Keskustelu > Yleinen keskustelu

Varautuminen vaikeisiin aikoihin

(1/29) > >>

luterilainen:
Olemme menossa kohti vaikeita aikoja. Jo nyt kasvavalla osalla suomalaisista menee yhä heikommin, ja monien elämä on vaikeutunut. Tulevana talvena sähkölaskujen ja ruokakaupan kuittien loppusummat voivat olla hurjia. Petäjäisen lisääminen leipään on tavalla tai toisella edessä kaikilla, myös heränneellä tummalla ystäväkansalla.  :eusa_pray:

Miten te varaudutte vaikeisiin aikoihin?

luterilainen:
Puolisoni kanssa olemme eläneet ihan jo muutenkin kaikessa körttiläisessä vaatimattomuudessa, joka on kokonaan Jumalan työtä, emmekä ole lentää liihottaneet etelänmatkoille, emmekä tupruta tupakkia emmekä litki alkoholia, syö ravintoloissa, tilaa ruokaa kotiovelle emmekä käy elokuvissa, teatterissa emmekä istu kapakassa, missä pilkkaajat istuvat emmekä viihdy tämän maailman haljenneilla kaivoilla emmekä turhuuden turuilla. Ruokakaupan kuittien loppusummtkin ovat pysyneet pieninä terveellisillä Jeesuksen mielen mukaisilla kala- ja kasvisruokavaliolla. Luontohan on täynnä ilmaista kasvisperäistä ruokaa. Pula-aikoina syödyt metsän antimet ovatkin ilmaista superfoodia. :eusa_pray:

Pena:
Elämäntavoissanne ei taida mitään vikaa olla, mutta niillä kehuskelu ei kuulosta kovin körttiläiseltä. Mitä pilkkaajiin tulee, istuupa niitä muuallakin, kenties ekologisen ja -nomisen ateriankin ääressä. Ne, joilla on minua enemmän kokemusta kapakoista, voivat varmaan kertoa syvällisestä totuudenetsinnästäkin.

luterilainen:
Suomalaisia kannustetaan säästämään energiaa uudella Astetta alemmas -nimisellä kampanjalla, jonka takana ovat Motiva, Energiavirasto, työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia, ympäristöministeriö ja Sitra.  :eusa_pray:

Aloita energiansäästö jo nyt.  Näistä on helppo aloittaa: https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/energiansaasto_on_varautumista

Bennu:
Itselläni on kotona ruokaa,vettä ja muita tarvikkeita reservissä.
Pitää varautua myös maallisesti.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta