Keskustelu > Seuratupa

Virsi

<< < (3/5) > >>

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: karjalaisenkyösti - 23.04.23 - klo:18:30 ---Minullekin on tullut käsitys, että näin täällä on tapana.
Olen kuitenkin niin onneton ja muistamaton lukija, että en muista kertaakaan törmännyt moiseen tapaan. Olen kyllä paljon täällä lueskellut, mutta en varmaan ole parhaimman muistin omaava täällä.
Thomasilla ei ainakaan ole dementiaa.
Sukulaispiirissäni tuota on ollut ja on ja toivon, että itse en tuohon sairastuisi.
Ikävä sairaus, kun lähimuisti katoaa, välillä vähän koomistakin.

Hyvää päivän jakoa Thomasille, kaikille muillekin minua itseäni unohtamatta!

--- Lainaus päättyy ---

Voin muistuttaa. Ensimmäisen sodan jälkeen, kun minua sanottiin maineen-, aseman-, rahan- ja kultajalustan etsijäksi, koska käänsin Siionin virret, sivullista ärsyytti se, että rauha oli palannut ja virret olivat näkyvissä. Niin hän kirjoitti haluavansa herättää asian uudelleen sanomalla, että vanhat virret ovat kamalia ja täynnä kuvottavaa pappisvihaa (taisi olla mielenvikainen, koska Malmivaara oli pappi), hihhulimaisia, jne. Ei kukaan reagoinut paitsi minä, ja minäkin odotin muutaman päivän, että ylläpito ja tärkeät körtit saisivat vastata. Ilmeisesti kukaan ei ollut eri mieltä. Olen monesti saanut porttikiellon ja nuhteita, kun olen esittänyt närkästystä sivullisen sanoista. (Sivullinen on saanut kehuja ja ymmärrystä, sillä olikin törkeää minun taholtani kääntää ja laittaa näkyviin kuvottavia virsiä.) Viisveisaaja on monesti huomauttanut, että olen narsisti, koska pysyn mielipiteeseeni, vaikka kaikki muut ovat eri mieltä. Et ehkä huomannut silloin sivullisen postia.

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: karjalaisenkyösti - 23.04.23 - klo:18:30 ---Olen kuitenkin niin onneton ja muistamaton lukija, että en muista kertaakaan törmännyt moiseen tapaan.

--- Lainaus päättyy ---

Minun muistini mukaan on joskus kerrottu tutun papin sanoneen, että vanhoissa Siionin virsissä on kuvottavaa pappisvihaa. Siinä voi olla sikäli perääkin, että Niilo Kustaa Malmbergin ajan jälkeen taisivat heränneiden ja kirkon papiston välit olla kovin kireät. Wilhelmi Malmivaara toimi siinä ilmapiirissä ja taisi vähitellen muuttaa tilanteen paremmaksi. Sitä en osaa sanoa, missä tuo pappisviha näkyisi.

karjalaisenkyösti:
Minusta olisi mukava lukea Thomasin laajempaa analyysia kirjasta Kallis hunajanpisara. Minulla on aavistus, että sinulla voisi olla takataskussasi enemmänkin liittyen tuohon kirjaseen.

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: karjalaisenkyösti - 23.04.23 - klo:19:03 ---Minusta olisi mukava lukea Thomasin laajempaa analyysia kirjasta Kallis hunajanpisara. Minulla on aavistus, että sinulla voisi olla takataskussasi enemmänkin liittyen tuohon kirjaseen.

--- Lainaus päättyy ---

Se voisi olla mielenkiintoinen asia, mutta asiantuntemukseni ei ole missään vaiheessa ollut tervetullutta tähän foorumiin. Jos virsien käännös ei hyväksytä eikä pystytä suhtautumaan edes inhimmilliesti, niin tälle foorumille ei ole minulla asiaa. Voisin tietysti yksityisesti vaihtaa joitakin ajatuksia.

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: Thomas McElwain - 23.04.23 - klo:19:48 ---Se voisi olla mielenkiintoinen asia, mutta asiantuntemukseni ei ole missään vaiheessa ollut tervetullutta tähän foorumiin. Jos virsien käännös ei hyväksytä eikä pystytä suhtautumaan edes inhimmilliesti, niin tälle foorumille ei ole minulla asiaa. Voisin tietysti yksityisesti vaihtaa joitakin ajatuksia.

--- Lainaus päättyy ---
Toinen asia on se, että Wilcox oli partikkulaaribaptisti niin kuin minä. Se on ajatusmaailma, joka puuttuu täysin Suomesta. Niin suomalainen helposti ymmärtää Wilcoxia aivan väärin. Se olisi väärin minun ruveta saarnaamaan partikkularismia täällä ja se olisi melkein mahdotonta körttifoorumin osallistujien ymmärtää, siksi että ajatus on niin vieras ja siksi että minua halveksitaan täällä niin suuresti, että mitä sanon jäisi kuulematta.
Suomen baptistit muuten eivät ole partikkulaaribaptisteja, joten Wilcoxin ajattelu on helllekin yhtä vieras kuin luterilaisille.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta