Keskustelu > Yleinen keskustelu

Kotikokki XII

<< < (5/5)

Riitta-mummi:
Pastani onnitui ! Jopa loistavasti. Ruoka oli niin maukasta että korkkasimme ainoa punkkupullomme ja nautimme sitäkin tilkan.
Lahjaksi saatu  Casa Marrone Appassimento Organic 2022 kruunasi ruoan. :023:

Riitta-mummi:
Kun kaupan palvelutiskilä saa muikkua, ostan sitä aina kaksi puolenkilon satsia, eri pusseihin. Toisen niistä pakastan ja kun on jääkapissa vain vähän mistä kokata, otan sen pakastetun muikun ja teen Rantakalaa.

Ei muuta kuin jäinen köntti kylmään veteen korkealaitaiseen valurautapannuun ja kansi päälle. Liesi ensin kuumaksi että vesi kuumenee, ja sitten pienemmälle etteivät kalat kiehu, vaan irtoavat nätistin kun niitä sopivalla välineellä varovaisesti irroittelee.

Suolaa lisään niin että se maistuu, sitä kala vaatii. Pippureita, laakerinlehti, paljon sipulia ja jätetään hautumaan juuri-ja -juuri poristen n. 30 min. Ruoto pehmenee.

Keitän perunat, porkkanat ja ne kypsyvät kalan aikaan samaan tahtiin.
Nautitaan ruisleivän, punajuuriviipaleiden, kermaviilikastikkeen kera. Tilliä paljon perunoiden päälle, maistuu ainakin meille rannikon läheisyydessä tähän tottuneille.

Huomena on prisma-päivä jääkaapin täyttämistä varten. Olen havainnut että tiistait ja torstait ovat kaupassa rauhallisempia. Se sopii meille vanhoille.

öppiäinen:
^ Marttojen ohjeessa on muikkukiloa kohden 20 - 400 g voeta!

Ehkä sipuli voisi olla ruohosipulia, jota kasvaa rannoilla siellä täällä luonnonvaraisena? Mutta onko sinne kalareissulle suolaa otettu mukaan? Ihmettelen kyllä, kun Pohjois-Karjalaan liitetyssä ohjeessa puhutaan muikkujen perkaamisesta. Nehän vain puhkotaan.

Olen Joensuussa, täältä voisi muikkuja löytyäkin.

öppiäinen:

--- Lainaus käyttäjältä: öppiäinen - 18.07.24 - klo:01:46 ---^ Marttojen ohjeessa on muikkukiloa kohden 20 - 400 g voeta!

--- Lainaus päättyy ---

Äh mikä typo. Ei 20 g riitä mihinkään. Pitää olla ainakin 200 g.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta