Kirjoittaja Aihe: Yle näkee rakenteellista rasismia Ukrainan pakolaisten kohtelussa  (Luettu 15132 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4837
Tällä ei ole mitään tekemistä aiheemme kanssa. Islamista, suvaitsevaisuudesta ja rauhasta keskustellaan oman otsikkonsa alla.
Pyydän nöyrimmästi anteeksi! Tietenkään Riitta-mummon iloitsemisella iranilaisen murhatun tytön marttyyriydestä, liennytyksistä pukeutumiseen ja siveyspoliisin lakkauttamisella eikä kommentissani sen lakkauttamattomuudesta ole mitään tekemistä aiheemme kanssa. Pyydän vielä katuen anteeksi!  :icon_xmaslol:

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4837
Olen samalla kannalla. Meillä alkaa olla työ-aloja jotka eivät kelpaa aitosuomalaisille.

Miten on autokorjaamot, pizza- ja kebabravintolat, siivousliikkeet ja sairaaloiden huoltotyöt ? Rakennusmiehistä taitaa on jo kymmeniä prosentteja maahanmuuttajia, ainakin pääkaupunkiseudulla.

Taksikuskit, jalkapalloilijat , tarjoilijat ovat melko usein muualta tulleita.

Tänään sain taas erinomasta pizzaa kurdi-paikasta ja auto huolleettiin katsastuskuntoon kurdien huoltamolla.

Me emme enää paljon tarvitse, mutta palvelun laatu ja etenkin vanhusten ymmärtäminen ja kohtelias käytös heitä kohtaan on parempaa äiltä tänne muualta tulleilta kuin maanmihiltämme.
...
Samalla iloitsen sen iranilaisen murhatun tytön marttyyriydestä. On alkanut tapahtua...Liennytyksiä pukeutumiseen, ja siveyspoliisin lakkautus.
Aamen! Siksihän Sanna Marinin sosialistienemmistöinen monipuoluehallitus aktiivimallilla aktivoi aitosuomalaisia työttömiä töihin ilman rakenteellista rasismia. :icon_xmaslol:

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 22151
Siksihän Sanna Marinin sosialistienemmistöinen monipuoluehallitus aktiivimallilla aktivoi aitosuomalaisia työttömiä töihin ilman rakenteellista rasismia.

Se on rakenteellista rasismia, että työtön määritellään kansallisuuden mukaan. Olkoon malli aktiivi tai passiivi, sen tulee koskea kaikkia samalla lailla.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4837
Se on rakenteellista rasismia, että työtön määritellään kansallisuuden mukaan. Olkoon malli aktiivi tai passiivi, sen tulee koskea kaikkia samalla lailla.
Aamen! Sanna Marinin sosialistienemmistöisen monipuoluehallituksen pitäisi kitkeä juurineen rakenteellinen rasismi maastamme.  :icon_xmaslol:

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 22151
Sanna Marinin sosialistienemmistöisen monipuoluehallituksen pitäisi kitkeä juurineen rakenteellinen rasismi maastamme.

Pitäisihän se kitkeä. Miksi se olisi vain nykyisen hallituksen tehtävä? Eihän rasismia saada yhden hallituskauden aikana pois juurrutetuksi.

Poissa vn

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21734
Pyydän nöyrimmästi anteeksi! Tietenkään Riitta-mummon iloitsemisella iranilaisen murhatun tytön marttyyriydestä, liennytyksistä pukeutumiseen ja siveyspoliisin lakkauttamisella eikä kommentissani sen lakkauttamattomuudesta ole mitään tekemistä aiheemme kanssa. Pyydän vielä katuen anteeksi!  :icon_xmaslol:

Tässäkin asiayhteydessä en ole ihan ajan tasalla mistä kirjoitetaan, mutta tein havainnon että teksti ja hymiö ovat pahasti ristiriidassa keskenään.

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10415
   Vetoomus vastaanottokeskusten asukkaiden uskonnonvapauden toteutumiseksi

Elämä vastaanottokeskuksissa on tullut ajankohtaiseksi osaksi monen ihmisen arkea ukrainalaispakolaisten etsiessä turvaa kotimaansa ulkopuolelta Venäjän hyökkäyksen vuoksi. Tämä on nostanut jälleen esiin kysymyksen perusoikeuksien toteutumisesta.

Yksi perustavista ihmisoikeuksista on uskonnonvapaus, johon kuuluu omantunnonvapaus, vapaus uskontoon ja uskonnonharjoittamiseen. Tämän vuoksi haluamme kirkkojemme johtajina vedota Maahanmuuttovirastoon, vastaanottokeskusten palveluntuottajiin ja muihin päätöksentekijöihin, jotta kaikkien turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten oikeus omaan uskontoon toteutuisi.

Joukko tutkijoita huomioi syksyllä 2022 varhaiskasvatuksessa ilmiön uskonnottomuuden ja neutraaliuden samaistamisesta. Tästä ilmiöstä on nähtävillä viitteitä myös vastaanottokeskusten todellisuudessa. Seurakuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia on estetty pääsemästä tapaamaan oman uskonnollisen yhteisönsä muualta tulleita jäseniä, paikoin jopa tiedottamasta yhteisöjen toiminnasta.

Toisaalta tiedossamme on myös tilanteita, joissa mm. ortodoksisen kirkon papit ovat olleet tervetulleita vastaanottokeskuksiin tapaamaan ukrainalaisia pakolaisia ja toimittamaan myös rukoushetkiä, joihin halukkaat ovat voineet osallistua.

Merkittävä osa Ukrainasta paenneista tulee itäisen kristillisyyden kulttuuripiiristä ja he ovat kotimaassaan kuuluneet paikalliseen ortodoksiseen yhteisöön. Mahdollisimman laaja yhteistyö olisi tärkeää tilanteessa, jossa vastaanottokeskukset sijaitsevat usein kaukana asutuskeskuksista, jolloin tiedon saaminen ja vaikkapa omalle kirkolle pääseminen voi olla hankalaa, jopa mahdotonta. Uskonnon rooli turvan tuojana ja merkityksellisyyden luojana korostuu kriisitilanteissa ja tukee siten haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyvinvointia. (Minun lihavointi) Kyse ei ole ainoastaan kristityistä vaan myös muihin uskontokuntiin lukeutuvista.

Tästä syystä pidämme erittäin tärkeänä uskonnollisten yhteisöjen ja vastaanottokeskusten työntekijöiden sujuvaa yhteistyötä asukkaiden perusoikeuksien ja -tarpeiden turvaamiseksi. Katsomusten moninaisuuden tunnustaminen ja yhdenmukaiset toimintatavat ovat katsomuksellisen neutraaliuden ilmaisemista – se luo turvaa yhteiskunnan jokaiselle jäsenelle. Samalla tuomitsemme loukkaukset haavoittuvassa asemassa olevien, sotaa tai vainoja pakenevien henkilöiden omaa vakaumusta kohtaan. Absoluuttisena velvollisuutenamme on puolustaa heidän ihmisarvoaan.

Sotatoimien keskeltä paenneet ovat lisäksi syvästi traumatisoituneita ja tarvitsevat moninaista psykososiaalista tukea. Kirkkojemme työntekijöissä on lukuisia ammattilaisia, jotka omalla panoksellaan osaavat lievittää heidän henkistä kärsimystään. Lohduttaminen ja kärsivästä huolehtiminen juontuu kirkon syvimmästä olemuksesta ja kokonaistehtävästä.

Auttaminen ei kuitenkaan saa perustua ajatukseen uusien jäsenten hankkimisesta, vaan lähimmäisenrakkauteen, joka ei katso henkilön vakaumukseen. Kutsumme siviiliviranomaisia ennen kaikkea mahdollistamaan toiminta, jossa avunantajien taustat saavat ovat esillä.

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo, Suomen ortodoksinen kirkko

Turun ja Suomen arkkipiispa Tapio Luoma, Suomen evankelis-luterilainen kirkko

Hiippakunnan asiainhoitaja, isä Marco Pasinato, Katolinen kirkko Suomessa

Piirikunnanjohtaja Soile Kasi, Suomen Metodistikirkko

The Revd Chaplain, Area Dean for Finland Tuomas Mäkipää, The Anglican Church in Finland

Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen, Suomen Vapaakirkko

Territorion johtaja, eversti Patrick Naud, Suomen Pelastusarmeija

Kirkkokunnanjohtaja Aimo Helminen, Suomen Adventtikirkko

Toiminnanjohtaja Esko Matikainen, Suomen Helluntaikirkko

Kirkkokunnanjohtaja Jari Portaankorva, Suomen Baptistikirkko


https://www.kotimaa.fi/artikkeli/kirkkojen-johtajat-vetoavat-vastaanottokeskusten-asukkaiden-uskonnonvapauden-puolesta-uskonnon-rooli-turvan-tuojana-korostuu-kriisitilanteissa/

Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024