Keskustelu > Yleinen keskustelu

Linnut 35

(1/18) > >>

öppiäinen:
Edellinen osa: http://foorumi.h-y.fi/index.php?topic=5454.0

Vielä lentelee, niin avaan uuden.

Fasaani ahmi 29 maapähkinänpuolikasta tai pientä kokonaista. Sitten sille taisi tulla ähky. Kupu näytti perin pinkeältä ja kuin se olisi joutunut nieleskelemään moneen kertaan.

Pena:
Olen jo pari kertaa nähnyt yksinäisen kalalokin Kotkan taivaalla. Merikotkaparin katselu oli toki hienompi juttu.

öppiäinen:
Torstaina olin näkevinäni sepelkyyhkyn harvan (=käytännössä kuolleen) kuusen nokassa. Bussipysäkillä odotellessani katselin; lähinnä näin sen viistosti alhaaltapäin. Myöhemmin rupesin miettimään, voikos niitä jo olla. Jonain keväänä niitä kävi pariskunta ruokinnallani, mutta eipä tietenkään ole kirjanpitoa, mitä olen minäkin päivänä havainnut.

1944:

Eilen kuljettaessani rouvia yhteen näin peltopyyn yhden taloyhtiön lintujen ruokintapaikalla. Kyllä yllätyin myönteisellä tavalla. Viisas peltopyy oli tullut kaupunkiin asti ruoan perässä. Peltopyyn tärkeä tunniste on musta rintalaikku.
Olihan meilläkin Kankaalassa yhtenä talvena muutaman päivän sama lintu omalla ruokintapaikallamme, mutta häipyi jonnekin, toivottavasti elävänä.

1944:

Muinoin ajellessani Fuengirolaan näin tien varressa upean taulun, joka oli espanjaa, mutta lintu oli kuvattu oikein ja oli vielä tieteellistä tekstiäkin "perdix perdix". Ihan pysäytimme ja tutkimme, että mitä asiaa siinä oli. Siihen oli perustettu peltopyille suoja-alue. Oikein toimittu.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta