Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Kivet

(1/2) > >>

Riitta-mummi:
Raamatussakin mainitaan kivet. Jeesus on se kulmakivi jonka rakentajat hylkäsivät.

Puhutaan kivisydämistä ja lihasydämistä. Kerrotaan kalliolle rakennetun talon paremmuudesta hiekalle tehtyyn verrattuna. Hiekanjyvänen, ihmisen vertaus sekin, on sekin kiveä.
Entä jalokivet. Niistä ovat uuden Tulevan Maan kadutkin tehty.

Kivien, jalokivien tähden on moni köyhä kaivosmies pilannut elämänsä , samoin rikkauksien omistaja myös. Ne verikivet eivät ole hintansa väärti.

Me, elävät kivet joista kirkko yhä rakentuu, ja sortuu välillä, olemme tarpeellisia yhdessä. Kirkonmäellä oli ennen kiviaidat joilla istuskeltiin seurustelun sakramenttia nauttimassa. Kivisillä seuduilla oli kiviaitoja peltoja kiertämässä. Vanhoina, sammaloituneina ne näyttävät yhä kauniilta.
Ne sopivat koivikon ja kuusikon viereen paremmin kuin oranssit muovi-kauhistukset.

Pohjanmaalla ei ole paljonkaan kiviä, mutta on kuitenkin vanhoja kivikirkkoja. Mikä vaiva on ollut niitä kootessa.
Hämeessä, ainakin meidän kulmilla on taasen kivipeltoja vierivieressä. Käsipelillä kun ruis kylvettiin, sirpillä leikattiin ja hevospelillä riiheen kiskottiin, sekin antoi elannon monille. Nyt ne entiset ruispellot, lehmälaitumet, kasvavat puuta, Suomen kultaviljaa.
Enää eivät ahomansikat kypsy kivikkojen reunoilla, kissankäpät hiekkamättäillä. Moni muukin elollinen on kadottanut elinolonsa. Mutta kivi pysyy.
Siksi muistomerkit useimmiten ovat graniittia tai marmoria.  Ja hautapaasi kivestä on vuosisatainen perinne.

vn:
Rupesin miettimään myllynkiveä.
Varsin tärkeä työväline aikoinaan jauhamisessa ja leivän valmistuksessa.
Mutta mitä se tarkoittaa kun sanotaan että joillekin olisi parempi että myllynkivi ripustetaan kaulaan
ja heidät upotetaan meren syvyyteen.
Varmaan jotain samaa kun poikani pienenä sanoi hautajaisissa että hän ei halua tulla maan alle peitetyksi.

1944:
Myllynkivethän olivat niin tärkeät ennen vanhaan, että niitä ei saanut pantiksikaan ottaa Raamatun mukaan. Olisi jäänyt ruoka tekemättä. Myllynkivi on hyvä paino. Aikanaan, kun sukupuolineutraalikeskustelu kävi kovilla kierroksilla, minäkin yritin Raamatusta löytää omat "ohjeeni". Kyllä siellä oli miehimyksille kova kohtalo, myllynkivi kaulaan ja seurakunnasta pois. Minä kuitenkin rauhoituin Raamatun kohdasta, jossa sanotaan, että omaksi kuvaksensa Hän meidät loi. Siis Jumalassakin on ripaus sukupuolineutraliteettiä. Mutta noilla asioilla yleinen rienailu minua inhottaa. Jokainen asukoon kotinsa sisäpuolella ehtojensa mukaan, hissun kissun.

Pappako:
KIVET? Seurakunnassa puhutaan joskus kompastuskivistä ja kivisydämmisyyrestä noin yleisenä vaivana. Ittelläni on väliistä kivi kengässäkin vaikka mä karistan sen pois riisumalla kengät. Oiskohan se kivisydämmisyys anteeksiantamattomuuden ja itsekkyyden sekä pöyhkeilevän ylpeilyn tulosta jonka  toisellapuolella on epätoivon aallokko. Voiskohan nekin riisua pois meinaan kivisyrämmen ja ylpeyren riettaan. En mää voi mutta Jeesus Kristus on opettanut että siellä missä synti on suureksi tullut siellä myös armo on ylenpalttinen ja ainaskin katuvalle kivisyrämmelle saadaan synnit anteeksi anoa taikka julistaa ne seurakunan edessä anteeksisaaduksi. No mitäpä me tässä kivirekeä vetämään vaan syntiä pois panemaan KIVET on synti. Riisutahan kengät ja mennään seuratupiin syntiemme sovitukseksi ja sielumme pelastukseksi.Kivempi ilman kivirekkee.  :icon_rolleyes:

PekkaV:

--- Lainaus käyttäjältä: Pappako - 24.04.13 - klo:23:04 ---KIVET? Seurakunnassa puhutaan joskus kompastuskivistä ja kivisydämmisyyrestä noin yleisenä vaivana. Ittelläni on väliistä kivi kengässäkin vaikka mä karistan sen pois riisumalla kengät. Oiskohan se kivisydämmisyys anteeksiantamattomuuden ja itsekkyyden sekä pöyhkeilevän ylpeilyn tulosta jonka  toisellapuolella on epätoivon aallokko. Voiskohan nekin riisua pois meinaan kivisyrämmen ja ylpeyren riettaan. En mää voi mutta Jeesus Kristus on opettanut että siellä missä synti on suureksi tullut siellä myös armo on ylenpalttinen ja ainaskin katuvalle kivisyrämmelle saadaan synnit anteeksi anoa taikka julistaa ne seurakunan edessä anteeksisaaduksi. No mitäpä me tässä kivirekeä vetämään vaan syntiä pois panemaan KIVET on synti. Riisutahan kengät ja mennään seuratupiin syntiemme sovitukseksi ja sielumme pelastukseksi.Kivempi ilman kivirekkee.  :icon_rolleyes:

--- Lainaus päättyy ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta