Keskustelu > Seuratupa

Kaksoisjäsenyys

<< < (2/6) > >>

Teme:
Helluntailaisenkin lienee hankala olla luterilainen, koska hän ei voi
.... hyväksyä meidän kastettamme
.... hyväksyä meidän ehtoollistamme
.... hyväksyä meidän virkakäsitystä
.... hyväksyä meidän srk-mallia
jne.

Jostain syystä kummeksun, että yksikään helluntailainen edes haluisi olla luterilainen. Miksi olla selllaisen kirkon jäsen, jonka käsityksiä ei voi hyväksyä lainkaan?

Teme

Larssi:
Teme, momet "hellari" nuoret haluavat kirkon rippikoulun käydä, sekä kirkkohäät ja ovat siksikin luterilaisen kirkon jäseniä.

lisäksi jotkut kastattavat lapsensa "varmuuden vuoksi" yms. syytä löytyy...

Teme:
Itselleni ei olisi tullut mieleenkään kaksoisjäsenyys aikanaan. (Me kyllä oltiin silloin vapiksessa, joka taas on virallisesti kirkkokunta ja näin ollen kaksoisjäsenyys oli mahdoton.) Jo kaste- ja ehtoolliskäsitys oli niin kaukana toisistaan, että niiden perusteella jätin ehtoollisenkin poikkeuksetta väliin jokaisessa luterilaisessa tapahtumassa.

Teme

Larssi:
Teme, kuitenkin se hengellinen asia/uskon sisältö ratkaisee...oli paperit mitä oli.

Esim. Jeesuskin saarnasi synagogassa vaikka siellä oli fariseuksia ja publikaaneja, siis ihan epäuskoisiakin. Mielellä mekin saarnaamme parannusta eri kirkoissa. Onhan tänä tehokkaampaakin, kuulua kirkoon, sillä se tukee evankeliumin julistusta monella tapaa. Minulla on tämä oma herätysliike/seurakunta, eikä sikäli haittaa vaikka kirkko meneekin maailman mukana. Sanoohan Raamattu niinkin, että "eriseurat on oleva keskuudessanne".

Liisa:
Larssille nyt varoituksen sanana: Körttifoorumi tarjoaa paikan keskustelulle herännäisyyden tiimoilta. Seuratuvan määritelmänä taas on "Virtuaalinen seuratupa, joka tarjoaa paikan vakavallekin herännäisyyskeskustelulle." Aika rajoilla liikut, ja vähän väliä on jutut körttihenkisyydestä kaukana liikkuvan julistuksen puolelle menneet.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta