Keskustelu > Yleinen keskustelu

Voiko olla mitään kauheampaa kuin yksinäinen vanhuus?

<< < (23/24) > >>

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 30.09.23 - klo:19:07 ---Olen kuullut monien dementikkojen omaisten kertovan tuota samaa: ' Kukaan ei ole käynyt moneen kuukauteen !' vaikka lapset käyvät säännöllisesti.

--- Lainaus päättyy ---
Dementikot saavatkin tutustua joka päivä uusiin ihmisiin.  :icon_xmaslol:

Riitta-mummi:
Valitettavasti lienee näin.

Ennenvanhaa tällainen oli luonnolista ja ihmistä sanottiin vahukseksi. Nyt vanhoja sanotaan usein Alzheimerpotilaaksi tai dementikoksi.

Minulla on usein mielessä tarina vanhasta koulukirjasta. Siinä vanhus oli laitettu tuvan nurkkaan karsinaan. Ruoka annettiin kaukalossa. Pieni poika kysyi äidiltä: Äiti laitanko sinut sitten karsinaan kun olet vanha. :'(

Kukapa sen tietää mitä on meillä huomena.

Joulu on jo tulollaan, iloitkaamme siitä tunteesta minkä ajatus joulusta aina luo. :114:  R-m

luterilainen:
Mummodisko tanssittaa niin mummoja kuin myös pappoja.  :icon_xmaslol:

Mummodiskossa jorataan ja lievitetään yksinäisyyttä – “Joskus täältä on lähdetty ilman rollaattoria tai pyörätuolia”
https://yle.fi/a/3-10636636

Mummodisko https://www.mummodisko.fi/

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Leena - 23.11.22 - klo:02:45 ---Yksikään ihminen ei kuole "vanhuuteen".

Iän myötä lisääntyvät erilaiset sairaudet, joita joskus on joskus kutsuttu rappeutumissairauksiksi.  Tätä suuremmassa määrin vaikuttaa tautikertymä, syöpäsairauksien yleistyminen pääasiallisesti.

Totta tietysti on että eräät ayöpätyypit ovat yleisempiä lapsilla ja nuorilla, akuutti lymfaattinen leukemia tulee etsimätyä mieleen, samoin aggressiivinen rintasyöpä ja sarkooma.

Virvoittaakseni sieluasi voin kertoa faktatietona, että alamäki alkaa kahdenkymmenen elinvuoden jälkeen.

Voit siis tyyntyä, vanhuus ei ole sairaus.   :eusa_pray: :eusa_pray: :eusa_pray: :eusa_pray: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:  eikä korkea ikä tapa ketään.

--- Lainaus päättyy ---
Tämän maailman egyptiläiseen viisauteen perustuva lääketiede ponnistelee työntääkseen tuonnemmaksi sitä, mikä vääjäämättä kuitenkin tapahtuu meille kaikille. Mitä väliä sillä on elikö joku 50-vuotiaaksi tai 100-vuotiaaksi? Maailmankaikkeuden mittakaavassa sillä ei ole merkitystä, sillä me olemme kuin ruoho. :eusa_pray:

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 11.12.23 - klo:11:23 ---Tämän maailman egyptiläiseen viisauteen perustuva lääketiede...

--- Lainaus päättyy ---

Nykyaikainen lääketiede perustuu kaikista maista kotoisin olevaan viisauteen. Juutalaiset taitavat olla kunnostautunein kansa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta