Kirjoittaja Aihe: Vaivatun vaellus 7.4. klo 18.00 Lauttasaaren kirkko, Helsinki  (Luettu 4578 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16863
    • http://www.samila.1g.fi
Vaivatun vaellus
7.4.
klo 18.00
 Lauttasaaren kirkko, Myllykallionrinne 1, Helsinki

Laulusarja Winterreisen tapaan. 15 Siionin virttä baritonille ja pianolle. Sävellys laulusarjaksi Juhani Haapasalo. Esa Ruuttunen, baritoni ja Risto Lauriala, piano

Elämä. Matka. Vaellus. Joskus raskasta vaivaisen vaellusta.  Usein myös suurta virkistystä ja iloa.

Viipyillessään uudistettujen Siionin virsien äärellä Jaakko Alatalo, Nivalassa syntynyt, Lapissa elämäntyönsä tehnyt toimittaja ja  valokuvaaja löysi useissa niistä merkittävää yhtäläisyyttä saksalaisen Wilhelm Müllerin runoelmaan Talvinen matka - Franz Schubertin laulusarjaan Winterreise.

Siionin virsien viitoittamalle vaellukselle Jaakko sai houkutelluksi säveltäjä, kirkkomuusikko Juhani Haapasalon, jonka sävelkynän piirrokset loivat viidentoista virren kokoelmasta laulusarjan Vaivatun vaellus baritonille ja pianolle.

Matkalle lähtivät mukaan pianotaitelija Risto Lauriala ja laulutaiteilija Esa Ruuttunen, joiden juuret ovat myös Kalajokilaakson ja Nivalan maisemissa. Heidän ensimmäinen yhteinen esiintymisensä tapahtuikin Nivalassa heidän ylioppilaskeväänään 1969. Yhteinen musiikkimatka on sittemmin jatkunut lukuisin konsertein eri puolilla Suomea.

Nyt kutsumme teitä kanssamme Vaivatun vaellukselle, laaksoihin ja kukkuloille. Matkaeväänä armo, matkasauvana risti.

Vaivatun vaellus ilmestyy cd-levyllä Nivalan herättäjäjuhlille, jossa on levynjulkistuskonsertti.

 

Papiksi valmistuttuaan Esa toimi kymmenen vuoden ajan virassa Temppeliaukion kirkossa kunnes ammattilaulaminen vei voiton ja seurasi kiinnitys Kansallisoopperaan sekä vierailukiinnityksiä ooppera- ja konserttisolistiksi moniin isoihin oopperataloihin Keski-Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Etelä-Amerikkaan, Japaniin ja Venäjälle.

Risto toimi taiteilijauransa ohessa vuosikymmenten ajan Sibelius-Akatemiassa tuntisäestäjänä. Orkesterisolistina, omin konsertein, kamarimuusikkona ja liedpianistina hän on esiintynyt lukuisissa Euroopan maissa sekä Japanissa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa.

 
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi