva versus märkä, jäykkä versus löysä, kyllä versus eiMörtti-57:
Eri puolueiden toiminnassa toteutuu sama asia kuin fysiikassa. :taistelu:

"Newtonin I laki, eli ”jatkavuuden laki,” sanoo, että kappaleen liike ei muutu, jos siihen ei kohdistu voimia.
Tällaisena laki on hieman ongelmallinen, sillä jos kappaleeseen ei kohdistu voimia, se ei ole vuorovaikutuksessa minkään kanssa. Ja jos kappale ei ole minkään kanssa vuorovaikutuksessa, sitä ei voi myöskään havaita. Jos taas kappaletta ei voi edes periaatteessa mitenkään havaita, sitä ei voi tutkia kokeellisessa tieteessä.

Newtonin I lakia voi kuitenkin käyttää useissakin tilanteissa, kunhan se ensin kirjoitetaan hieman eri muotoon: kappaleen liike ei muutu, jos siihen vaikuttava kokonaisvoima on nolla. Toisin sanoen kaikki kappaleeseen vaikuttavat voimat kumoavat toisensa. Tällainen tilanne on esimerkiksi aina silloin, kun kappale on paikallaan."

Mekaniikkaa ja lujuusoppia piti opiskella 80-luvulla tekus rakennusstatiikan tunneilla Newtonin lakeihin perustuen, jotka hän oli laatinut 1600-luvulla. :eusa_doh:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta