Keskustelu > Yleinen keskustelu

Politiikkaa 23

(1/6) > >>

Riitta-mummi:
Kun äskeiset uuntiset katselin ja kuuntelin, vaikuttaa että hallituksen leikkaukset voivat vaikuttaa myöss palkansaajiin niin että työpaikat vähenevät kovasti.

Nyt virkamiehiäkin alkavat vähennykset koskea, kerrottiin.

Yleinen mieliala huononee kun säätkin ovat nyt tällaiset. Presidentinltäkin kuoli kissa !
Kun kansanedustajistakin juuri ne kokeneimmat pyrkivät EU-parlamenttiin, kukkopojat pääsevät enemmän ääneen.  Tämä yksi persujen nuoriso-osastolainenhan sen saksileikinkin oli keksinyt. Populismiko se tätä kansaa elättellöö !

Mörtti-57:
Orpon hallituksen kuristuspolitiikka ja uhkailu Suomen joutumisesta EU:n tarkkailuluokalle on aivan järjetöntä talouspolitiikkaa. Viime vuoden vastaavasta ajankohdasta suomessa on nyt lisää työttömiä 60 000 ja pienten yritysten konkurssilista vain päivä päivältä pitenee. https://konkurssit.com/  >:(

Oikeasti EU:n talouden sopeuttamisvaatimukset ovat paljon maltillisimpia ja jättävät varaa talouden elvytystoimiinkin. Eipä ole ihme, että Suomen talous ei vedä ja yritykset eivät kasva, kun yrittäminen on näin osaamattomissa käsissä.

Tuleeko talouden tarkkailuluokka?
Suomessa pääministeri Petteri Orpo (kok) ja valtiovarainministeri Riikka Purra (ps) ovat perustelleet valtiontalouden sopeuttamista sillä, että Suomi ei halua joutua ”EU:n tarkkailuluokalle” eli liiallisen alijäämän menettelyyn.

"Rkp:n europarlamentaarikko Nils Torvalds kuitenkin suhtautuu ajatukseen epäileväisesti.

”Talouden tarkkailuluokasta sanon, että en usko siihen pätkääkään. Haluan nähdä sen päivän, kun komissio sanelee Ranskalle, että nyt te joudutte tekemään säästöohjelman.”

Torvalds ei usko, että Suomi joutuisi ensimmäisenä maana komission käsiohjaukseen samalla kun isommat jäsenmaat pääsevät kuin koira veräjästä.

”Ihmettelen, miksi kukaan toimittajista ei kysy Petteri Orpolta, miksi hän käyttää tällaista olkiukkoa pelotellakseen”, Torvalds totesi tiistaina Strasbourgissa." https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nils-torvalds-lyttaa-vaitteen-eun-tarkkailuluokasta-en-usko-siihen-patkaakaan/5a4b8152-e08e-49c7-ab9c-51be93063166?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2S_FXUZ2we-JAVRLEYt5Iend-W7F4G5pnUKQeq8JSjWQX21sE9VpfoRi8_aem_AWfYmN0sss0u26vTl0DOHMmCM7R6l5C3FxBnHdEyUtWbS6eE58hkluR0ah6-Dn91ZxKqYwiCf4EqLZBIbwdJ3hTF

Riitta-mummi:
Minä olen koko ajan tämän hallituksen ollessa vallassa haistellut että nyt on paljon enemmän kysymyksessä ' näyttämisen halu'. Että kyllä täältä pesee. Pannaan Suomi nousuun ! Make America strong again-malliin.

Eikö siis kansalaisten paras, sen hyvinvoiniti ja motivaatio työhön ja yrittämiseen ole se tärkein johon hallituksenkin edustajat on valtakirjan saaneet.
Ei, vaan mallioppilaaksi. Pinkoilua luokassa !

Onko siis ylpeyttä tämä tällainen voimantunto näiltä kahdelta mainitulta. Jopa se kahdenkeskinen kuiskuttelu ja nojaili ministeriaitiossa ihmetyttää.

Aika tiukilla ovat nyt bossit opposition hyvien puheenvuorojen ja argumenttien kanssa. Välillä tuntuu että eräiltä jo eväät loppuun, mutta ei Rydmanilta ivallinen hymy.

Vahvasti oppositiossa, R-m  :039:

Viisveisaaja:
Varmasti on noinkin kuin Riitta mummi kirjoitti, että on vähän sellaista nyt näytetään meininkiäkin.

Kun en ole muuta jaksanut töitten jälkeen, niin taustalla on soinut eduskunnan kyselytunnit, siis kun olen yrittänyt treidata hyödykkeillä ja NIDIA osakkeella, joka on tuottanut kivasti, mutta kulta on sellainen että en vieläkään oikein tajua sen heilahteluja.
Luulin että nyt laskee, kun Ukraina sai apupaketin, mutta heilahti vaan ja taas on ylhäällä.

Siis niinku eduskunnan touhuilusta.
Minusta perussuomalaiset on siitä esimerkillisin puolue, että he hyvin perustelevat faktoilla asioita,siis leikkauksia.
No muitakin juttuja.
Oppositio on ihan munaton äh ei ku öö lepsu no kuitenkin ei osaa vastaan sanoa.

- Tää juttu menee näin.
Oppositio: Te vaan leikkaatte köyhimmiltä ja ette rikkaille.
Hallitus: öö miten niin?
No esimerkiksi eläkkeet.
Hallitus: No ei me heikompien eläkkeitä leikata, kuten väititte, että vaan köyhimmiltä.
Oppositio: No rikkaimpien eläkkeisiin ette koske.
Hallitus,: Höh miten niin? Ettekö osaa katsoa leikkuulautaa. 5000 euroon asti vero nousee ja sitä suuremmilla on raippa vero jo olemassa.

Ja siihen malliin.

Minusta hyvä kun tuli persut ja niiden valtionvarainministeri Purra.

Viisveisaaja:
Nyt kun leikattiin myös turvapaikkahakijoiden, ns tervetuloa rahaa tai mitä ihmettä se on jotain rahaa mitä nyt jaetaan jos tulee yli rajan, niin valtio antaa heti ylläpidon, siis asuminen ja ruoka päälle rahaa.

Hallitusta vihervassarit arvosteli ja löi kuin vierasta sikaa, siis sikaa kun toisten mailla.
Tämä siis metafoora, en tarkoita ketään ihmistä verrata tohon.
Huh , ihan rakkaita on minulle jokainen maahantulija / tunkeutuja. Jeesus on jo Isä meidän rukouksessa käskenyt rakastaa lähimmäistä.
 Eli ihan vaan pragmaattisesti.

Öö oppositio sai hermoromahduksen ja veti herneen nenään ja alkoivat kiljumaan, kun tuota rahaa leikataan.

Eihän se mikään iso raha ole, lääkärin tuntipalkka tai autokorjaamon, siis 350 euroa.
No oppositio, et ei siihen saa koskea.
Hallitus, monella eläkkeellä olevalla pienituloisella ei ole rahaa edes noin paljoa asuinkustannusten jälkeen ja jätettävä lääke ostoja pois.
Oppositio, ei saa pienentää oliko 50 eurolla.

Sitten kauhee pitkä valitus vihervassareilta, varsinkin vihreiltä.
Lopuksi ministeri sai vastata, öö Meri joku pikkaisen iäkkäämpi henkilö.
Ei hallitus halua että kukaan körsii, mutta muissa pohjoismaissa summa kun annetaan on alle 300 , esim Tanska 200, Ruotsi 180 jne, ja noin,.

En tiedä, kun äänestin, vai katoinko, et turhaa ja en äänestänyt, niin kuitenkin hyvä että persuista tuli mies jolla munaa, ei kun rouva joka latelee faktoja pöytään.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta