Keskustelu > Seuratupa

Aamuhartaus 22

(1/29) > >>

Pena:
Toinen syy* niihin kyyneleihin on, että ne teistä, jotka ovat täällä esiintyneet puhujina, ovat tietämättään näyttäneet meille niitä kihlojansa, niitä kauniita kihloja, joita täällä ollessaan ovat saaneet Vapahtajalta. Täällä Etelä-Pohjanmaalla puhutaan "naittajaisista". Me olemme nyt saaneet olla täällä naittajaisissa tänä päivänä, ja ne ovat siitä merkilliset, että ylkä on kunnian Herra ja morsian on viheliäinen syntinen. Jos se kihlattu olisi toisenlainen luonnostansa, mahdollisempi kihloja omistamaan, kelvollisempi sydän, enemmän sulhonsa veroinen, ei niitä kihloja näytettäisi silloin niin paljolla itkulla. Mutta juuri tämä suuri ero ja mahdottomuuden tunto, mikä teidänkin puheistanne on uhkunut, tekee näiden kihlojen omistamisen niin suurenmoiseksi ja valtavaksi, että sydän purkaa tunteensa kyynelissä. Ovatko ne murheen kyyneleitä? Ei, vaan ilon, toivon ja heränneen luottamuksen.

Vilhelmi Malmivaara

* katso aamuhartaus 21.

Pena:
Ette te ole teidän omianne enää, nuorukaiset. Te olette Herran. Kuulitte sen lupauksen, minkä eräs Keski-Suomesta oleva nuorukainen äsken koko tämän kansan kuullen Herralle teki, kun tunsi itsensä vaadituksi ilmoittamaan, että hän tulee tästedes pyhittämään elämänsä Herralle. Te olette tehneet samoin jo silloin, kun lapsina kasteessa lupasitte luopua perkeleestä ja kaikista hänen menoistansa ja teoistansa, ja kun ensi kerran polvistuitte Herran alttarin ääressä ja ojensitte huulenne Ylkänne ruumista ja verta vastaan ottamaan, Olen varma siitä, että äskeistä, tämän nuorukaisen lupausta kuullessamme me muutkin lupasimme Herralle sydämissämme aivan samaa. Emme uskaltaneet tehdä sitä niin julkisesti kuin hän, vaan meidän lupauksemme pukeutui hätähuutoon ja sydämestä nousi huokaus: "Voi, jospa minäkin jaksaisin niin tehdä!" Me koetimme siten kiinnittää heikot uskonkäsivartemme ristiinnaulitun Herran kaulaan. Niinpä on meilläkin siis nuo kihlat. Pidetään niitä tarkasti tallessa! Maailmaraukka ryöstäisi ne niin mielellänsä pois, jos vain saisi.

Vilhelmi Malmivaara

Pena:
Kolmas syy niihin kyyneleihin, mitä täällä on jouduttu vuodattamaan, on ainakin minuun nähden se elävä toivo, mikä herää tätä nuorisojoukkoa katsellessa ja kuunnellessa, toivo Suomen kansan ja tämän kalliin isänmaan valoisasta tulevaisuudesta. Pimeyden voimat tekevät kauheaa tuhoansa kansamme riveissä, ja monta kertaa peloittaa: "Voi, jos ne voittavat!" Täällä tuo pelko haihtuu ja hävettää, sillä täällä tulee vastaan Herra, joka sanoo hämmästyneille opetuslapsillensa: Te heikkouskoiset, miksi pelkäätte, ja joka ojentaa kätensä yli myrskyävän meren ulapan ja lausuu yhden sanan vain: Vaikene, jolloin tuuli ja meri tottelevat ja myrsky asettuu.

Vilhelmi Malmivaara

Viisveisaaja:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 30.11.22 - klo:07:33 ---Kolmas syy niihin kyyneleihin, mitä täällä on jouduttu vuodattamaan, on ainakin minuun nähden se elävä toivo, mikä herää tätä nuorisojoukkoa katsellessa ja kuunnellessa, toivo Suomen kansan ja tämän kalliin isänmaan valoisasta tulevaisuudesta. Pimeyden voimat tekevät kauheaa tuhoansa kansamme riveissä, ja monta kertaa peloittaa: "Voi, jos ne voittavat!" Täällä tuo pelko haihtuu ja hävettää, sillä täällä tulee vastaan Herra, joka sanoo hämmästyneille opetuslapsillensa: Te heikkouskoiset, miksi pelkäätte, ja joka ojentaa kätensä yli myrskyävän meren ulapan ja lausuu yhden sanan vain: Vaikene, jolloin tuuli ja meri tottelevat ja myrsky asettuu.

Vilhelmi Malmivaara

--- Lainaus päättyy ---

Sama miksi minua ei huoleta vähän väkeä seuroissa ja messuissa.
Kun jollakin on palava sydän, niin se riittää.

Pena:
Me emme epäile tällä hetkellä, ettei Hän elä vieläkin. Me olemme sen elävän Herran parissa saaneet viettää nämä tunnit, ja Hän on ollut sama nyt, mikä ennenkin.

Vilhelmi Malmivaara

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta