Keskustelu > Yleinen keskustelu

Voiko olla mitään kauheampaa kuin yksinäinen vanhuus?

<< < (2/24) > >>

Riitta-mummi:
Ilman muuta, yhä inhaa ! 
Meidän Herramme aikana vanhoja ihmisiä kunnioitettiin eikä hyväksikäytetty tai hylätty.

Lasten elämä voi mennä lopullisesti pilalle jo aivan lapsuudessa. Kyllä tässä se vertaus myllynkivestä on osuva.

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 16.11.20 - klo:15:33 ---Entäs vanhusten seksuaalinen hyväksikäyttö?

--- Lainaus päättyy ---

Vanhukset ovat tulleet uudelleen lapsiksi. Ainakin minä olen.

öppiäinen:
Kummitätini on sitten siirretty johonkin hoitolaitokseen. Muisti alkaa mennä, ei oikein tajua missä on, eikä muista vuosia, jotka vietti kirkonkylällä, kun maatilalla asuminen ei enää onnistunut. Miestään ikävöi, ovat olleet naimisissa 60 vuotta, mutta nyt siis eivät ole päässeet yhdessä asumaan. Äidiltäni äsken kuulin, mutta hänkään ei tiedä tilannetta tarkkaan. Että tuolla tavoin yksinäistä, erotettu puolisostaan.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: öppiäinen - 17.11.20 - klo:23:21 ---Kummitätini on sitten siirretty johonkin hoitolaitokseen. Muisti alkaa mennä, ei oikein tajua missä on, eikä muista vuosia, jotka vietti kirkonkylällä, kun maatilalla asuminen ei enää onnistunut. Miestään ikävöi, ovat olleet naimisissa 60 vuotta, mutta nyt siis eivät ole päässeet yhdessä asumaan. Äidiltäni äsken kuulin, mutta hänkään ei tiedä tilannetta tarkkaan. Että tuolla tavoin yksinäistä, erotettu puolisostaan.

--- Lainaus päättyy ---
Muistisairauteenhan liittyy usein persoonallisuuden muutokset, käytöshäiriöt ja sopimattomat puheet. Hoitajana toiminut ystäväni kertoi, miten he käyttäessään muistisairasta uskovaista mummoa kirkossa messussa, he joutuivat roudaamaan mummon pois kesken jumalanpalveluksen mummon alkaessa huutamaan rivouksia kesken papin saarnan. Siihen loppui mummon kirkossa käyttäminen.

luterilainen:
Varsin nyt korona-jouluna on lukuisia sairaita vanhuksia, jotka kärsivät fyysisistä kivuistaan yksinäisyydessä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta