Keskustelu > Seuratupa

Tuomasmessu

(1/6) > >>

jaakko_t:
Moi vaan!

Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni täällä. Olen haahuillut "vapaissa" suunnissa toistakymmentä vuotta mutta nyt olen pikkuhiljaa hivuttautunut takaisin isiemme kirkkoon - ja tuntuu ihan hyvältä.

En tiedä olenko körtti? Uskoontulossani oli jotain telppäsniityn kaltaisia asioita, mutta nykyään en anna karismaattisille kokemuksille paljonkaan painoarvoa suhteessa arkipäivän kristilliseen vaellukseen.

Ja sitten otsikon aiheeseen, löytyykö täältä tuomasihmisiä? Ev.lutiin tultuani lähes heti minua kysyttiin vetämään tuomasmessun musiikkillinen puoli. Sehän sopi mainiosti, varsinkin kun pidän messun musiikista. Sieltähän löytyy mm. Löytyn Jaskan biisejä useitakin. Mitä mieltä olette tuomasmessusta? Oletteko mukana ko. toiminnassa?

jude:
Tervetuloa!

Minä olen tämän syksyn tienannut taskurahaa bassottelemalla em. tilaisuuksissa. täytyy kyllä sanoa että muuten tuskin menisin, ensimmäinen kokemus kun jätti yllätyksellisyyttään pysyviä väristyksiä: pääsiäisyön messu Tuomiokirkossa olikin Tuomasmessu! lähdin tottumattomana kesken pois, liian oli meno menevää minun makuuni.  Tuomasmessussa käynti, osallistuminen, se varmuus, joka ihmisistä siellä näkyy - minun uskoni ei riitä siihen, alan vain epäillä itseäni. Tästä olen aiemmin postaillut jossain päin foorumia.
Olen kait vähän kumma kun tykkään käydä "perinteisissä" jumalanpalveluksissa nykyään kun on vaikka mitä mittatilaushartautta (tällä en nyt viittaa puheenaiheeseen). Mutta toisaalta olen iloinen siitä, että ns. "vaihtoehto"messut tuntuvat olevan varsin täynnä - että mahdollisimman suurelle porukalle "vielä sanaa saarnataan".

Liisa:
Kerran olen Tuomasmessussa käynyt, muutama vuosi sitten siskon houkuttelemana. Hämärät muistikuvat itse tilaisuudesta enää on, enemmänkin tunteen tasolla enää kokemukset. Musiikki taisi kyllä tuntua tutulta ja ihan mukavaa siellä muutenkin oli, kunnes sitten tuli se jonkin vaeltelu-/eteenkutsu-/rukous-/julistus-/sielunhoitohetken alettua iski ihmetys ja ahdistus. Se sai ymmärtämään miksi monet körttihenkiset tuttavat tuomasmessuja ovat vähän vierastaneet. Mutta en pidä mahdottomana, että toistekin kävisin, mielenkiinnosta ainakin, vähän jotain erilaistahan se on.

Maija:

--- Lainaus käyttäjältä: "Liisa" ---Kerran olen Tuomasmessussa käynyt---Musiikki taisi kyllä tuntua tutulta ja ihan mukavaa siellä muutenkin oli, kunnes sitten tuli se jonkin vaeltelu-/eteenkutsu-/rukous-/julistus-/sielunhoitohetken alettua iski ihmetys---
--- Lainaus päättyy ---


Se ihme haahuilusessio :shock: myös minua. Toiset lähti itään, toiset länteen.
Minä istuin penkissä. Ehkä tosiaan puuttui se varmuus, josta Jude puhui.

mari:
Olen käynyt Tuomasmessussa jonkusen kerran. Vaeltelu ja synnintunnustuksessa rinnan hakkaaminen sanojen "omasta syystäni, omasta suuresta syystäni" tahdittamana eivät tunnu omilta, muuten olen ihan tykännyt (edellämainitut voi jättää tekemättä;)).

Täällä Oulussa on tammikuussa tarkoitus järjestää körttihenkinen tuomasmessu. Tarkoittaa sitä, että musiikki koostuu siionin virsistä ja mahdollisesti muusta körttihenkisestä musiikista. Körttiopiskelijoiden kuoro on pyydetty esilaulajiksi. Mielenkiinnolla odotan, minkälainen siitä tulee.  :D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta