Keskustelu > Yleinen keskustelu

Varautuminen vaikeisiin aikoihin

<< < (2/29) > >>

Riitta-mummi:
MInä en usko joditabletta tarvitsevani. Ruokaa ja vettä kyllä. En hallitse taidollista varautumista, mutta aina kun hoksaan ostelen kuivaruokia ja säilykepurkkeja. Ne on sitten ajalla pakko käyttää etteivät pilaannu.

Sama pakastamisen kanssa, nekin pilaantuu jos sähko loppuu.

Jos oiken tukalahksi menee, täytyy perustaa yhteistalous jälkeläisten kanssa.

Vaikeina aikoina on Herran apu ollut kaikkein tärkein. Sitä pyytelemääm koko sakki !

Mörtti-57:
Suomalaisilla onkin syytä vähentää kulutusta, kun 31.3.2022 oli suomalaisten ylikulutuspäivä. Se tarkoittaa, että tänä päivämääränä suomalaiset ovat kuluttaneet laskennallisesti osansa maapallon uusiutuvista luonnonvaroista tältä vuodelta.

Sähköpulaakaan ei tule, jos tingimme vähänkin turhista mukavuustarpeista. Onhan se aivan älytöntä esim. pitää talvella jotakin kävelykatua sulana lämmittämällä sitä sähköllä. Kauppakeskuksetkin tuhlaa energiaa megawatteja ja ei olisi mikään temppu laskea sieltä kulutusta. Hyvä kun aletaan taas ajattelemaan kulutustamme säästämisen kannalta. Jos lattia on kylmä, niin villasukat vaan jalkaan. :109:

luterilainen:
Vessapaperista voi pian olla pulaa ja hinta nousee: https://yle.fi/uutiset/3-12596074

luterilainen:
Suomalaisten on syytä varautua tulevana talvena mahdollisen sähköpulan aiheuttamiin sähkökatkoihin. Näin kertoo kantaverkkoyhtiö Fingrid, joka julkaisi maanantaina ensimmäisen ennusteensa ensi talven sähkötilanteesta. :eusa_pray:

Lähde

Suomalaisten on syytä varautua sähkökatkoihin talvella, arvioi kantaverkkoyhtiö
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalaisten-on-syyta-varauta-sahkokatkoihin-talvella-arvioi-kantaverkkoyhtio/8493330

luterilainen:
Huomattavan lihava valtiovarainministeri Annika Saarikko kehottaa jokaisen meistä tinkimään elin­tasostaan saadessamme pian nauttia sosialismin kaltaisesta elintasosta, muun muassa pitämällä sähkönkulutusta alhaisena. Sähköpulan aiheuttamissa sähkökatkoissa toki kynttilät tuovat hämärtyviin iltoihin tunnelmaa ja juhlavuutta, mutta kynttilöiden hinnat nousevat, sillä kynttilöiden pääraaka-aineista sekä parafiinin että steariinin hinnat ovat kohonneet huomattavasti.:eusa_pray:

Kodin sisätilojen ja veden lämpötilan pudottaminen vähentää lämmityskuluja reilusti. Tällä tavalla yksityisen kulutuksen sähköpiikit ja kulutus saataisiin kohtuullisiksi kansalaisten turvautuessa lämpimiin vaatteisiin talvella. Liikenteen määrää ja yksityistä autoilua on vähennettävä, kuljetusten hintoja nostettava ja ihmisten kulutusta on rajoitettava. Ensi joulusta saattaakin tulla meille sosialistinen joulu eli ei lämpöä, ei ruokaa eikä sähköä.  :eusa_pray:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta